Widok

ból sutka przy karmieniu (po 5 miesiącach)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie od początku karmienia synka piersią, czyli od 5 miesięcy. Piersi dość szybkjo się do tego przyzwyczaiło i obyło się bez bólu, ale od paru dni cos jest nie tak, bo podczas karmienia strasznie boli. czasem az nie do wytrzymania, a zbytnio żadnych zmian nie zauważyłam. Czy mialyscie moze tez jakies podobne problemy?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jolka, a boli Cię sam sutek czy np. czujesz też ciągnięcie w stronę pachy? Boli tylko przy karmieniu czy czujesz też coś gdy nie karmisz malucha?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
gdy nie karmie i nie dotykam piersi to nic nie czuje, chyba ze mocno scisne to wtedy ciutke. a podczas ssania raczje sma sutek boli, to bol w rodzaju tego poczatkowego karmienia
image
Przez pewien czas miałam takie same objawy - ból podczas karmienia, żadnych poza tym. W rezultacie jednak nie byłam u lekarza, bo ból sam ustąpił po kilku dniach, ale jeśli u Ciebie będzie się to utrzymywało parę dni to lepiej idź do lekarza. Może to zapalenie sutka?
albo do poradni laktacyjnej
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
może to głupie pytanie, ale do którego lekarz wtedy najlepiej pójść?ginekolog,ogólny,pediatra?
image
wg poradnia laktacyjna
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Kurczę, też tak miałam i też po ok 5 miesiącach, tylko w jednej piersi. Do tej pory nie wiem co to jest. Podejrzewałam pleśniawki - wykluczyłaś?
Rozmawiałam z pediatrą przy okazji wizyty i z ginekologiem tez przy okazji wizyty. Żadne z nich mi nie pomogło, ale wszystko się skończyło samo po 3 tygodniach. Tylko że przez te 3 tygodnie umierałam przy każdmy karmieniu.
imageimage
Może dziecko ma pleśniawki a Ty dorobiłaś się drożdżycy/grzybicy z tego powodu? Najlepiej podejść do gina i wziąć skierowanie na wymaz. A może ząbki idą? Ja miałam podobne objawy, ale po 3 tygodniach karmienia i byłam w poradni laktacyjnej. Dostałam właśnie taką diagnozę – grzybica od pleśniawek. Leczyłam się Dicoflorem, dziecko też, poza tym mała dostała mniej kaloryczne mleko, smarowałam biust aphtinem, a dziecku buźkę gencjaną, byłam na diecie bardzo zubożonej i pomogło, ale nie poznałam przyczyny. Z drugiej strony, lekarz może dać antybiotyk i nie dociekać przyczyn :/
image
image
ja miałam podobna sytuacje i okazało się że dostałam okres i moje sutki tak reagowały bólem :-( podczas karmienia
image
image
czytalam pare art na temat grzybicy sutkmai raczje na to mi nie wyglada, sutki praktycznie wygl;adaja tak samo.tez zastanwialam sie czy wlasnie zabowanie nie jest tu przyczyna, bo Kuba wklada wszytsko do buzi slini sie strasznie,a od wczoraj jakos tak ssa z przerwami co ktores karmienie, wiec moze juz mu dziasla bol sprawiaja...
image
no i poki co robie sobie oklady z nagietka, smaruje mascia maltan
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry