Widok

brak okresu, ciąża wykluczona

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Problem jest następujący. Ostatni okres miałam 23,03 wczoraj byłam u gina ciążę wykluczył. Mam czekać na okres a jak nie przyjdzie za tydzień wziąść d*phaston. Jestem cała napeczniala brzuch wielki,puchna mi stopy. Boli lewy jajnik. Jedyne co wykrył lekarz podczas badania to 5 cm miesniak. Czy to możliwe by lekarz się pomylił i może to być ciąża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
zrób sobie test.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może ciąża pozamaciczna? Lekarz zrobił Ci USG czy tylko badanie palcami?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Robił również usg.testy u mnie zawsze wychodziły negatywnie mimo że np bylam już w 8 tygodniu ciąży. A co jeśli okaże się ze to ciąża pozamaciczna?Jestem całą napompowana puchna mi stopy, trądzik jak na okres,mam dziwne poty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może za te wszystkie objawy odpowiedzialny jest ten mięśniak? Na Twoim miejscu zainwestowałabym w dobre USG, może warto sprawdzić czy to na pewno mięśniak.
Nie piszesz, ile masz lat, ale do głowy przyszła mi jeszcze... menopauza.

Poczytaj:
"Zaburzenia miesiączkowania u kobiet wchodzących w okres menopauzy

Objaw: brak miesiączki

Przyczyny: ciąża stres zaburzenia hormonalne, np. choroby tarczycy choroby narządów rodnych, np. torbiele jajników łagodne lub złośliwe guzy stany zapalne przewlekłe choroby, np. cukrzyca, choroby nerek, depresja gwałtowne zmiany wagi, nadwaga, niedowaga zażywanie niektórych leków Objaw: krwawienia między miesiączkami

Przyczyny: mięśniaki macicy polipy szyjki macicy lub macicy nowotwór szyjki macicy nowotwór trzonu macicy guzy jajników"

http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego/zaburzenia-miesiaczkowania-to-nie-musi-byc-objaw-menopauzy,artykul,1618760.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też tak miałam wyglądałam jakbym była w ciąży taki wielki brzuch ciąża wykluczona nawet byłam usg brzucha robić u innego lekarza. Dostałam luteine pod jezyk po tygodniu okres dostałam :)
Poszłam prywatnie do najlpszevo lekarza ktorevo usg pokazuje 18 dniowa ciaze. Brałam luteina na własną rękę lekarz mówi że słaba dawka to była...mam 34 lata za sobą dwa porody w odstępie 7 miesięcy i 6 lat. W ciąży nie jestem
no to jesteś czy nie jesteś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie jestem ciazy. Okresu nadal nie mam. Mam czekać dwa tygodnie a potem wziąść d*phaston.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A co z tym mięśniakiem? Drugi lekarz nic na ten temat nie powiedział?
No skoro wziąść, to BRAŚĆ
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja miałam brak okresu przy niedoczynności tarczycy, ciągłe zmęczenie, sucha skóra, wypadające włosy i mgła mózgowa (problemy z koncentracją itp) po dwóch latach udręki sama sobie zdiagnozowałam chorobę. Zrób badanie TSH i przeciwciała TG i TPO
Jak lekarz mówi ze to 18-dniowa ciąża, to chyba jednak jesteś..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czytaj ze zrozumieniem. Lekarz którego usg pokazuje 18 Dniowa ciążę. Czyli ze ma sprzęt dobry aby wykryć wczesna ciążę a nie za autorka jest w ciąży.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
karolino jeśli nie odpowiada Ci diagnoza lekarza skonsultuj sprawę z innym..Pańcie z forum medycyny nie kończyły...raczej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry