Widok

obrączki

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzis bylismy w kilku miejscach i jestesmy troche w szoku w zwiazku z cenami. Moze ktos z Was wie gdzie w gdansku sa tanie i do wyboru obrączki? z gory dziekuje bardzo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorry... troche pomylilam: nie rozumiem dlacezgo ta drozasza mialaby sie NIE porysowac a tansza Tak.
Ja tez tak uwazam - przeciez niezaleznie od ceny obraczka (na ogol) zrobienia jest z tego samego metalu (zloto/platyna itd.). wiec nie rozumiem dlacezgo ta drozsza mialaby sie porysowac a tansza nie. poza tym obraczka to symbol. wazne zeby bylam wygodna i ladna - to jest najwazniejsze !!!
jagusia, pewnie, że się trochę porysowały.
Ale przecież żadne obrączki, nawet te bardzo dorgie nie pozostaną nietkniete. No chyba, że nie będziesz jej nosić tylko odłożysz:-)

Poza tym niektórzy jubilerzy oferują polerowanie, czy jak to się tam nazywa, w ramach gwarancji.

Niezależnie od ceny obrączki tak samo wyglądają.

Pozdr.
No tak fajnie, ze sa tanie, ale jak z jakoscia? Czytuje sie, ze ktos kupil tanie obraczki, a po 2 miesiacach byly juz tak porysowane, jakby nosili je kilka lat. Wazna jest mysle nie tylko cena, ale i jakosc. Tylko pewnie kazdy sprzedawca powie, ze sa najlepsze... Jagusia
polecamy obrączki u Jubilera w Realu. Ceny są przystępne, ale najwazniejsze jest to, że mają dużżży wybór!!!
My mamy płaskie, szerokie, białe złoto, a na samychbrzegach białe złoto.
W prezencie grawerują, co sobie zażyczycie, i jest rabat ok. 20% lub złoty lańcuszek z wisiorkiem.
(tak było w sierpniu)
Tanie obraczki sa w sklepie (jubilerskim) znajdujacym sie w Realu na Przymorzu.
Tbie na pewno zwieje, bo gadadz jak potluczony!!!!!!!!
do czego wam obrączki ???? A jak ci żona zwieje ci sprzet ołtarza to co ty zrobisz o to jest pytanie.
Ciezko to troszke wytlumaczyc..
Ale musisz sobie wyobarazic jedna obraczke, ktora sklada sie jakby z dwóch obrączek.. jedna większa, druga mniejsza..
ta większa jest "kanałem" dla tej drugiej..
w ktorym to "kanale" tamta mniejsza moze sie swobodnie obracac do okoła.. :)
Mniejsza jest z białego, a wieksza ("kanał") z żółtego złota..
Moze troszke udalo mi sie rozjaśnić :)
pozdrawiam :)
jak to ruchome ??

My będziemy mieli połączone białe złoto z żółtym..
bo gusta z wiekiem sie zmieniają..
Ja nie chce brylancika bo jednak lubie jak obrączka wygląda jak obrączka :)
Ale takie z kamyczkiem też mi się podobają..
Za to nasze obrączki będą ruchome :)
Pozdrawiam..
ja niestety nie znam, ale tez juz mam projekt w glowie...chociaz jest taki wybor, ze mysle ze spokojnie mozna cos wybrac -)
a jakie bedziecie mialy? biale/zolte zloto? gladkie/grawerowane, z jakims brylancikiem czy proste?
Ja nie bardzo wiem co to dla Ciebie znaczy tanie..?
Ale my przeznaczamy na obączki 1000-1500 zł Sądze, że za 1000 zł spokojnie znajdziemy takie nasze wymarzone :)
Mi podobał sie wybór a sklapie Apart, ale i tak chyba zdecydujemy się na specjalne zamówienie u jubilera, na wzór który mam w głowie.. i na palcu znajomej :)

A może ktoś zna dobrego jubilera, który robi 'cudeńka' na zamównienie??
Pozdrawiam :)
do góry