Widok

obrona pracy licencjackiej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny
za 2 tygodnie mam obronę pracy
miałam mało czasu na przygotowanie pracy , nie mówiąc o przygotowaniu do obrony
moze macie jakieś skuteczne sposoby jak wybrnąć z 15- minutowego spotkania z komisją, kiedy nie jest się zbytnio przygotowanym i do tego takie wystąpienia bardzo mnie stresują

jak macie jakieś doświadczenia to napiszcie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobrze nauczyć się SWOJEJ pracy !!! najwazniejsze jest to, żebys wiedziała co tam DOKŁADNIE jest napisane :)

Pomarańczka ma rację, będą głównie pytać o twój temat pracy i co masz w niej, nie ma innej mozliwości jaktylko nauczyć sie co tam jest :) ... ja juz 2 razy sie broniłam i licencjata i mgr..zawsze tak właśnie było...

Pomarańczko, my się kiedyś musimy spotkać i poopowiadasz nam, jak skutecznie sie obronić w naszej szkole :)

Perełko - powodzenia :)

mam to szczęście że pytania bedą tylko z mojej pracy a nie z wiedzy ogólnej o przedmiocie studiowania
właśnie pisze sobie przykładowe pytania z całej mojej pracy
ale już tego dużo
a czasu mało

u mnie obrona pracy licenjackiem polegała głównie na okresleniu jakie materiały były najbardziej pomocne przy pisaniu tej pracy

była tez ogólna rozmowa na temat głównego tematu pracy

ogólnie nie były to pytania z samej pracy tylko z tego jak ją pisałam i czy rozumiem o czym pisałam
licenjackiem

O BOZE
wiem , że to dziwnie zabrzmi , ale obrona to pikuś ... jak dobrze znasz swoją pracę i masz trochę wiedzy ogólnej to nie ma się czym przejmować :)

wszystkie rady się przydadzą,
pytań wyszło mi 50
skupię się na tym żebym wogule zrozumiała o co w mojej pracy chodzi
a to bedzie trudne bo narazie tego nie wiem

Nie rozumiesz o czym pisałaś...dziwne...a badania a podsumowania....

no własnie ...jak samodzielnie pisałas prace ,,,,, to jak...nie rozumiesz ?????

Będzie dobrze!!!
Ja z mojej obrony za wiele nie pamiętam bo byłam ze stresu w jakimś totalnym szoku (pewnie powtórka będzie na ślubie hehe:)) wiem tylko, że się cały czas usmiechałam i grałam pewną siebie....hehe:) miałam prezentację z dźwiękiem ale nie włączyłam głosników, więc był taki moment że stałam i czekałam aż zabrzmi to co zabrzmiac miało a tu nic....:) - więc powiedziałam - wygląda na to, że coś nam nie wyszło - i atmosfera bardzo się rozluźniła, zaczęli się smiac i potem było juz gładko:)
Grunt to być optymistycznie nastawionym, wtedy wszystko idzie dobrze:))

pisałam samodzielnie ale temat mojej pracy jest zawiły i miałam dość mało materiałów

no w kazdym razie jak bedziesz znała każdy zakamarek pracy , to bedzie dobrze ..powinno być

a jaki temat ????

niestety na napisanie pracy miałam tylko 3 miesiace a nie jak kazdy zazwyczaj 1 rok
trudno wtedy się skupić na tym aby to wszystko było bardzo sensownie napisane
żałuję że nie mogłam mojej pracy dopracowac tak jak bym chciała ale czas mnie gonił (nie z mojej winy miałam tak mało czasu, władze uczelni skróciły nam czas studiów z 7 do 6 semestrów w maju, no i tym samym zmusili nas do napisania pracy już teraz)

perełko będzie dobrze, jak wszystkie moje poprzedniczki pisały koniecznie musisz znać swoją pracę i nic więcej, na tym polega cała obrona, będzie dobrze, a gdzie studiujesz??

pisałam o zarzadzaniu kompetencjami w małej firmie,

WSM Gdynia

a jakoś to będzie , mam nadzieję że jak na spokojnie zacznę się uczyć to w końcu zacznie mi się wszystko rozjasniać, bo narazie to nie miałam czasu na spokojne przeanalizowanie mojej pracy

o to spoko, a u kogo się bronisz, ja tam skończyłam u ubiegłym roku

zasadzka- coś ci to mówi?
chyba ją wszyscy tam znają

do góry