Widok

ubranie do przedszkola

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej,
dziewczyny mam do Was pytanie, w zasadzie do mam chłopców, ale niekoniecznie :)
W co przebieracie swoich synów w przedszkolu teraz?
Mój mały zaczął chodził w getrach pod spodniami, w tym zestawie będzie mu na pewno za gorąco w przedszkolu. Jeżeli zdejmiemy getry to obawiam się, że panie nie założą mu getrów przed wyjściem na spacer, on o tym zapewne też zapomni.
Widziałam że niektórzy chłopcy chodzą w kalesonkach i krótkich spodenkach.
Macie jakiś patent na ubiór zimą?
Pozdrawiam
Ewelina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój syn ma cieplejsze spodnie teraz,nie nosi rajstop,gietrów itp. w zimie przebierałam w spodnie dresowe jakieś cieńsze albo zostawał w samych rajstopach ( wiele dzieci tak chodziło) .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spodnie + kalesonki/rajstopy w szatni spodnie ściągam i na sale idzie w kalesonkach lub rajstopach. W zimę ma kombinezon więc pod również kalesony /rajstopy...
Nie ubieram cieplejszych spodni i nie przebieram na dresy ponieważ Panie gdyby miały tak całą grupę ogarnąć przed spacerem trwałby on może 15 minut a ubieranie 45..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ubieram spodnie dresowe, a na to drugie spodnie, teraz zakie cienkie witroszczelne, jak będzie zimno, spodnie od kombinezonu, tak sie sprawdziło w ubiegłym roku. Zastanawiałam się w tym roku nad getrami, ale jakoś nie mogę sie przekonać. Natomiat nie lubie jak chłopcy chodzą w samych rajstopach, ewentualnie moga być krótkie spodenki.
Przetestuj kilka wersji i wybierz tę, która najbardziej Ci i Twojemu dziecku odpowiada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam ten sam problem.
Jak nie ma dużych mrozów to zakładam dżinsy ocieplane polarem, a pod spodem getry z Cocodrillo. W getrach chodzi po przedszkolu. Te getry są dość drogie ok. 50 zł, ale syn nie założy rajstop (ja też za rajstopami nie przepadam więc go rozumiem). Jak jest bardzo zimno to na getry zakładam ocieplane grube spodnie. I tak sobie jakoś radzimy.
Niestety na panie nie ma co liczyć, że przypomną o rajstopach czy getrach.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój chodzi w rajstopkach,zreszta prawie wszyscy chłopcy u Niego maja zdjecte spodnie i biegają w rajstopkach.Poprostu jest mi wygodniej zdjąć spodnie i ubrać kapcie niż jeszcze go przebierać w dresy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a dla mnie chłopiec chodzący w przedszkolu w rajstopach to katastrofa... Sorki, ale niemowlaki to może ok, ale 4 latek w samych rajtach czy kalesonach? Przecież w tym wieku dziecko przed spacerem potrafi samo ubrać kalesony pod spodnie, do czego mu pani potrzebna?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
moje dziecko chodzi w spodniach dresowych a pod to ma kalesonki ale w szatni go przebieram i zakładam mu na to krótkie spodenki bo on musi mieć kieszenie :)
w samych rajstopach u nas w grupie nie widziałam żadnego chłopca z dziewczynkami łatwiej :)
image
Ja mojemu na rajstopy w przedszolu zakladam krotkie spodenki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry