Widok
brzydki zapach z ust 3 latka, grzybica?
Witam, mojej córce od jakiegoś tygodnia brzydko pachnie z ust, przepraszam za określenie ale jakby zepsutym czymś - zgniłym... sama nie wiem jak to określić... jakiś miesiąc wcześniej też brzydko pachniało ale miała katar, do tego zęby się wyrzynały i jakoś tak na to spychałam... potem mała dostała zapalenie oskrzeli i antybiotyk...brzydki zapach znikł ale teraz po odstawieniu antybiotyku powrócił.. kataru nie ma, na ból gardła nie narzeka, zęby jeszcze wychodzą ale nie widzę stanu zapalnego, za to na języku jest brzydki gruby nalot - zastanawiam się czy to grzybica? Czy u kogoś było podobnie? jak ew się to leczy?
i refluks ,ale ten nalot nie do końca pasuje , najpewniej po antybiotyku, za mało może osłonowych - nie wiem co dawałaś ale nam jedna bardzo dobra pani lekarz powiedziała, że są chyba tylko dwa osłonowe lekarstwa przebadane i wciągnięte w indeks lekarstw a reszta to suplement diety nie mający tylu badań które powinny mieć leki: sa to dicoflor i lacido baby - ja tylko te dwa stosowałam jak córka była mała i zawsze było ok.
Inna sprawa jesli nalot przejdzie( pewnie nystatynę trzeba podać, ale to udaj się do lekarza) i będzie nadal nieładny zapach to należy rozważać refluks
a i możesz zwiększoną dawkę osłonek zawsze stosować przy antybiotyku 2 razy dziennie np
Inna sprawa jesli nalot przejdzie( pewnie nystatynę trzeba podać, ale to udaj się do lekarza) i będzie nadal nieładny zapach to należy rozważać refluks
a i możesz zwiększoną dawkę osłonek zawsze stosować przy antybiotyku 2 razy dziennie np
Moja córka - 5 lat teraz ma coś takiego średnio dwa razy w roku. Ma refluks, więc ten zapach jest od żołądka. Zdarzył się nawet w okresie wizyty u gastroentereloga i ten powiedział że to nic złego. U córy trwa kilka dni, nie pomaga wzmożone mycie zębów, picie herbatek ziołowych itp. Ja to łączę z dietą w przedszkolu (raczej ze słodyczami i soczkami z kartonika), ponieważ do 2,5 roku, gdy ja jej gotowałam na parze, jadła rzeczy bez glutaminianu sodu i prawie nie jadła słodyczy, nic takiego nigdy się nie zdarzyło. Przeanalizuj diete dziecka, może to właśnie od tego.