Widok

obrona pracy licencjackiej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny
za 2 tygodnie mam obronę pracy
miałam mało czasu na przygotowanie pracy , nie mówiąc o przygotowaniu do obrony
moze macie jakieś skuteczne sposoby jak wybrnąć z 15- minutowego spotkania z komisją, kiedy nie jest się zbytnio przygotowanym i do tego takie wystąpienia bardzo mnie stresują

jak macie jakieś doświadczenia to napiszcie

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobrze nauczyć się SWOJEJ pracy !!! najwazniejsze jest to, żebys wiedziała co tam DOKŁADNIE jest napisane :)

image
image
Pomarańczka ma rację, będą głównie pytać o twój temat pracy i co masz w niej, nie ma innej mozliwości jaktylko nauczyć sie co tam jest :) ... ja juz 2 razy sie broniłam i licencjata i mgr..zawsze tak właśnie było...

image
Pomarańczko, my się kiedyś musimy spotkać i poopowiadasz nam, jak skutecznie sie obronić w naszej szkole :)

Perełko - powodzenia :)

wiem , że to dziwnie zabrzmi , ale obrona to pikuś ... jak dobrze znasz swoją pracę i masz trochę wiedzy ogólnej to nie ma się czym przejmować :)

image
image
mam to szczęście że pytania bedą tylko z mojej pracy a nie z wiedzy ogólnej o przedmiocie studiowania
właśnie pisze sobie przykładowe pytania z całej mojej pracy
ale już tego dużo
a czasu mało

image
image
Będzie dobrze!!!
Ja z mojej obrony za wiele nie pamiętam bo byłam ze stresu w jakimś totalnym szoku (pewnie powtórka będzie na ślubie hehe:)) wiem tylko, że się cały czas usmiechałam i grałam pewną siebie....hehe:) miałam prezentację z dźwiękiem ale nie włączyłam głosników, więc był taki moment że stałam i czekałam aż zabrzmi to co zabrzmiac miało a tu nic....:) - więc powiedziałam - wygląda na to, że coś nam nie wyszło - i atmosfera bardzo się rozluźniła, zaczęli się smiac i potem było juz gładko:)
Grunt to być optymistycznie nastawionym, wtedy wszystko idzie dobrze:))

image
image
u mnie obrona pracy licenjackiem polegała głównie na okresleniu jakie materiały były najbardziej pomocne przy pisaniu tej pracy

była tez ogólna rozmowa na temat głównego tematu pracy

ogólnie nie były to pytania z samej pracy tylko z tego jak ją pisałam i czy rozumiem o czym pisałam
licenjackiem

O BOZE
wszystkie rady się przydadzą,
pytań wyszło mi 50
skupię się na tym żebym wogule zrozumiała o co w mojej pracy chodzi
a to bedzie trudne bo narazie tego nie wiem

image
image
Nie rozumiesz o czym pisałaś...dziwne...a badania a podsumowania....

image
no własnie ...jak samodzielnie pisałas prace ,,,,, to jak...nie rozumiesz ?????

image
image
pisałam samodzielnie ale temat mojej pracy jest zawiły i miałam dość mało materiałów

image
image
no w kazdym razie jak bedziesz znała każdy zakamarek pracy , to bedzie dobrze ..powinno być

a jaki temat ????

image
image
niestety na napisanie pracy miałam tylko 3 miesiace a nie jak kazdy zazwyczaj 1 rok
trudno wtedy się skupić na tym aby to wszystko było bardzo sensownie napisane
żałuję że nie mogłam mojej pracy dopracowac tak jak bym chciała ale czas mnie gonił (nie z mojej winy miałam tak mało czasu, władze uczelni skróciły nam czas studiów z 7 do 6 semestrów w maju, no i tym samym zmusili nas do napisania pracy już teraz)

image
image
pisałam o zarzadzaniu kompetencjami w małej firmie,

image
image
perełko będzie dobrze, jak wszystkie moje poprzedniczki pisały koniecznie musisz znać swoją pracę i nic więcej, na tym polega cała obrona, będzie dobrze, a gdzie studiujesz??

image
WSM Gdynia

a jakoś to będzie , mam nadzieję że jak na spokojnie zacznę się uczyć to w końcu zacznie mi się wszystko rozjasniać, bo narazie to nie miałam czasu na spokojne przeanalizowanie mojej pracy

image
image
o to spoko, a u kogo się bronisz, ja tam skończyłam u ubiegłym roku

image
zasadzka- coś ci to mówi?
chyba ją wszyscy tam znają

image
image
o tak, mówi mi to wiele, do niej chyba musisz porządnie się przygotować, a nią miałam chba zarządzanie personelen jeszcze na inżynierce, ogólnie to fajna i bardzo konkretna babka,

image
hej
niedawno obroniłam licencjat:)
najlepiej zrobić sobie ogólna prezentację pracy i tak jak dziewczyny podpowiadały dobrze znać swoją prace.
pierwsze pytanie jest bardzo ogólne- typu co w pracy zawarłas oraz dlaczego własnie ten temat wybrałaś
Powodzenia
image

image
powiem ci żabko że myślałam że będzie u niej gorzej
ale jako że mieliśmy tak mało czasu to powiedziała że potraktuje nas łagodniej

no pytania napisane więc trzeba by zacząć ogólnie zastanowić się nad tą całą pracą teraz kiedy nie jest za późno , a jakoś to będzie
jak się samemu pisało to chyba zawsze cos zostaje w pamięci, no i najwazniejsze nie trzeba nic wymyslać, tylko mówi się tak jak było

image
image
dokładnie tak jest, jak mówisz; jak pisze się pracę samemu to się wie co ona zawiera,

image
no tak co ona zawiera to ja wiem,
z cześcią badawczą nie mam problemu, bo pisałam ją na przykładzie mojej firmy i wszystko to jest bardzo sensowne, no i rozumiem wszystko
ale trudno mi mówić o samych kompetencjach, o ich miejscu w zarządzaniu i tworzeniu, bo mało materiałów znalazłam mimo ze szukałam dużo
i najbardziej boje się o pytania własnie na ten temat

chyba więc najbardziej powinnam przyłożyc się do tych kompetencji skoro nie czuje się w nich super obeznana

image
image
Dasz rade, ja jestem swiezym magistrem, na przygotowanie obrony mialam niecale 2 dni i zdalam na 4,5. Teraz to brzmi trywialnie, ale obrona to naprawde najprostsza rzecz na studiach :)

image
też tak uważam
bedzie dobrze zobaczysz!!!! tez mialam niesamowitego stresa a jak juz tam weszlam to luzik hehe. Komisja wogole nie zwracala na mnie uwagi jak mowilam:)) wogole mialam takiego farta, ze wylosowalam pytania chyba najlatwiejsze jakie mogly mi sie trafic:) powodzenia!! zobaczysz zdasz i bedzie z glowy:))))

image
image
zgadzam się z piri, że obrona to najprostsza rzecz na studiach, mimo , że do mojego ślubu zostało niewiele będę trzymała za Ciebie kciuki

image
jakos praca malo kto sie u mnei przejmowal, miałyśmy super promotora, pozwolił nam ułożyć pyt do wasnej pracy. Gdy przyszlo do egzaminu, losowanie pyt, ktore byly znane i opracowane wczesniej, wystarczylo zaczac mowic na temat i sie usmiechac :) potem nasze pyt, czyli dotyczace pracy i gdy widzieli ze wiesz o czym mowisz dziękowali, no chyba ze recenzent sie czegos przyczepi...

powodzenia! i grunt to dobry humor :)
perełka, nie przejmuj się

broniłam na wsm i inżynierkę i magisterkę, jeżeli wiesz co napisałaś to obrona jest formalnością, naprawdę

głowa do góry

a Zasadzka to fajna babka, miałam z nią zajęcia i miło je wspominam

image
image
mam pytanie techniczne - ile cm maja marginesy w pracy lic/mgr ?
chodzi mi o marginesy lewy i prawy

image
image
my tu w większości po magisterce;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
dziewczyny szczęśliwie jestem już po obronie
na szczęście poszło wyjątkowo dobrze,
komisja była miła i wogule tacy byli pozytywnie nastawieni do broniących
także zdałam na 4

dzięki za rady

image
image
Ja mam jutro obronę magisterki i troche się boje ;( :)

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry