Widok

bukiet z maków?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ostatnio nazbierałam sobie na polu trochę maków. I tak mnie wzięło żeby zrobić sobie z maków bukiet ślubny... czy któraś z was spotkała się z możliwością kupienia maków, takich bardziej cywilizowanych? te polne są bardzo drobne i nie wiadomo ile jeszcze będą kwitły, w wazonie stoją dość dobrze, nawet pączki rozkwitły

image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety maki nie naleza do zbyt trwałych kwiatów, zwlaszcza te polne, jest odmiana kwiatu maku ozdobnego, sa one dostepne w kwiaciarniach. Ale generalnie maki kwitnow od maja do polowy lipca, wiec - nie wiem czy dostaniesz.
Ja swoje kwiaty sporowadzam z holandii (powiedzmy ze do jednej sztuki doplacam ok 2 zl), wiec zapytaj w kwiaciarni czy jest szansa sprowadzenia kwiatów dla ciebie, powodzenia

Dzięki, niedaleko mam hurtownię kwiatów, to zapytam. Strasznie mi te maki chodzą po głowie... :)
Choć gdzieś wyczytałam że polne kwiaty nie pasują do koronek :(

image[/url]image[/url]
zresztą maki troszkę brudzą, na tych pręcikiach jest pył i on może Ci suknie pobrudzić jakby się obsypał

w makach są pręciki? hm.... myślałam, że w lilakowatych... mak chyba ma ten sok w łodygach i to chyba on prędzej poplamiłby mi sukienke...

image[/url]image[/url]
Sprawdź najpierw jak z ich trwałością. Ostatnio pani z kwiaciarni opowiadała mi jak dziewczyna uparła się na bzy - podobno sypały jej się kwiatki już w drodze do ołtarza.

Ja natomiast uparłam się na konwalie. Bukiet mogłam zamówić dopiero 2 dni przed ślubem, bo nie było wiadomo czy jeszcze będą kwitły.
Wszystko się udało - bukiecik śliczny, ale 2 dni później był plener i już miałam inny bukiet ;( Podobnie butonierki - kwiatki zwiędły jeszcze przed północą. Natomiast wpięte we włosach, polakierowane trzymały się prawie całą dobę :)

no z makow sie sypie niestgety i platki odpadaja szybciutko- kurcze a co do tych bzow to niektore panny ja k sie upra to koniec a pozniej płacza:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
gdyby dało radę z maków, ooo to byłby piękny bukiet - piękny a do tego kilka chabrów mmmmmmm, moje marzenie :)

image

image

ni ewiem czy to maki czy coś podobnego ale wygląda ładnie
A co do trwałości - sa preparaty którymi spryskuje się kwiaty i wtedy woda z nich nie wyparowuje i trzymaja się do ok. 10 godzin
image
image
image

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
No to chyba coś innego ale wygląda podobnie...
Mi bukiet potrzebny jest na max 3 godziny: plener i kościół.
Z resztą w moim obecnym nastroju to bukiet mi w ogóle nie potrzeby, cały ten ślub nie wiem po jaką cholerę.. :\

image[/url]image[/url]
ajeczka, coś Ty?? ja wczoraj też miałam humor do dupy, mój S to się w ogóle nie kwapi żeby cokolwiek załatwiać, wszystko na mojej głowie...
a bukiet z maków baaaaaardzo mi się podoba i marzy mi się, ale ja biorę ślub 25lipca to chyba już nie będzie... no i później robimy plener i nie wiem czy dotrwają, pewnie raczej nie...

image
im bliżej ślubu tym bardziej do dupy humor... :(
to jakaś totalna paranoja jak 2 osoby niewierzące biorą ślub kościelny i to mnie najbardziej chyba dobija, bo mam latać i starać się o coś na czym mi kompletnie nie zależy

image[/url]image[/url]
Ajeczka widzę że masz jak ja im bliżej ślubu tym więcej problemów na naszej głowie. Mi mój wczoraj powiedział że nie będzie dzwonił do swoich gości którzy nie potwierdzili bo na pewno przyjdą. Zresztą wychodzi on z założenia że wystarczy jak płaci za wszelkie przygotowania a resztę pozostawia mi na głowie.
Jeszcze niecały miesiąc i będzie po:)

image
image
no... wczoraj mieliśmy mieć spotkanie z prałatem, ale byłam w takim nastroju, że nie pojechaliśmy, bo w efekcie pewnie by do ślubu nie doszło ;)
za godzinę lub 2 jedziemy na mazury, ale niestety nie odpocznę od tematu ślubu, bo mnie moja piekielna rodzinka będzie katować, a moje szczęście się obrazi, że mam przymiarkę sukni i nie mogę z nim w lesie siedzieć, bo przecież las ważniejszy niż suknia ślubna!! aaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

image[/url]image[/url]
Wyluzujcie dziewuszki, nie ma co sie nakrecac, kazda z nas ma slub na glowie, bo wiekszosc facetow raczej zbytnio nie przyklada sie do przygotowan, niemniej jednak trzeba pomimo wielu spraw odnalesc sie w tym wszystkim i czerpac z tego RADOŚĆ. Mi bardzo plynnie ida przygotowania i jakos nawet nie za bardzo sie stresuje. Wierze w to ze musi byc ok i ze wszystko to, co dzieje sie przed i zaraz po slubie tez ma mi dodawac sil i skrzydel a nie sprawiac ze sie zastanawiam czy ten facet to wlasnie TEN i przekładam na niego calo zlosc i frustracje zwiazana z przygotowaniami, to nie oto w tym wszystkim chodzi, nie dajcie sie porwac ......

ichilec: przygotowań to ja dużo nie mam, bo nie robię wesela, mnie najbardziej dobija fakt ślubu KOŚCIELNEGO branego przez osoby NIEWIERZĄCE... no ja może nazwałabym siebie "osobą poszukującą" ale moje szczęście deklaruje się jako niewierzący, a upiera się przy ślubie kościelnym... nawet ostatnio nieopatrznie mu powiedziałam, że są śluby kościelne wierzącego z niewierzącym to sie ucieszył i powiedział, że w takim razie on chce być stroną niewierzącą. To ja mu powiedziałam, że w takim układzie to nie będzie ślubu, bo jak mamy kłamać księdzu przy protokole to oboje, a nie tylko ja. Ten ślub to jedna wielka ściema i to mnie boli najbardziej...

image[/url]image[/url]
No to rzeczywiście wszystko najlepiej jakbyś sama załatwiła.
Ach Ci nasi panowie.
Mam nadzieje że chociaż w weekend odpoczniesz a przymiarka sukni wypadnie dobrze

image
image
Ajeczka to nie bierz slubu koscielnego, po co Ci? Tylko dla bialej kiecki? To nie o to tu chodzi, dla osob niewierzacych slub koscielny serio nie ma sensu - bo po co CI przysiegac przed Bogiem skoro w Niego nie wierzysz?!! Tobie wystarczy sluc cywilny, na ktory z reszta jak chcesz to kiecke slubna mozesz sobie wlozyc. Po co robic cyrk ze slubu?
Nie obraz sie ale dla mnie to nie ma sensu w tym przypadku isc do kosciola - klamac ze jestescie wierzacy skoro nie jestescie.... okropnosc

no i dlatego mam taki paskudny humor...
bo ten kościelny do niczego nie jest mi potrzebny, kiecka też nie, wybrałam bardzo skromną, idę bez welonu, wesela nie robie, a ślub cywilny już mam.
Ale moje Szczęście i moja rodzina już mi nie odpuszczą...

image[/url]image[/url]
Ajeczka, nie obraź się, ale po co bierzecie ślub kościelny?

image
image
asia: nie mam bladego pojęcia, a moje Szczęście mówi, że dla oprawy, dla rodziny, dla tradycji i że to jest "na całe życie"...

image[/url]image[/url]
Nie wiem, co odpowiedzieć.. Dziwna sytuacja.. Ale pomyśl, że biorąc ślub kościelny uszczęśliwisz Wasze rodziny. Może im naprawdę zależy, pokolenie naszych rodziców nie wyobraża sobie życia bez ślubu kościelnego...
Rozchmurz się :) Zobaczysz, że nie będzie tak źle :)

image
image
no pociesza mnie ta jego deklaracja "na całe życie" ;)

image[/url]image[/url]
Otoz to - glowa do gory i postaraj cieszyc sie tym dniem - chociazby dla tej calej "otoczki" - bo sama tradycja jest ok, nawet jesli nie wierzysz - postaraj sie upajac tym dniem skoro sie juz zdecydowalas na ten slub!

dzięki dziewczyny :)
może nie będzie tak źle ;)
teraz się zbieram do wyjazdu
miłego weekendu!! :)

image[/url]image[/url]
Wzajemnie!! Odpocznij sobie i głowa do góry :)

image
image
http://www.brides.com/weddingstyle/decorations/gallery/editorspick?page=1&f=638%3a1572 wiecie, że są żółte maki??? :> ja nie wiedziałam :P

Moj synek 4,5 roku zrobil dzis sliczne bukiety z makow:)

image

image

Moze to nie na miare bukietu ślubnego ale....

A swoja droga widzialyscie rozowe maki?? bo ja dzis poraz 1 w zyciu widzialam synek zerwał 3:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry