Widok

brak miejsc do endokrynologa

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Jestem w ciąży,mam wysokie TSH,dostałam skierowanie do endokrynologa ,ale co z tego jak kompletnie nigdzie nie ma miejsc.Nie rejestrują na ten rok.

Czy ktoś mial podobny problem?coś można zrobić w takiej sytuacji?Prywatna wizyta odpada,bo nie mam pieniędzy.

Kombatanci mają różne prawa i dostają się nawet jak nie ma limitów,a ciężarna nie,a tu chodzi o życie i zdrowie rozwijającego się dziecka.
Czasem gubię się w życiu,czasem upadam
Czasem się wspinam do góry
Lecz chcę być szczęśliwa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja endo nie przyjmuje już nowych pacjentów, niestety. Za to my, leczący się u niej od lat, nie czekamy na wizytę dłużej niż 1-2 tygodnie i wizyta nie trwa 5-10 minut, tylko znacznie dłużej, czasem i 40 min.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy mogla bys podac namiary na swojego endokrynologa?
Ty sie kobieto zastanów co Ty piszesz,tylko endokrynolog jak kobieta jest w ciąży może ustawiać leki,wyniki zmieniają się co miesiąc,i mają wielki wpływ na dzidziusia w brzuszku.Jak nie znasz tematu to sie nie wypowiadaj.A jak całe życie pracuję i płacę składki na Zus to coś mi się należy od państwa
spróbuj na Gdańsk legionów 60 512-814-778 endokrynolog tylko dla kobiet a jak nie to zadzwoń do NFZ tam ci podadzą numery gdzie sa szybkie terminy
W jakiejś przychodni w Bojanie przez tel.odmówiono mi.
Przyjęła mnie pani doktor w Pucku.Badania mogę robić w Gdyni bo jest laboratorium więc nie jest źle,jestem zadowolona.
Mam już zrobione nad.Ustalone leki i termin na kontrolne badania i wizytę
Czasem gubię się w życiu,czasem upadam
Czasem się wspinam do góry
Lecz chcę być szczęśliwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Badania tarczycowe (i nie tylko) najlepiej i najtaniej robić w laboratorium UCK ponoć są najbardziej miarodajne . wyniki masz po paru godz. w domu przez internet. To poleciła mi end. U której byłam prywatnie z dzieckiem. Teraz już należy do end. w akademii i badania mam na skierowanie.
W Bojanie u dr Zdanowskiej przyjmują wszystkie ciężarne praktycznie od ręki.... trzeba tylko w rejestracji powiedzieć o ciąży.
ja też jestem w ciąży i niedoczynność, dostałam się na fundusz do szpitala na zaspie dr Marmach ciężarne przyjmuje nawet jak nie ma miejsc, kontrola co 4 tygodnie i zawsze daje skierowanie na darmowe badania morfoloigia, tsh ft4 wystarczy podejść do gabinetu i pogadać nie ma kolejek , przyjmuje codziennie
Prywatni to i tak tacy sami jak na nfz.To i po co płacić?Dobrzy endokrynolodzy w trojmiescie mają komplet swoich stałych pacjentów i już nie przyjmują niestety nowych .Tak to właśnie wygląda.Spróbuj na Karwinach w przychodni ''Zródło Marii''.Może sie uda szybko.;-)
Czy ktoś zna dr. Połeć? Zapisałam się do niego prywatnie i jestem ciekawa jaki jest.
bo najlepie jzrobic tak ze robi sie podstawowe badania przed pierwsza wizyta, zalezy co podejrzewasz, ale badan podstawowych tarczycy jest tylko kilka, potem zalenzie od dolegliwosci inne hormony.

W Bruss i na akademii medycznej placi sie nieduzo za te badania, i z takim pakiecikiem +pelna morfologia krwi idzie sie do endo dopiero prywatnie.

:)
No to dobre odniosłam wrażenie :)
Dr ma ogromną wiedzę i jest wielkim człowiekiem :) super!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam w tym Pucku u endokrynologa.Dr.Ozimek-Jurkowska.Bardzo miła,dokładna,mimo że miała opóźnienie nie przyjmowała w pośpiechu,każdemu pacjentowi poświęcała dużo czasu.
Podziękowałam jej i pani w recepcji,że mnie wcisnęły.
Jednak pójście pierwszy raz prywatnie nie było by dobrym wyjściem,bo raz,że wizyta droga to dostałam skierowanie na 5 badań i termin kolejnej wizyty więc prywatnie sporo kasy by się posypało.jak już ma się jakieś badania i ustawione leki to raz na jakiś czas kontrolnie można iść ale na początek to porażka.
Badania mogę zrobić w Gdyni bo na szczęście jest tu laboratorium z którym tamta przychodnia ma umowę więc nie jest źle.
Ja niestety nie mam nic,bo miałam u owę śmieciową i już nie mam pracy a mąż ma zwykłe ub.grupowe,bez pakietów zdrowotnych.Jutro jadę do Pucka to zobaczę co wyniknie po wizycie.
W Gdańsku nie jest źle,jest dobra komunikacja więc pewnie bez problemu bym dojechała.Kiepsko się orientuję bo krótko tu mieszkam,ale jakoś bym to ogarnęła:-)
a moze masz w pracy wykupione jakies ubezpieczenie np w lux medzie/pol medzie itp.? a moze mąż? chyba musi byc jakies wyjscie...
albo jesli to pilne, to pogadaj z ginekologiem swoim, lekarz lekarza zna, wiec moze w ten sposob pomoze Ci sie gdzies wcisnac.
Hej, to nie Gdynia ale Gdańsk- w szpitalu na Zaspie przyjmuje dr Lesław Grundkowski. Jest endokrynologiem-ginekologiem. W necie krążą o nim rózne opinie, ja ze swojej strony napisze, że na poczatku dla mnie był "oschły". Teraz jestem zadowolona, badania robi bez problemu, wszystko dokładnie i jasno mi wyjaśnia, przeprowadza dokładny wywiad. A czasowo nie czeka sie długo. Pamietam, że dzwoiłam na poczatku marca i miałam termin juz na 14-tego w tym samym miesiącu.
Nie wiem na kogo natrafiłam,ale wiem,że kobieta i tak sobie myślę,że przynajmniej sympatyczna musi być skoro zgodziła się mnie przyjąć nadliczbowo.
Jeżeli trafiłaś na p.dr Pokrzywnicką to super - jest genialna!!!
Tak, żeby wiedzieć jak pracują i z czystym sumieniem polecić to nie znam gin-endo :(
Zrobiłam w tym tyg.obciążenie Glukozą,ale jeszcze nie mam wyników.Lekarz rodzinny przepisała mi puki co Letrox 50 i na inne bad.niż TSH nie może dać skierowania,ale we wtorek jadę do endykrynologa.W przychodni w Pucku pani doktor zgodziła się mnie przyjąć mimo że nie byłam wcześniej umówiona.Cieszę się.

Znacie może jakiegoś ginekologa-endykrynologa w Gdyni?Najlepiej na NFZ.Ja nie jestem tutejsza i kompletnie nie znam lekarzy,z tąt mój zły wybór ginekologa.Na chybił-trafił.

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (42 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry