Widok

bukiet z maków?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ostatnio nazbierałam sobie na polu trochę maków. I tak mnie wzięło żeby zrobić sobie z maków bukiet ślubny... czy któraś z was spotkała się z możliwością kupienia maków, takich bardziej cywilizowanych? te polne są bardzo drobne i nie wiadomo ile jeszcze będą kwitły, w wazonie stoją dość dobrze, nawet pączki rozkwitły

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdyby dało radę z maków, ooo to byłby piękny bukiet - piękny a do tego kilka chabrów mmmmmmm, moje marzenie :)

no z makow sie sypie niestgety i platki odpadaja szybciutko- kurcze a co do tych bzow to niektore panny ja k sie upra to koniec a pozniej płacza:)

Sprawdź najpierw jak z ich trwałością. Ostatnio pani z kwiaciarni opowiadała mi jak dziewczyna uparła się na bzy - podobno sypały jej się kwiatki już w drodze do ołtarza.

Ja natomiast uparłam się na konwalie. Bukiet mogłam zamówić dopiero 2 dni przed ślubem, bo nie było wiadomo czy jeszcze będą kwitły.
Wszystko się udało - bukiecik śliczny, ale 2 dni później był plener i już miałam inny bukiet ;( Podobnie butonierki - kwiatki zwiędły jeszcze przed północą. Natomiast wpięte we włosach, polakierowane trzymały się prawie całą dobę :)

w makach są pręciki? hm.... myślałam, że w lilakowatych... mak chyba ma ten sok w łodygach i to chyba on prędzej poplamiłby mi sukienke...

zresztą maki troszkę brudzą, na tych pręcikiach jest pył i on może Ci suknie pobrudzić jakby się obsypał

Dzięki, niedaleko mam hurtownię kwiatów, to zapytam. Strasznie mi te maki chodzą po głowie... :)
Choć gdzieś wyczytałam że polne kwiaty nie pasują do koronek :(

Niestety maki nie naleza do zbyt trwałych kwiatów, zwlaszcza te polne, jest odmiana kwiatu maku ozdobnego, sa one dostepne w kwiaciarniach. Ale generalnie maki kwitnow od maja do polowy lipca, wiec - nie wiem czy dostaniesz.
Ja swoje kwiaty sporowadzam z holandii (powiedzmy ze do jednej sztuki doplacam ok 2 zl), wiec zapytaj w kwiaciarni czy jest szansa sprowadzenia kwiatów dla ciebie, powodzenia

do góry