Widok

Brak zarodka w 5 tygodniu ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
chyba niedługo oszaleję:-( nie dostałam do dziś miesiączki. Test tydzień temu pokazał dwie kreski. W środę byłam u lekarza ale od razu powiedziała że może nie być jeszcze widocznego zarodka i tak też było. Jest pęcherzyk ale nie było zarodka. Powiedziała że to był koniec 5 tygodnia i kazała przyjść za dwa tygodnie. Dodam że to wizyta prywatna. Czuję się bardzo dobrze nie mam żadnych objawów i to mnie martwi. Muszę wytrzymać jeszcze 1,5 tygodnia. Lekarka powiedziała że mam nikomu jeszcze nie mówić. Oszaleję z tej niewiedzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
W internecie też co lekarz to inne informacje, jedni piszą że w 6 tygodniu moze jescze nie byc ywidiczniony na usg zarodek inny że w 5 już powinien być plus bicie serca, wiele informacji jest bardzo nie spójnyvh, chyba lepiej wogole nie czytać tego co piszą ale weź i nie czytaj jak człowiek szuka potwierdzenia żeby chociaż była jakaś namiastka nadziei że to normalne że będzie dobrze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jestem po 2 poronieniach, niedawno zrobiłam test ciazowy no i radość dwie kreski. Na wszelki wypadek przepisane mi Dhupaston.Po tygodniu poleciała na usg, 4 tc widoczny tylko pęcherzyk, Pani doktor kazała przyjść za tydzień,po tygodniu 5 tc i 2 dni, w dalszym ciągu nie widać zarodka tylko pęcherzyk i już czarne myśli w głowie :( Niby piersi mam nadal nabrzmiale ale już nie mam nudności, jutro odbieram pierwsza B hcg i zrobię kolejna ale nawet jeśli wzrośnie to i tak nadal będę pewna obaw bo podobno w momencie kiedy ciaza jest pezzarodkowa to beta będzie rosła :( Boję się ponownego usg, nie chce usłyszeć że tym razem nic z tego
Też mam 5tydzień i też brak zarodka lekarz straszy że może być puste jajo.nie.wiem co myslec
A co powiecie kochane na zajście w ciąże dwie w odstępie 3 tygodni. Z prawego jajnika dwa jajeczka. Jedna ciąża tuż po miesiączce a druga w fazie owulacji. Jedno poroniłam zaś drugiego nie mogą znaleźć ani w macicy ani poza nią. BHCG rośnie ciąża 6 tygodni strach straszny a zarazem ból bo straciło się maleństwo. Najgorsze jest czekanie . Krwawienia nie ma obecnie jedynie tylko bardzo obrzmiale piersi senność i siusianie na potęgę. Czy jest szansa że może być tak wczesna że nie jest do wychwycenia na usg. ?
Moja beta prawidlowo rosla a mialam pusty pecherzyk.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Współczuję Ci bardzo, wiem co przeżywasz :(
Poroniłam 3 razy, ale na szczęście mam 2 zdrowe córy :)
Pozdrawiam i trzymaj się
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i słowa otuchy.
Pozdrawiam serdecznie
Monika podczytywałam twój wątek,trzymałam kciuki. Bardzo współczuje.

Może doda ci otuchy, że takie sytuacje się zdarzają, a potem są zdrowe maleństwa. Ja poroniłam i łatwy to nie był czas, a teraz cieszę się z naszego 2 miesięcznego zdrowego szkraba. I wierzę, że ma maleńkiego anioła stróża ;)
Monika trzymaj się wiem jakie to ciężkie ja po poronieniu w lipcu zeszłego roku popadłam w depresje ale poszłam do psychologa który mi bardzo pomógł nauczyłam się ze warto rozmawiać o tym co się czuje, i trzeba myśleć pozytywnie . U mnie było już serduszko które przestało bić w 8 tyg do tego okazało się ze mam dysplazje szyjki macicy i po całej masie badan okazało się ze trzeba zrobić konizacje szyjki która miałam mieć 9 marca i byłam przekonana ze nie będziemy już mogli mieć dziecka ,ale życie bywa tak przewrotne ze pod koniec lutego okazało się ze jestem w ciąży oczywiście nie obyło się bez strachu ponieważ maleństwo nie chciało się pokazać a w tej chwili jest już dobrze ale od samego początku jestem na zwolnieniu lekarskim pani doktor stwierdziła ze co prawda jest to ciąża zagrożona ale pięknie się rozwija i mam wizyty raz w tygodniu.
Monika ściskam Cię ciepło i trzymaj się!!!! Bardzo mi przykro, ale jak wiadomo nasze słowa nie ukoją bólu .. Już niedługo doczekasz się maleństwa jestem pewna!!!
Mi też jest przykro, trzymam kciuki, żeby następnym razem wszystko było dobrze.
Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy.
Monika, u mnie pierwsza ciąża też zakończyła się pustym pęcherzykiem i zabiegiem łyżeczkowania w 12 tc. Psychicznie było mi bardzo ciężko...ale nie poddawaj się, następnym razem musi być wszystko dobrze.
Ja teraz jestem w 6 m-cu ciąży i wszystko jest na dobrej drodze. Także głowa do góry, doczekasz się dzidziusia :)
inka dziękuję - ale nic nie jest w stanie mnie pocieszyć. W tej chwili leżę, boli leciutko podbrzusze. Po wypis w piątek mam przyjechać.
Bardzo chcemy mieć dzidzię.
Ale czytałam w necie, że pusty pęcherzyk ciążowy zdarza się raz i już drugi raz nie przydarzy się to.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Monika nie potrafię wyrazić jak strasznie mi przykro. Wiem, że jest Ci bardzo ciężko:-( okropne to wszystko i niesprawiedliwe.
Trzymaj się Kochana.
Ja po moim poronieniu pocieszałam się, że to był tak wczesny etap.
Wiem, że to słabe pocieszenie ale nie ma dobrych słów aby wyrazić tą rozpacz i poczucie niesprawiedliwości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny - dopiero teraz jestem w stanie napisać Wam, ponieważ leżę, mam odpoczywać, leżeć, nie przemęczać się.
Miałam chwilowy problem z kasą - kilkudniowy. A tak z kasą jest okej.
W niedzielę trochę zaczęło mnie pobolewać podbrzusze, ale leciutko jak na okres - tak ćmiło. W nocy z ndz / poniedz nie bolało.
W poniedziałek o 7:00 poszłam do przychodni ze skierowaniem na betę hcg. Pobrali mi krew.
Wróciłam do domu, zaczęło po godz. 8:00 boleć podbrzusze, ostry, silny ból. Weszłam pod prysznic, pod letni prysznic ale nie zdążyłam nawet puścić wody , gdy tylko stanęłam we wannie - to trysnęła ze mnie krew i skrzepy. Zawołałam mamę , ona zadzwoniła po pogotowie, ale powiedzieli, że nie mają wolnych karetek i żebym jak najszybciej pojechała z kimś do szpitala. Ubrałam się, w majtki całe opakowanie waty, płakałam z bólu - miałam bardzo silne skurcze w podbrzuszu, chwilę póżniej ustawały, i znowu silne skurcze. Spakowałam torbę do szpitala, wzięłam ze sobą wszystkie wyniki - grupa krwi, toxo, glukoza, mocz, zaświadczenie o ciąży, zdj usg jak byłam w 5 tyg u gina, czyli zdj pustego pęcherzyka.
Do szpitala weszłam zgięta wpół , z bólu nie wytrzymywałam, wzięli mnie bez kolejki na IP do gabinetu, tam wywiad ze mną , i obok do gabinetu ginekologa na badanie wziernikiem i usg przezpochwowe. Dziewczyny - mocno krwawiłam, jak z kranu i skrzepy, kozetka, siedzisko fotela, podłoga - zabrudziłam. Wszyscy byli mili i serdeczni do mnie. Ginekolog powiedział, ze jest pusty pęcherzyk ciążowy, rozpłakałam się, powiedział, abym się przebrała i na oddział pojadę wózkiem do szpitala - na oddział położniczo - ginekologiczny.
Zawieziono mnie do salki 3 osobowej - byłam sama tam, a ponieważ rano jadłam śniadanie i piłam pepsi (dwa łyczki) to anestezjolog powiedział, że mnie zaintubuje - rurka w gardle. Usłyszałam też jak powiedział przedtem do położnej - że nie możemy czekać bo ta kobieta nam się wykrwawi. Zawiezli mnie na łóżku do sali zabiegowej, kazali rozebrać się z bielizny i na fotel ginekologiczny, pamiętam tylko słowa anestezjologa, że wszystko będzie dobrze i, że położy mi na ustach i nosie maskę i mam spokojnie oddychać. Pamiętam tylko, że zrobiłam kilka oddechów i.....nic nie pamiętam, ani wybudzenia, ani jak się znalazłam z powrotem z fotela na łóżku, ani jak w sali. Obudziłam się przed 13:00, już nie bolało prawie podbrzusze, ale krwawiłam jeszcze. Po 17:00 wyszłam ze szpitala - ktoś po mnie przyjechał, ponieważ pani doktor powiedziała mi, że sama nie mogę wracać do domu, bo mogę zasłabnąć itd.
Dostałam receptę na antybiotyk i biorę co 12 godzin.
Troszkę krwawię, troszkę boli podbrzusze.
Płaczę od poniedziałku, dlaczego mnie to spotkało, dlaczego w ogóle tak się dzieje...tak się cieszyłam. Pani doktor mnie uspokajała, powiedziała mi, że lepiej tak się stało to poronienie, i w dodatku pusty pęcherzyk ciążowy niż jakbym była np w wyższej ciąży z dzieciątkiem i poroniła. Dziewczyny jest mi strasznie przykro i cały czas łzy lecą. To był 10 ty tydz. Narzeczony jest wspaniały, pociesza, trzyma na duchu, jest przy mnie .
Pozdrawiam dziewczyny . Inka - powodzenia Ci życzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Monika jak u Ciebie?
Tak najlepiej zaglądać komuś w kieszeń i robić z dziewczyny patologie. Ja też nie miałam na prywatne wizyty i w sumie na myśl mi to nie przyszło co nie znaczy, że dziecko nie ma co jeść lub czegoś mu brakuje. Teraz ma już 6 lat i jak dzieci z dzielnicy przyszły się pozbawić to były w szoku, że tak ma w pokoju i tyle zabawek. Co akurat dla mnie nie jest czymś nadzwyczajnym. Też miałam siuszki od siostry i kuzynek a jak miałam kaprys to kupiłam dziecku to co chciałam aby miał. Teraz nie ma 100 zł a zanim będzie dziecko to sytuacja będzie inna. My w zimę też mamy lekki kryzys bo mąż tynkarz a w zimę tynków się nie robi przy mrozach ale jakoś nie głodujemy.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
co fakt to fakt ja nie mając środków bym sie nie zdecydowała ale w życiu zdarzają sie chwilowe kłopoty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No faktycznie utrzymanie dziecka to nie majątek biorąc pod uwagę to,że ma się problem z kwotą 100 zł .Dziecko nie jest drogie?Będzie żyło powietrzem,resztę może ktoś pożyczy,da .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry