Widok

bromergon - opinie!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, czy którąś z Was brała bromergon ??? jakie miałyście objawy? czy od tego się dużo tyje ??
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja brałam bromergon ale krótko ( nieco ponad tydzień) i w bardzo małych dawkach: przez pierwsze 4 dni po 1/4 tabletki a potem po pół, bo mnie ginka uprzedziła o zawrotach głowy itp. faktycznie byłam nieco kołowata, ale nie zauważyłam żebym od bromergonu utyła - wręcz przeciwnie - powoduje mdłości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
niedobrze!!! ja zawsze chodzę skołowana, mam niskie ciśnienie, podobno on też obniża. kurcze nie wiem sama co robić. brać nie brać. czytałam ulotkę i opinię i nie wygląda za fajnie.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hexusia, ja też akurat jestem niskociśnieniowcem - mała dawka i trzeba pić duuuuużo wody - wtedy ciśnienie tak nie spada. No i bromergon brałam zawsze na noc - nigdy na dzień. Nie obawiaj się - od tego się nie umiera ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi bromergon baaardzo pomógł, biorę, tzn brałam pól tabletki na noc, ani nie utyłam, ani nie schudłam. Na początku byłam baaardzo senna i do niczego, po tygodniu/dwóch czułam się już normalnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi też lekarz kazał na noc brać. a jak wstawałaś to jak gorzej się czułaś??? ja z rana jestem do niczego boje się, że po tym leku będzie tak, że nie będę w stanie funkcjonować.
image
ja brałam bromergon prawie 2 lata,miał zbić prolaktynę bo przez to nie mogłam zajść w ciąże,przez pierwsze 2 tyg czułam się okropnie miałam zawroty głowy,nudności,chodziłam nieprzytomna,a nawet pojawiały mi się halucynacje poźniej juz bylo normalnie,pamiętej tylko żeby na noc go łykać
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
PS ja nie utyłam ani kg
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja brałam bromergon dużą dawkę i przez długi czas,
z rana rzeczywiście masakra, spuchnięta do ok12 jak bym dopiero wstała, ale opłacało się poświęcić
ps nawet włosy miała straszne przez ten lek ;/
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
niezbyt przychylne informacje, dzięki
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam przeszczęśliwa jak dowiedziałam się że dzięki tym chemikalią jestem w ciąży, tak jak pisałam wyżej trzeba się poświęcić jeśli się czegoś bardzo chcę!!! ;)

powodzenia
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja brałam ale krótko bo źle się czułam,miałam bardzo niskie ciśnienia.
Przeszłam na inny lek,zamiennik,dużo droższy ale lepiej go znosiłam niestety nazwa wyleciała mi z głowy bo to było kilka lat temu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja muszę brać bromergon i zaraz też brać puphaston. matko kochana ciąża ciążą ale czy ja będę w stanie cokolwiek zadziałać. nie dość, że cały czas bym spała, dopiero po 18.00 jestem żywa, boję się, że źle na mnie wpłynie to coś.
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znalazłam - ten drugi to Parlodel,to ten sam lek tylko podobno w bardziej oczyszczonej wersji dlatego nie powoduje takich skutków ubocznych no ale cena faktycznie wysoka.
Na DOZ Bromergon niecałe 5 zł a ten drugi 66zł.

A masz zaczynać od malutkiej dawki? Bo mi kazał brać najpierw ćwiartkę i stopniowo zwiększać,na noc oczywiście.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi też pół tabletki na noc!!! ale chyba zacznę od ćwiartki ;))))
image
brałam tan lek na zatrzymanie laktacji i fatalnie sie po nim czułam byłam bardzo słaba ospała i bolała mnie zołądek cały czas mnie mdliło. masakra po prostu lek jest straszny
katah84, piszesz o poswięceniu..
A co jak kobieta która chce dzidzię i która bierze bromergon czuje się tak źle, że nie może wstać z łóżka, a rano do pracy trzeba iść?

Ja moge wiele znieść, ale osobiście ten lek to dla mnie za wiele.. Brałam i leciałam dosłownie z nóg. Nawet ściany mi nie pomagały, a do pracy to chyba bym doszła czołgając się...

Tak więc poświecenie - poświeceniem, ale niekiedy po prostu sie nie da ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po co się poświęcać, skoro są lepsze leki? Ale droższe, a dla wielu osób jest to ważna sprawa, wolą więc choć spróbować brać ten tańszy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
WITAM MAM PYTANIE ponieważ zażywam bromergon z tego tytułu że nie mogę zajsc w ciąze z powodu wysokiej prolaktyny i chcialam sie dowiedziec po jakim czasie Pani zaszła w ciąże .Biore raptem tydzień a czuje sie jak by mnie walec przejechał.jaki jest czas działania tego leku ?? pozdrawiam :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Brałam bromergon i czułam się fatalnie, szybko zmieniłam na Dostinex - choć był drogi to wart dobrego samopoczucia. Lekarz zabronił zachodzenia w ciążę przy bromergonie, przy dostinexie można zachodzić :)
Udało sie po ok. 2 latach brania dostinexu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
efekty uboczne zależa od organizmu. też jestem niskociśnieniowcem - biorę od 1,5 tygodnia - i żadnych skutków ubocznych, czuję sie świetnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Część kobiet ma po tym leku bardzo nasilone objawy, ale część nie ma ich wcale.

Możesz brać, nawet jak objawy się pojawią, to u części kobiet mijają po kilku dniach. Możesz też od razu zadzwonić do lekarza, zeby jednak zmienił Ci recepte na inny lek - Dostinex, Norprolac - rzadko powodują złe samopoczucie, ale są duuuuużo droższe (pewnie dlatego lekarze zwykle zaczynają od tych tanich leków).
jejciu tylko nie bromergon, czulam sie po nim fatalnie, mialam mdlosci i po okolo godzinie od polkniecia tabletki dostawalam mega katar z zapchanymi wszystkimi kanalami nie moglam oddychac ani wysmarkac, przechodzilo po okolo godzinie. Normalnie masakra
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki bromergonowi dwa razy zaszlam w ciążę. Za pierwszym razem w 3 cyklu i synek ma dziś 1,5 roku, za drugim razem w 2 cyklu i za 3 tyg bedziemy mieć corcie
W obu przypadkach ok tygodnia od rozpoczecia brania strasznie bolala mnie glowa, ale bez tragedii, potem juz zero dolegliwosci. Bralam 1/2 tabletki na noc a mialam 25krotnie przekroczoną norme prolaktyny, po ciąży 19 krotnie. Tak wiec szybko wyszlam na prostą.
Ja polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
pierwszą tabletkę wzięłam wczoraj i tak samo po jakiejś godzinie myślałam,ze się uduszę tak zatkał się nos któremu nic nie dawało smarkanie bo nie było czym,tak poszerzyła się śluzówka,po 3 godzinach zaczęło mnie mdlić i zasypiałam na stojąco :(dzisiaj od samego rana czuję sie jak na największym kacu a do pracy trzeba było iść.cos okropnego!!nie wiem czy odstawić lek czy zmniejszyć dawkę ,będę rozmawiać z lekarką co robić dalej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
e-mil-ka a mje objawy była następujące: juz po jednej tabletce czarno przed oczami, mdłości, bóle głowy, zawroty głowy i teraz jeszcze dałaś do myślenia z zatkanym nosem ja myślałam, że to katar mnie łapie a to tez był efekt uboczny tych tabletek.Ja miałam brać dwa razy dziennie po jeden sztuce i brała dawka nie zmniejszałam i tak do końca się czułam. Brałam przez tyle dnie ile miałam i po odstawieniu po dwóch dniach znowu miała nawał pokarmu. Wiec od tygodnia ponownie robię kurację i jestem do bani.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się naczytałam opinii i zasiałam panikę jak zaczęłam brać a okazuje się że na mnie w ogóle nic nie działa:) tzn nie czuję różnicy, nie mam skutków ubocznych.
Biorę pół tabletki na noc. Już od ponad miesiąca.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja biorę bromergon 4 miesiąc po pół tabletki 2 razy dziennie. Na samym początku było mi słabo i bolała mnie głowa ale teraz nie czuję żadnych efektów ubocznych. Lekarz kazał mi zacząć brać tabletki następująco 1/4 raz dziennie przez 2 dni, kolejne 2 dni 2 razy dziennie 1/4 tabletki a na stałe 1/2 tabletki 2 razy dziennie. Dodatkowo biorę clostilbegyt w od 5-10 dniu cyklu i luteinę od 20-30 dnia cyklu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (74 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry