Widok

obrączki

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzis bylismy w kilku miejscach i jestesmy troche w szoku w zwiazku z cenami. Moze ktos z Was wie gdzie w gdansku sa tanie i do wyboru obrączki? z gory dziekuje bardzo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie bardzo wiem co to dla Ciebie znaczy tanie..?
Ale my przeznaczamy na obączki 1000-1500 zł Sądze, że za 1000 zł spokojnie znajdziemy takie nasze wymarzone :)
Mi podobał sie wybór a sklapie Apart, ale i tak chyba zdecydujemy się na specjalne zamówienie u jubilera, na wzór który mam w głowie.. i na palcu znajomej :)

A może ktoś zna dobrego jubilera, który robi 'cudeńka' na zamównienie??
Pozdrawiam :)
ja niestety nie znam, ale tez juz mam projekt w glowie...chociaz jest taki wybor, ze mysle ze spokojnie mozna cos wybrac -)
a jakie bedziecie mialy? biale/zolte zloto? gladkie/grawerowane, z jakims brylancikiem czy proste?

My będziemy mieli połączone białe złoto z żółtym..
bo gusta z wiekiem sie zmieniają..
Ja nie chce brylancika bo jednak lubie jak obrączka wygląda jak obrączka :)
Ale takie z kamyczkiem też mi się podobają..
Za to nasze obrączki będą ruchome :)
Pozdrawiam..
jak to ruchome ??
Ciezko to troszke wytlumaczyc..
Ale musisz sobie wyobarazic jedna obraczke, ktora sklada sie jakby z dwóch obrączek.. jedna większa, druga mniejsza..
ta większa jest "kanałem" dla tej drugiej..
w ktorym to "kanale" tamta mniejsza moze sie swobodnie obracac do okoła.. :)
Mniejsza jest z białego, a wieksza ("kanał") z żółtego złota..
Moze troszke udalo mi sie rozjaśnić :)
pozdrawiam :)
do czego wam obrączki ???? A jak ci żona zwieje ci sprzet ołtarza to co ty zrobisz o to jest pytanie.
Tbie na pewno zwieje, bo gadadz jak potluczony!!!!!!!!
Tanie obraczki sa w sklepie (jubilerskim) znajdujacym sie w Realu na Przymorzu.
polecamy obrączki u Jubilera w Realu. Ceny są przystępne, ale najwazniejsze jest to, że mają dużżży wybór!!!
My mamy płaskie, szerokie, białe złoto, a na samychbrzegach białe złoto.
W prezencie grawerują, co sobie zażyczycie, i jest rabat ok. 20% lub złoty lańcuszek z wisiorkiem.
(tak było w sierpniu)
No tak fajnie, ze sa tanie, ale jak z jakoscia? Czytuje sie, ze ktos kupil tanie obraczki, a po 2 miesiacach byly juz tak porysowane, jakby nosili je kilka lat. Wazna jest mysle nie tylko cena, ale i jakosc. Tylko pewnie kazdy sprzedawca powie, ze sa najlepsze... Jagusia
jagusia, pewnie, że się trochę porysowały.
Ale przecież żadne obrączki, nawet te bardzo dorgie nie pozostaną nietkniete. No chyba, że nie będziesz jej nosić tylko odłożysz:-)

Poza tym niektórzy jubilerzy oferują polerowanie, czy jak to się tam nazywa, w ramach gwarancji.

Niezależnie od ceny obrączki tak samo wyglądają.

Pozdr.
Ja tez tak uwazam - przeciez niezaleznie od ceny obraczka (na ogol) zrobienia jest z tego samego metalu (zloto/platyna itd.). wiec nie rozumiem dlacezgo ta drozsza mialaby sie porysowac a tansza nie. poza tym obraczka to symbol. wazne zeby bylam wygodna i ladna - to jest najwazniejsze !!!
Sorry... troche pomylilam: nie rozumiem dlacezgo ta drozasza mialaby sie NIE porysowac a tansza Tak.
Warto sprawdzić próbę złota, od niej zalezy trwałość obraczki, czy sie porysuje czy nie.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
mozesz troche ibjasnic jak sprawdzic ta probe?? bo ja sie na tym zupelnie nie znam.zwlascza ze w ogole w zasadzie nie nosze bizuterii.
No dokladnie wlasnie przeciez kazde zloto ma inna probe i w tym jest wlasnie roznica. Nie nalezy tylko patrzec na cene, a na jakos zlota. I jest istotna roznica, poczytaj sobie cytrusowa na innych forach gdzie wypowiadaja sie dziewczyny, ktore juz te obraczki nosza, ja dziekuje zaplacic nawet pol ceny i miec obraczke tak szybko zniszczona. To pol ceny zazwyczaj jest cena wysoka i ja wole doplacic i miec cos trwalszego, ale jak kto tam sobie chce... Jagusia
jak ktoś chce mieć naprawdę "dobre" obrączki to należy zwrócić uwagę czy są robione ręcznie, takie obrączki są zwykle droższe, ale lepszej jakości, przy kwestii powiększania to też jest plus, wiadomo, że jak ręczna robota, to jakośc lepsza,
nie, no pewnie dziewczyny. Nie musze czytać na innych forach, bo wiem.
Tylko chyba nie bierzecie jednej poprawki - za ręcznie robione obrączki czy jakieś tam merga doskonałe próby złota trzeba zapłacić.
Jeśli stać was na to - gratulacje. I jeśli chcecie tyle płacić za kawałek złota - super.
Ale nie wszystkich na to stać, bądz nie chcą tyle kasy w to ładować.
Tak samao zresztą jak w całą imprezę i wszystko, co z nią zwiazane.
To nie jest wydarzenie typu "pokaż na co cie najlepszego stać"

My nie mamy najtańszych obrączek - bo chyba dla was nie jest tano 900 złotych?
My robiliśmy obrączki na zamówienie u jubilera na ul. Śląskiej w Gdyni-pracownia znajduje się na przeciwko zejścia do tunelu. Dał nam katalogi i moglismy wybrać jakie nam sie podobały a on je zrobił. Nie polecał nam łaczenia złota, bo jak mówił później jest problem z poszerzaniem - jak palce puchną, robią sie grubsze, co jest normalne w ciągu zycia. Jesteśmy bardzo zadowolenie bo wyszło nam taniej niż w sklepie, wyrób jest jakościowa bardzo dobry. To stary jubiler, wnętrze może nie zachwyca, lecz precyzja i jakość tak. Tilda
do góry