Widok
brak okresu, ciąża wykluczona
Problem jest następujący. Ostatni okres miałam 23,03 wczoraj byłam u gina ciążę wykluczył. Mam czekać na okres a jak nie przyjdzie za tydzień wziąść d*phaston. Jestem cała napeczniala brzuch wielki,puchna mi stopy. Boli lewy jajnik. Jedyne co wykrył lekarz podczas badania to 5 cm miesniak. Czy to możliwe by lekarz się pomylił i może to być ciąża.
A może za te wszystkie objawy odpowiedzialny jest ten mięśniak? Na Twoim miejscu zainwestowałabym w dobre USG, może warto sprawdzić czy to na pewno mięśniak.
Nie piszesz, ile masz lat, ale do głowy przyszła mi jeszcze... menopauza.
Poczytaj:
"Zaburzenia miesiączkowania u kobiet wchodzących w okres menopauzy
Objaw: brak miesiączki
Przyczyny: ciąża stres zaburzenia hormonalne, np. choroby tarczycy choroby narządów rodnych, np. torbiele jajników łagodne lub złośliwe guzy stany zapalne przewlekłe choroby, np. cukrzyca, choroby nerek, depresja gwałtowne zmiany wagi, nadwaga, niedowaga zażywanie niektórych leków Objaw: krwawienia między miesiączkami
Przyczyny: mięśniaki macicy polipy szyjki macicy lub macicy nowotwór szyjki macicy nowotwór trzonu macicy guzy jajników"
http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego/zaburzenia-miesiaczkowania-to-nie-musi-byc-objaw-menopauzy,artykul,1618760.html
Nie piszesz, ile masz lat, ale do głowy przyszła mi jeszcze... menopauza.
Poczytaj:
"Zaburzenia miesiączkowania u kobiet wchodzących w okres menopauzy
Objaw: brak miesiączki
Przyczyny: ciąża stres zaburzenia hormonalne, np. choroby tarczycy choroby narządów rodnych, np. torbiele jajników łagodne lub złośliwe guzy stany zapalne przewlekłe choroby, np. cukrzyca, choroby nerek, depresja gwałtowne zmiany wagi, nadwaga, niedowaga zażywanie niektórych leków Objaw: krwawienia między miesiączkami
Przyczyny: mięśniaki macicy polipy szyjki macicy lub macicy nowotwór szyjki macicy nowotwór trzonu macicy guzy jajników"
http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego/zaburzenia-miesiaczkowania-to-nie-musi-byc-objaw-menopauzy,artykul,1618760.html