Widok

obrączki-problem, pomóżcie...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich - jestem tu "nowa" więc to m oja pierwsza wiadomość...Niestety od razu niezbyt optymistyczna :/ Poradźcie mi proszę, co mam zrobić... 3 tyg temu zamówiliśmy obrączki - kiedy pani w zakładzie jubilerskim sprawdzała rozmiar palca, okazało się że mam rozmiar 12. I ok - mogłam swobodnie włożyc obrączke, nie czułam dyskomfortu. Zamówiliśmy obrączki i wczoraj mieliśmy je odebrać, ale...nie wiem czy to z powodu upału czy błędu jubilera - obrączkę mogłam włożyć, ale z trudem - i bardzo trudno się ją zdejmowało... Jak myslicie, czy to tylko kwestia pogody? (bo w końcu jest upał, ręce mogły mi trochę spuchnąć...) Czy też starać się o powiększenie obrączki? W końcu to jest zakup na całe życie... ech. A niestety wczoraj w jubilerze była inna ekspedientka i kompeltnie nie potrafiła nic doradzić - jeszcze miała do nas pretensje że w ogóle robimy porblem :/ I tylko się zdenerwowałam... Idziemy tam w poniedziałek przymierzyć obrączki jeszcze raz i porozmawiać z kierowniczką sklepu... Ale - co robić? :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po pierwsze się nie martw bo to napewno kwestia pogody!
A obrączki już zabraliście do domu?
a nawet jeśli sie okaże że trzeba powiększyć to chyba to nie problem bo to trwa moment i kosztuje grosze!( no chyba ze masz bardzo wymyślne obrączki!)
Dzięki za uspokojenie... :) Obrączek jeszcze nie odebraliśmy - planujemy zrobić to w poniedziałek, jeszcze raz przymierzyć (bo pogoda ma się unormować)... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)
jak my zamawialiśmy i odbieraliśmy było wszytsko ok, ale ostatnio nawet nie mogłam jej założyć!!!!( upał???
paluchy puchną od pogody i nawodnienia organizmu ;) no i puchną w pewnym momencie cyklu.... organizm po prostu zatrzymuje wodę - mam to samo,,,,,,,,

my mieliśmy też taki problem... na tydzień przed ślubem odebraliśmy obrączki i co sie okazało..że obie są za duże i spadają nam z palca...co gorsze model który sobie wybralismy nie nadale się ani do zmniejszania ani do powiększania...byliśmy załamani..ale salon jubilerski stanął na wysokości zadania przyjął od nas zwrot i wykonali dla nas zupełnie nowe obrączki w mniejszym rozmiarze w expressowym tempie :D
my jak zamawialismy nasze obraczki..to moja tez byla dobra..a jak je odbieralismy byla lekko ciasna...wiec umowilismy sie z pania zezglosimy sie w tyg przed slubem i wtedy poprawia moja na poczekaniu..bo boje sie ze jesli teraz jest akurat to jak beda upały to moj maz mi jej na paluszek nie wcisnie....
Dzięki za odpowiedzi! :) Byliśmy dzisiaj ponownie u jubilera i kierowniczka zakłądu powiedziała, że w razie kłopotów obrączkę można powiększyć. Koamień z serca spadł :)

do góry