Widok

brak zarodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, czy możecie coś poradzić, może wspomóc duszę?
Otóż po 16.09.2011 zaczęliśmy z mężem starać się o dzidzie, nie zwracaliśmy uwagi na to, czy są dni płodne, czy ich teraz nie ma. 10-go października miałam plamienia, trwało to 2 dni (lekkie). Pomyślałam, że mam jakieś zachwiania hormonalne. Zrobiłam II testy, oba wyszły pozytywnie. Wczoraj byłam u ginekologa, miałam robione usg- stwierdził wczesną ciąże- pokazał się pęcherzyk ciążowy i o ile dobrze pamiętam widoczne ciałko zółte. Pani doktor wypisała skierowanie na badania takie jak morfologia, mocz, toxo, hiv, hcv i coś z cukrem (nie kojarzę nazwy). Kazała się z wynikami pojawić za 2-3 tygodnie. Zaczęłam wertować w necie i oczywiście się wystraszyłam, wiele kobie pisze o pustym pęcherzyku- braku ciąży, poronieniach. Może któraś z was miała podobną sytuację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
i oto jest pytanie na ile pomagaja badania prenatalne(bardzo wczesne ,) a na ile groza dziecku?!? mam znajoma ktorej wiescili ze dziecko bedzie mialo wielkie wady wpodzone i ze nie przezuyje kilku dni od urodzenia (teraz ma 7 i jest zdrowe!!!) chcieli jej zabic dziecko w wieku 6-7 miesiecy ciazy,,,

- Czwarty tydzień – maleństwo przypomina kulkę galaretki z ogonkiem. Pod koniec miesiąca kształtuje się cewa nerwowa – z niej powstaną mózg i rdzeń mózgowy. Serce zaczyna bić w 23. dniu od zapłodnienia.
wiec moze masz puzna owulacje(np tuz przed miesiaczka ) i teraz jestes wlasnie na tym etapie zycia twojego malenstwa...
(a ciaze liczy sie od pierwszego dnia poprzedniej miesiaczki a nie od owulacji wiec tak naprawde ten opis tyczy sie 2 tyg od zaplodnienia)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i tak jak każde dziecko rozwija sie poswojemu (mówienie, chodzenie, zeby, ukladnie klocków) TAK KAZDY ZARODEK W SWOIM CZASIE ZACZYNA BIĆ!!

więc autorko watku ciesz się, relaksuj, zbieraj sily na nie przespane nocki i najcudowniejszy dzwięk wyjącej syreny która wrzeczy o TWOJEGO wymemłanego CYCA i która jak już nauczy sie chodzić przyniesie CI KWIATKA i powie "NEEEEE"

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak Karolina straszne - wiem co czuje autorka wątku bo sama to przeszłam i sama wiem ile łez wylałam i jak rozpie*łam auto bo placząc parkowałam pod kliniką.

W mnie też nie było widac zarodka. Tylko sam pęcherzyk. Trafiłam w 6 tyg do gina. Dopiero na 3 wizycie założył mi kartę:)
Dzięki dziewczyny, po prostu wyluzuje. Skoro lekarka nic mi złego nie powiedziała, dała mi skierowanie na podstawowe badania to je zrobię, odczekam 2-3 tygodnie i pójdę na kolejna wizytę. Oczywiście cały czas będę wierzyła, że serduszko się pokaże. W razie co będę martwiła się później. Jeszcze raz dziękuję:)
W sumie chyba dobrze że nie czytałam forum przed zajściem w ciąże i we wcześniej ciąży bo pewnie też bym się martwiła.

Ja pobiegłam do lekarza szybko - w jakimś 4-5 tygodniu - staraliśmy się o dziecko więc robiłam testy:) miałam wynik beta. lekarz tylko stwierdził że owszem jest prawidłowo zagnieżdżone jajo i że mam się pokazać za miesiąc...Kartę ciąży założył mi przy następnej wizycie czyli gdzieś w 10 tygodniu. I wtedy dopiero było serducho.

Tak więc nic się nie stresuj i nie wkręcaj sobie. spokojnie czekaj na rozwój ciąży:)
o karcie lekarka powiedziała, że zostanie mi założona przy następnej wizycie, jak już będę miała wyniki badań, które mi zleciła
Przy okazji dzisiejszy artykuł http://dziecko.onet.pl/69512,4,4,falszywe_poronienia,1,artykul.html
czytając artykuł dziękuje BOZI za rozum który kazał mi ZMIENIĆ LEKARZA NATYCHMIAST!!!

" NIE STERSUJE SIE - moja znajoma tez niedawno dostała skierowanie na skrobanke - nie pojechała I CO ??

serduszko puka w rytmie cza - cza

ja sie zastanawiam ILE "pustych jaj płodowych" tak wysrobali durni lekarze ?? "

Właśnie Dejwi ;) Nie pojechała i teraz dziękuje za to Bogu :) A jutro idzie na usg genetyczne i już ma kolejnego stresa :P

W 5tyg możliwy jest jeszcze brak zarodka :) U mnie nie było go widać do 7tyg bo owu była po prostu później :)

Ps. Buziaki dla Marty :)
juz nie czytam wszystkich odpowiedzi bo mi sie nie chce moze juz ktos to napisal. Pani doktor jest wredna he chodzi o to ze ciaza jest ja tez jak bylam za pierwszym razem to bylam gdzies w 4tyg c no i byl tylko maluski pecherzy i jak to doktor stwierdzil z zoltkiem no czyli dziciatkiem ale ciaze stwierdzil:)karte ciazy zakladaja w na2-3 wizycie przynajmniej ja tak mialam jak doktor zobaczyl bijace serduszko:))ale na to musialam poczekac gdzies so 7czy 8 tyg nie pamietam juz. takze bez nerwow jestes w ciazy teraz dbaj o siebie aby ta ciaze utrzymac.
no Angel jak Ty Swietnie wiesz o kim mowa :)
Calus dla Izy i Fasolki :) - swoja droga czuje dziewczynke !!

;) intuicja ciężarnej :P

Dejwi o nie! Mój R marzy o męskim potomku :P
nooo, moje puste jajo plodowe tez ma 2 lata i pyskuje;D
7 tydzien i nie bylo-nie poszlam na zadną skrobankę, szybko zmienilam lekarza i w 9 tym tyg. było modelowo na usg;)

trzymam kciuki!!!;*
Mi lekarka nic złego, niepokojącego nie powiedziała, więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Panika powstała w momencie kiedy zaczęłam czytać na przeróżnych forach, dlatego też założyłam ten wątek. No i miło, że nie każda z mam od razu widziała zarodek, a pomimo tego ma malucha:)
nie czytaj za dużo, bo niepotrzebnie bedziesz sie denerwowac; ja tak miałam. poszłam potwierdzic ciaze do lekarza, ktory powiedzial, ze moze, ze raczej... kazal wrocic po 3 tygodniach, a ja wariowalam. potem poszlam prywatnie do innego na usg i oczywiscie wszystko bylo ok. i serducho slyszalam. skoro tobie lekarka nic niepokojacego nie mowila, na pewno wszystko jest ok
Dziewczyny dzisiaj mam wizytę na 18.00 mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Badania porobiłam i wszystko jest w normie, poza kilkoma wskaźnikami w morfologii (lekkie odchylenia). Dodam, że morfologię miałam robioną w marcu i wszystko było w normie. Oczywiście dam znać, co pokaże usg- mam nadzieję, że wszystko będzie po mojej myśli. Nie wiem, czy też tak miałyście- nie mogę podchodzić do lodówki, bo zapach z niej mnie "zabija". Mam dziwne mdłości, nie mam apetytu. W ustach gorzkawy posmak. Ból piersi, ale ten miałam od początku.
no ... i wsio będzie ok:)!!

powodzenia !
co do lodówki, też tak miałam, w sklepie nie mogłam robić zakupów, bo mnie odrzucało, piersi bolały przez pierwsze 2 miesiące, a teraz mój skarb pełza do zabawki :)
Dziewczynki jestem po wizycie 8tc:) serduszko bije, termin na 17-go czerwca, więc bliźniak tak jak jego/jej tatuś. Zapisała mi Centrum Materne w związku z tą morfologią, no i Luteinę, bo zauważyła plamienie (lekkie na wzierniku). Sprawdziła, czy się odkleja (nie wiem co- ale powiedziała, że wszystko ok, że się nie odkleja). Luteinę zapisała na wszelki wypadek- bynajmniej tak zrozumiałam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry