Widok

brak zarodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, czy możecie coś poradzić, może wspomóc duszę?
Otóż po 16.09.2011 zaczęliśmy z mężem starać się o dzidzie, nie zwracaliśmy uwagi na to, czy są dni płodne, czy ich teraz nie ma. 10-go października miałam plamienia, trwało to 2 dni (lekkie). Pomyślałam, że mam jakieś zachwiania hormonalne. Zrobiłam II testy, oba wyszły pozytywnie. Wczoraj byłam u ginekologa, miałam robione usg- stwierdził wczesną ciąże- pokazał się pęcherzyk ciążowy i o ile dobrze pamiętam widoczne ciałko zółte. Pani doktor wypisała skierowanie na badania takie jak morfologia, mocz, toxo, hiv, hcv i coś z cukrem (nie kojarzę nazwy). Kazała się z wynikami pojawić za 2-3 tygodnie. Zaczęłam wertować w necie i oczywiście się wystraszyłam, wiele kobie pisze o pustym pęcherzyku- braku ciąży, poronieniach. Może któraś z was miała podobną sytuację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W ubiegłym tygodniu zarejestrowałam się do Zinkiewicza na 4 stycznia 2012 przez internet. Sama się zdziwiłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapisze sie juz za wczasu do endomedu;)

Ale to prawda. Do niego to się czeka:D:D:D:D:D... Pamietam jak w ciazy chodzilam to te położne robiły zapisy z na wrzesień a to byl czerwiec-bo nie było miejsc :o..

Ale lekarz jest kapitalny:):):)
image
Linn, jaki miesiąc. Miesiąc to jak wróci, a kolejka to pewnie 2 miesięczna;)
image
No ja powinnam iść już od roku do lekarza ale nie lubię takich wizyt :D:D:D.. jak się było w ciąży to w sumie zbytniego wyjścia nie było:D... Ehh.. to skoro już rok czekam :D to poczekam jeszcze miesiąc :D..

Ale to tylko jedna reka w gipsie ma jeszcze druga buhhahahahahahhhahahahahahah :D:D:D:D

żarcik :P
image
Złamał ją ponad miesiąc temu i jest na zwolnieniu, położna mówiła znajomej ze do końca roku na pewno i przyjmuje tam zamiast niego Dr Antoniewicz i Dr Błęcka z góry mówię,że nie wiem jacy są , bo nigdy u nich nie byłam :P
Pozdrawiam
image
JAK TO?:D:D:D:.. Muszę do niego iśc :D
image
Dr.Zinkieiwicz jest teraz na zwolnieniu- ma reke w gipsie..
image
A ja mogę z najszczerszym sercem polecić Andrzeja Zinkiewicza. Genialny i sympatyczny lekarz i co ważne wszelkie badania robi na NFZ :) Przyjmuje na Przymorzu na ul. Jagiellońskiej w przychodni i prywatnie na Żabiance w Endomedzie.
image
Ja mogę polecić Dr. Klimaszewskiego Roberta przyjmuje w gdańsku we Wrzeszczu jest na prawdę dobry dzięki niemu czekam na córkę.. najpierw na początku byłam u lekarza innego w 6 tygodniu ciąży i nie było zarodka lekarz od razu wysłał mnie do szpitala na badanie co 48 h na krew Bhcg czy poziom kosmówki wzrasta,byłam załamana tym bardziej ,że wcześniejsza ciąza zakończyła się obumarciem płodu - był to koszmar,później poszłam w 10t.c to USG było zepsute i w 12 t.c jak zaczęłam mieć lekkie krwawienie poszłam juz prywatnie do Dr. Klimaszewskiego i okazało się ,że zarodek już jest i ma się dobrze,ale łożysko się odkleja i właśnie dr Klimaszewski mi pomógł dostałam od niego lek na podtrzymanie i kazał leżeć ,a dziś czuję jak mała kopie i jestem już w połowie ciąży,nie biorę już żadnych leków oprócz witamin, gdyby nie on pewnie już bym tego dziecka nie nosiła..trzeba myśleć pozytywnie!

Dodam tylko,że mnie w ogóle piersi nie bolały i nie bolą do dziś choć rozmiar biustonosza mam już 2 krotnie większy , a objawem ciąży było odrzucenie od papierosów ,które paliłam na samym początku i wymioty..i tak miałam do końca 4 miesiąca.
image
Chodzę do dr Marty Sokołowskiej.
a do jakiego lekarza chodzisz? ja z lekarka teraz rozmawiałam telefonicznie i powiedziała mi, że dobrze, że dawkę zwiększyłam, na pobolewanie brzucha mam brać nospe (bo miewam). Jeżeli zacznę krwawić to wtedy mam się z nią kontaktować. Dzisiaj mam w planie iść do innego lekarza, żeby zobaczyć co i jak? Proszę o polecenie kogoś z Gdańska.
Ja biorę Luteinę trzy razy dziennie po dwie tabletki.
ja brałam ale dużo większe dawki, plamienie po części jest normalne bo to może być objaw zagnieżdżania się zarodka, krwawienia są niepokojące, ale Luteina jest na podtrzymanie ciąży, więc się staraj nie denerwować bo to się też udziela dzidzi, a gdyby coś działo się bardzooo niepokojącego to lepiej dzwoń do lekarki, ja byłam ze swoim gin dosłownie na tel. cały czas i spokój i jeszcze raz spokój :) wszystkiego dobrego!
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Dziewczyny, czy któraś z was brała Luteinę dowcipną? Mi w związku z tym, że przy badaniu na wzierniku pojawiło się coś w rodzaju plamienia lekarka przepisała. Powiedziała, że gdyby pojawiło się plamienie, krwawienie mam podwyższyć dawkę 2 tab. dwa razy dziennie. Wczoraj miałam plamienie, więc podwyższyłam. Strasznie się obawiam, nie wiem czy takie plamienie może mieć też związek z zbliżającym się terminem miesiączki.
no to gratulacje i jak dziewczyny piszą, odpoczywaj, bo jak trafi Ci się nieśpiące dziecię, jak moje, to nie odpoczniesz długo :)
image
image
Gratuluje:) Odpoczywaj dużo a bedzie wszystko ok:) Powodzenia
image
Super!
Gratuluję :)
serdecznie gratuluje ;-)
image

Gratuluję :))
image
Dziewczynki jestem po wizycie 8tc:) serduszko bije, termin na 17-go czerwca, więc bliźniak tak jak jego/jej tatuś. Zapisała mi Centrum Materne w związku z tą morfologią, no i Luteinę, bo zauważyła plamienie (lekkie na wzierniku). Sprawdziła, czy się odkleja (nie wiem co- ale powiedziała, że wszystko ok, że się nie odkleja). Luteinę zapisała na wszelki wypadek- bynajmniej tak zrozumiałam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (25 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (44 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...

prywatny dentysta (26 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

do góry