Widok
Gajka, przykro mi to mówić, ale...ty chyba zupełnie nie kojarzysz, że ani Bush, ani Blair, ani wojna w Iraku nie są powodem światowego terroryzmu. On się zaczął duzo wcześniej pod różnej maści pretekstami: a to walki niepodległościowe, a to równość praw dla określonych grup, a to przeciw komuś, a to wespół z kimś. To jest zwykły bandytyzm ZA PIENIĄDZE, a nie w czyjejkolwiek obronie. Z Baskami...akurat wiem od osoby, która WIDZIAŁA DOKUMENTY potwierdzające przekazanie określonych kwot.....i co ty na to? Czy ktoś płacił AKowcom za ubicie niemieckiego oprawcy (a porównywałaś te sytuacje)?
A skoro upierasz się, że temat dotyczy jedynie wojny irackiej: jak tłumaczyć fakty porwania dziennikarzy różnych narodowości na terenie Iraku, by ZA KASĘ ICH WYPUŚCIĆ? To nazywasz "walką z okupantem"?
I jeszcze to naiwne powtarzanie: ropa, ropa....w innych krajach też jest ropa, dlaczego więc Irak? BO HUSAJN PRZESTAŁ PASOWAĆ do układanki Busha, w której coraz mniej miejsca dla satrapów i dyktatorów, a także tyranów. I BARDZO DOBRZE. Możesz opłakiwać tych Irakijczyków, którzy giną codziennie całymi dziesiątkami z rąk TERRORYSTOW, ja nie mam zamiaru. Ja będę zawsze opłakiwać Bogu ducha winnych, którzy giną w drodze do pracy BO NIE POCHWALAJĄ I NIE AKCEPTUJĄ FANATYZMU.
A skoro upierasz się, że temat dotyczy jedynie wojny irackiej: jak tłumaczyć fakty porwania dziennikarzy różnych narodowości na terenie Iraku, by ZA KASĘ ICH WYPUŚCIĆ? To nazywasz "walką z okupantem"?
I jeszcze to naiwne powtarzanie: ropa, ropa....w innych krajach też jest ropa, dlaczego więc Irak? BO HUSAJN PRZESTAŁ PASOWAĆ do układanki Busha, w której coraz mniej miejsca dla satrapów i dyktatorów, a także tyranów. I BARDZO DOBRZE. Możesz opłakiwać tych Irakijczyków, którzy giną codziennie całymi dziesiątkami z rąk TERRORYSTOW, ja nie mam zamiaru. Ja będę zawsze opłakiwać Bogu ducha winnych, którzy giną w drodze do pracy BO NIE POCHWALAJĄ I NIE AKCEPTUJĄ FANATYZMU.
Naczytałaś się hasełek antyglobalistycznych.
A w Wietnamie, to o co poszło? A w Korei? Może o bogate zasoby ryżu...a w Jugosławii...zbombardowali, niczego ciekawego nie znaleźli i poszli sobie tam, gdzie ropa, ropa, ropa. Że nie wspomnę czasów odleglejszych, gdy mieliśmy "ich" niedaleko za zachodnia granicą. Do tej pory tam jeszcze są, ku zadowoleniu miejscowych, bo "lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć".
A w Wietnamie, to o co poszło? A w Korei? Może o bogate zasoby ryżu...a w Jugosławii...zbombardowali, niczego ciekawego nie znaleźli i poszli sobie tam, gdzie ropa, ropa, ropa. Że nie wspomnę czasów odleglejszych, gdy mieliśmy "ich" niedaleko za zachodnia granicą. Do tej pory tam jeszcze są, ku zadowoleniu miejscowych, bo "lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć".
Manorku,
a odpowiedź mi prosze czemu padło akurat na Irak, przecież dużo gorszy dyktator jest w Korei Pn utworzył nawet obozy zaglady, podobnie Chiny tam z kolei mordowanie nowonarodzonych dzieci bo rodzina może miec tylko 1 dziecko, więzienia pełne politycznych wrogów , czemu Ameryka nie udeżyła tam tylko się z nimi przyjaźni , czemu tez nie poszła do Afryki gdzie od dyktatur aż gęsto........... odpowiedź jest prosta W IRAKU JEST ROPA , A ROPA BARDZO JEST POTRZEBNA AMERYCE DO UTRZYMANIA GOSPODARKI W DOBREJ KONDYCJI....
a odpowiedź mi prosze czemu padło akurat na Irak, przecież dużo gorszy dyktator jest w Korei Pn utworzył nawet obozy zaglady, podobnie Chiny tam z kolei mordowanie nowonarodzonych dzieci bo rodzina może miec tylko 1 dziecko, więzienia pełne politycznych wrogów , czemu Ameryka nie udeżyła tam tylko się z nimi przyjaźni , czemu tez nie poszła do Afryki gdzie od dyktatur aż gęsto........... odpowiedź jest prosta W IRAKU JEST ROPA , A ROPA BARDZO JEST POTRZEBNA AMERYCE DO UTRZYMANIA GOSPODARKI W DOBREJ KONDYCJI....
Taaak, Baskowie o wolność walczyli...przy pomocy kasy z demoludów (m.in. z Polski). O tym też nie wiesz. Skończmy Gajka, bo zupełnie się nie rozumiemy. Poczytaj Homera, jak źle jest Szkotom i jak pałają nienawiścią do wszystkich wokół z powodu zniewolenia.
A z kontaktami z Arabami radzę uważać. I mówię to serio. Naiwność nie jest żadnym wytłumaczeniem.
A z kontaktami z Arabami radzę uważać. I mówię to serio. Naiwność nie jest żadnym wytłumaczeniem.
Też zauwazyłam ze mimo wszystko,ataki nie wywołuja już takich odczuc jak kiedyś(szoku..paniki..-uogólniam oczywiscie)..tzn ..nie tak,źle to ujęłam...wywołują takie doczucia,ale z mniejszą siłą...
jak juz kiedyś pisałam.."człowiek jest podły ,do wszystkiego przywyka.."...
jeśli to prawda...to czy musimy jej dawać świadectwo???
jak juz kiedyś pisałam.."człowiek jest podły ,do wszystkiego przywyka.."...
jeśli to prawda...to czy musimy jej dawać świadectwo???
Taka sobie jestem Łatwopalna Czarownica...
bach_a napisał(a):
> RAF, a ETA, a Czerwone Brygady....też walczyły z okupantem USA?
> Przecież nikt nie mówi, że wszyscy Arabowie są terrorystami,
> ale tak się składa, że wielu jest i stawanie po ich stronie
> graniczy chyba z idiotyzmem. No chyba, że Ty też jesteś
> Arabką....
Bacha, nie mieszaj wszystkiego w jednym garnku, ja nigdzie nie napisałam że terroryzm nie istnieje...., istnieje i owszem ale państwa o tradycjach mocarstwowych mają nieładny zwyczaj kwalifikować aspiracje wolnościowe narodów jako terroryzm i tak podany przykład ETA (Euskadi Ta Askatasuna, „Ojczyzna Basków i Wolność”) nie jest najlepszy to Hiszpanie od stuleci nie wypuszczają Basków spod swoich łapek, podobnie jest w Wielkiej Brytanii, Szkoci marzą o własnym państwie i nic nie moga w tym względzie zrobic, niby mają własny parlament ale cóż z tego, podobnie z CZeczenia okupowaną przez Rosję .....
........ poprostu rozumiem ich desperację i bezsilność która pcha do takich czynów, jeżeli parzysz jak twój naród jest mordowany , katowany, rabowany a świat milczy to rodzi się nienawiść a z nienawiści takie akty jak 11 września, Madryt, Londyn, czy Dubrowka w Moskwie i nie mów mi że dla ciebie to jest to samo co szantażowanie że jesli na dane konto nie wpłynie milion dolarów to ........ bo to nie to samo
a co do pozostałych 2 przykładów to RAF (myślę że masz na myśli FCA czyli Frakcję czerwonej Armii pewnie w oryginalnym brzmieniu, bo chyba nie jest to Royal Air Forces - Królewskie Linie Lotnicze) jeżeli o tym mowa to tajna organizacja wspierana przez sowiecki wywiad, która uległa rozwiazaniu poprzez swingowane samobójstwo aresztowanych jej członków w więzieniu, co do Czerwonych Brygad, to nie pamiętam ale kojarzą mi się z włoską mafią jako jej odłam i nie widzę związku z Arabami ...
> RAF, a ETA, a Czerwone Brygady....też walczyły z okupantem USA?
> Przecież nikt nie mówi, że wszyscy Arabowie są terrorystami,
> ale tak się składa, że wielu jest i stawanie po ich stronie
> graniczy chyba z idiotyzmem. No chyba, że Ty też jesteś
> Arabką....
Bacha, nie mieszaj wszystkiego w jednym garnku, ja nigdzie nie napisałam że terroryzm nie istnieje...., istnieje i owszem ale państwa o tradycjach mocarstwowych mają nieładny zwyczaj kwalifikować aspiracje wolnościowe narodów jako terroryzm i tak podany przykład ETA (Euskadi Ta Askatasuna, „Ojczyzna Basków i Wolność”) nie jest najlepszy to Hiszpanie od stuleci nie wypuszczają Basków spod swoich łapek, podobnie jest w Wielkiej Brytanii, Szkoci marzą o własnym państwie i nic nie moga w tym względzie zrobic, niby mają własny parlament ale cóż z tego, podobnie z CZeczenia okupowaną przez Rosję .....
........ poprostu rozumiem ich desperację i bezsilność która pcha do takich czynów, jeżeli parzysz jak twój naród jest mordowany , katowany, rabowany a świat milczy to rodzi się nienawiść a z nienawiści takie akty jak 11 września, Madryt, Londyn, czy Dubrowka w Moskwie i nie mów mi że dla ciebie to jest to samo co szantażowanie że jesli na dane konto nie wpłynie milion dolarów to ........ bo to nie to samo
a co do pozostałych 2 przykładów to RAF (myślę że masz na myśli FCA czyli Frakcję czerwonej Armii pewnie w oryginalnym brzmieniu, bo chyba nie jest to Royal Air Forces - Królewskie Linie Lotnicze) jeżeli o tym mowa to tajna organizacja wspierana przez sowiecki wywiad, która uległa rozwiazaniu poprzez swingowane samobójstwo aresztowanych jej członków w więzieniu, co do Czerwonych Brygad, to nie pamiętam ale kojarzą mi się z włoską mafią jako jej odłam i nie widzę związku z Arabami ...
gajka napisał(a):
> Kasieńka napisał(a):
>
> > ofiary te są wynikiem głupoty i nienawiści terrorystów a nie
> decyzji > busza.
>
> Kasieńko, słyszałaś zapewne o czasach okupacji, o bomba
> podkładanych przez Szare Szeregi w kinach w których siedzieli
> SS-mani ?, o hasłach wypisywanych na murach Warszawy " tylko
> świnie siedzą w kinie" ??? czy ci co podkadali tamtew bomby to
> dla ciebie też są terroryści ziejacy głupotą i nienawiścią ?
> .......... a takimi byli dla Niemiec faszystowskich, a dla
> Polaków byli dzielnymi, odważnymi i godnymi naśladowania
> bohaterami, bo inaczej patrzą okupowani i okupanci...
>
> ....tu jest podobna sytuacja tylko że to Anglia i Polska stoją
> po stronie okupanta i dlatego irakijscy bohaterowie to dla nas
> terroryści, a irakijscy kolaboranci to nasi sprzymierzeńcy,
> przykro przyznawac się do tego ale obecny komuszy rząd wpędził
> nas w tą sytację, niekoniecznie za naszą zgodą ....
> Kasieńko, jak się zaczyna walkę to trzeba sie liczyć że też
> sie oberwie, nie można się łudzić że napadnie się na czyjś dom,
> ograbi, zniszczy, pozabija mieszkańców, pogwałci kobiety
> (obecnie to codzienność w Iraku tzw wymiana "seks za żywność"
> ,bo dostęp do żywnośc mają jedynie organizacje charytatywne,
> któe to same w sobie stanowią dla osób w nich pracujacych
> lukratywny biznes) i że nikt nie będzie brał odwetu......
> ..podzielam teorię Vojtca, że wszystkie ściezki tej układanki
> prowadzą do nas, i następnym krajem w którym coś się stanie
> będziemy my........ obym się myliła....
Mysle ze nikt by ich nie nazywal terrorystami jesli ich ataki bylyby skierowane na cele wojskowe.
Powyzej to tylko moje zdanie.
Nie wszyscy musza sie z tym zgadzac.
> Kasieńka napisał(a):
>
> > ofiary te są wynikiem głupoty i nienawiści terrorystów a nie
> decyzji > busza.
>
> Kasieńko, słyszałaś zapewne o czasach okupacji, o bomba
> podkładanych przez Szare Szeregi w kinach w których siedzieli
> SS-mani ?, o hasłach wypisywanych na murach Warszawy " tylko
> świnie siedzą w kinie" ??? czy ci co podkadali tamtew bomby to
> dla ciebie też są terroryści ziejacy głupotą i nienawiścią ?
> .......... a takimi byli dla Niemiec faszystowskich, a dla
> Polaków byli dzielnymi, odważnymi i godnymi naśladowania
> bohaterami, bo inaczej patrzą okupowani i okupanci...
>
> ....tu jest podobna sytuacja tylko że to Anglia i Polska stoją
> po stronie okupanta i dlatego irakijscy bohaterowie to dla nas
> terroryści, a irakijscy kolaboranci to nasi sprzymierzeńcy,
> przykro przyznawac się do tego ale obecny komuszy rząd wpędził
> nas w tą sytację, niekoniecznie za naszą zgodą ....
> Kasieńko, jak się zaczyna walkę to trzeba sie liczyć że też
> sie oberwie, nie można się łudzić że napadnie się na czyjś dom,
> ograbi, zniszczy, pozabija mieszkańców, pogwałci kobiety
> (obecnie to codzienność w Iraku tzw wymiana "seks za żywność"
> ,bo dostęp do żywnośc mają jedynie organizacje charytatywne,
> któe to same w sobie stanowią dla osób w nich pracujacych
> lukratywny biznes) i że nikt nie będzie brał odwetu......
> ..podzielam teorię Vojtca, że wszystkie ściezki tej układanki
> prowadzą do nas, i następnym krajem w którym coś się stanie
> będziemy my........ obym się myliła....
Mysle ze nikt by ich nie nazywal terrorystami jesli ich ataki bylyby skierowane na cele wojskowe.
Lech napisał(a):
> Jak tu wiecej popiszecie, to moze taki Manor, bacha, xxx czyli
> user12345, Rut i tym podobni potepia sdecydowanie wymordowanie
> cwierc miliona niewinnych ludzi w Iraku dla zagarniecia ropy
> przez klike busza i jego potentatow naftowych. Jak rowniez
> potepia przekupczykow polskich, co na ochlapy czekaja po tych
> bomabardowaniach Bagdadu, bo juz ta walizke z zielona lapowka
> za wyslanie zolnirzy do Iraku zapewne przepili.
Tylko cwierc miliona?
A gdzie ci ktorych wymordowal Husajn?
A gdzie ci wszyscy ktorzy gina teraz na ulicach przez samobojcze zamachy?
Czemu zamachowcy uderzaja w szpitale z cywilami a nie porwa sie na bazy wojskowe?
A czego Ty chcesz ode mnie i innych dlugo piszacych na tym forum?
Cosmy Ci winni ze nie znasz prawdy i bazujesz na tym co uslyszyz na podworku.
Nie czepiaj sie bo nie ja wybieralem tych co sie pchaja do Iraku.
Poczytaj troche historii i odpowiedz sobie na pytanie dlaczego tak sie dzieje w Iraku.
> Jak tu wiecej popiszecie, to moze taki Manor, bacha, xxx czyli
> user12345, Rut i tym podobni potepia sdecydowanie wymordowanie
> cwierc miliona niewinnych ludzi w Iraku dla zagarniecia ropy
> przez klike busza i jego potentatow naftowych. Jak rowniez
> potepia przekupczykow polskich, co na ochlapy czekaja po tych
> bomabardowaniach Bagdadu, bo juz ta walizke z zielona lapowka
> za wyslanie zolnirzy do Iraku zapewne przepili.
Tylko cwierc miliona?
A gdzie ci ktorych wymordowal Husajn?
A gdzie ci wszyscy ktorzy gina teraz na ulicach przez samobojcze zamachy?
Czemu zamachowcy uderzaja w szpitale z cywilami a nie porwa sie na bazy wojskowe?
A czego Ty chcesz ode mnie i innych dlugo piszacych na tym forum?
Cosmy Ci winni ze nie znasz prawdy i bazujesz na tym co uslyszyz na podworku.
Nie czepiaj sie bo nie ja wybieralem tych co sie pchaja do Iraku.
Poczytaj troche historii i odpowiedz sobie na pytanie dlaczego tak sie dzieje w Iraku.
Dzisiaj w nocy na onecie byl nius ze 90% brytyjczykow arabskiego pochodzenia nie bronilo by wielkiej brytani gdyby zaszla taka potrzeba, za to az 40% bylo by chetnych by pomoc Bin Ladenowi :))
Slyszycie to tykanie?:P
A wczoraj sie usmialem ogladajac wiadomosci. Co sie dowiedzialem? Kilka lat temu w londynie nie bylo smietnikow by terrorysci im bomby nie podlozyli:D ale musieli miec burdel, hehehe, albo to ze ludzie po wybuchu zamiast sie ratowac czy pomagac innym dzwonili do telewizji by zdac relacje z tego niespotykanego przezycia.... oni rzeczywiscie sa az tak glupi?:D
A teraz najlepsze, "swiat jest zaskoczony/w szoku po ataku na londyn". Niesamowite, ale z tego co widze, atak na londyn nikogo juz nie bierze. Ludzie widza prawde. A madia mimo ze sie staraja nie sa juz w stanie wywolac szoku czy strachu.
Slyszycie to tykanie?:P
A wczoraj sie usmialem ogladajac wiadomosci. Co sie dowiedzialem? Kilka lat temu w londynie nie bylo smietnikow by terrorysci im bomby nie podlozyli:D ale musieli miec burdel, hehehe, albo to ze ludzie po wybuchu zamiast sie ratowac czy pomagac innym dzwonili do telewizji by zdac relacje z tego niespotykanego przezycia.... oni rzeczywiscie sa az tak glupi?:D
A teraz najlepsze, "swiat jest zaskoczony/w szoku po ataku na londyn". Niesamowite, ale z tego co widze, atak na londyn nikogo juz nie bierze. Ludzie widza prawde. A madia mimo ze sie staraja nie sa juz w stanie wywolac szoku czy strachu.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
gajka napisał(a):
> Bacha, wejdź w sedno spraw a nie słuchaj durnych mediów, mam na
> to inne spojrzenie bo mój mąż z racji wykonywanego zawodu od
> wielu lat utrzymuje kontakty z Arabami i czasmi goszcze ich w
> domu, znam ich dłużej niż to wszystko trwa i to są ludzi
> ektórzy naprawdę są obiektywni, i są ludzmi biznesu i nie są
> zaiteresowani żądną wojna, a my wszystko znamy tylko z jednej
> strony ze strony amerykańskiego punktu widzenia....
O czym Ty mówisz, Gajka? Mam nie słuchać mediów, tylko CIEBIE, bo znasz paru Arabów i są OK?????
Poczytaj sobie o światowym terroryźmie i NIE PLEĆ BZDUR. Terroryzm nie powstał teraz, istnieje od ładnych paru lat. Jest 16 znanych powszechnie organizacji terrorystycznych, a wogóle jest ich ok. 60-ciu. W większości przypadków są to grupy lewackie lub sympatyzujące z ideami marksistowskimi. "Święta wojna" to wojna fanatycznego islamu z cywilizacją krajów demokratycznych i wojna w Iraku ma tu zupełnie drugorzędne znaczenie. Gdyby jej nie było, nie byłoby "świętej wojny"???
Jeśli wierzysz w takie bujdy, to tylko Ci mozna współczuć. A RAF, a ETA, a Czerwone Brygady....też walczyły z okupantem USA?
Przecież nikt nie mówi, że wszyscy Arabowie są terrorystami, ale tak się składa, że wielu jest i stawanie po ich stronie graniczy chyba z idiotyzmem. No chyba, że Ty też jesteś Arabką....
> Bacha, wejdź w sedno spraw a nie słuchaj durnych mediów, mam na
> to inne spojrzenie bo mój mąż z racji wykonywanego zawodu od
> wielu lat utrzymuje kontakty z Arabami i czasmi goszcze ich w
> domu, znam ich dłużej niż to wszystko trwa i to są ludzi
> ektórzy naprawdę są obiektywni, i są ludzmi biznesu i nie są
> zaiteresowani żądną wojna, a my wszystko znamy tylko z jednej
> strony ze strony amerykańskiego punktu widzenia....
O czym Ty mówisz, Gajka? Mam nie słuchać mediów, tylko CIEBIE, bo znasz paru Arabów i są OK?????
Poczytaj sobie o światowym terroryźmie i NIE PLEĆ BZDUR. Terroryzm nie powstał teraz, istnieje od ładnych paru lat. Jest 16 znanych powszechnie organizacji terrorystycznych, a wogóle jest ich ok. 60-ciu. W większości przypadków są to grupy lewackie lub sympatyzujące z ideami marksistowskimi. "Święta wojna" to wojna fanatycznego islamu z cywilizacją krajów demokratycznych i wojna w Iraku ma tu zupełnie drugorzędne znaczenie. Gdyby jej nie było, nie byłoby "świętej wojny"???
Jeśli wierzysz w takie bujdy, to tylko Ci mozna współczuć. A RAF, a ETA, a Czerwone Brygady....też walczyły z okupantem USA?
Przecież nikt nie mówi, że wszyscy Arabowie są terrorystami, ale tak się składa, że wielu jest i stawanie po ich stronie graniczy chyba z idiotyzmem. No chyba, że Ty też jesteś Arabką....
a teraz Bacha okazało się że wszyscy czyjemy się Brytyjczykami .............., na tyle co znam Brytyjczyków to będzie dla nich obraza bo czuć się jak wg nich Brytyjczyk może tylko prawdziwy Brytyjczyk i będzie odebrane jako nasza pyszałkowatośc.............. ale cóz tam ..........ja nie czuję się Brytyjką w kazdym razie ...
Bacha, wejdź w sedno spraw a nie słuchaj durnych mediów, mam na to inne spojrzenie bo mój mąż z racji wykonywanego zawodu od wielu lat utrzymuje kontakty z Arabami i czasmi goszcze ich w domu, znam ich dłużej niż to wszystko trwa i to są ludzi ektórzy naprawdę są obiektywni, i są ludzmi biznesu i nie są zaiteresowani żądną wojna, a my wszystko znamy tylko z jednej strony ze strony amerykańskiego punktu widzenia....
Amerykanie jezekli chca to wszystko umieją załatwić pokojowo, obalenie kazdego dyktatora, sam znasz przykłaady, ale tam całyświat arabski jest bardzo anytamerykański i to dlatego że włażą z łapskami i brudnymi buciorami w ich kulturę, interesy i poltykę i dlatego musieli użyć siły, bo nie było tam woli społecznej do interwencji z zewnątrz ....
Amerykanie jezekli chca to wszystko umieją załatwić pokojowo, obalenie kazdego dyktatora, sam znasz przykłaady, ale tam całyświat arabski jest bardzo anytamerykański i to dlatego że włażą z łapskami i brudnymi buciorami w ich kulturę, interesy i poltykę i dlatego musieli użyć siły, bo nie było tam woli społecznej do interwencji z zewnątrz ....
gajka napisał(a):
>
> Bacha,
> zamieniasz się w pleciugę ...
Dziękuję uprzejmie za ten rzeczowy argument. Szczególnie sensowna jest odpowiedź Kasieńce, gdzie porównujesz Szare Szeregi do terrorystów - rzeczywiście TO JEST TO SAMO.
Proponuję, złóżcie sobie życzenia nawzajem z Lechem z okazji udanej akcji w USA, Hiszpanii, na Bali, a teraz w Anglii. Warto to uczcić.
Nie spodziewałam się po tobie takiego cynizmu, jak to jednak pozory mylą...
>
> Bacha,
> zamieniasz się w pleciugę ...
Dziękuję uprzejmie za ten rzeczowy argument. Szczególnie sensowna jest odpowiedź Kasieńce, gdzie porównujesz Szare Szeregi do terrorystów - rzeczywiście TO JEST TO SAMO.
Proponuję, złóżcie sobie życzenia nawzajem z Lechem z okazji udanej akcji w USA, Hiszpanii, na Bali, a teraz w Anglii. Warto to uczcić.
Nie spodziewałam się po tobie takiego cynizmu, jak to jednak pozory mylą...
Bacha,
zamieniasz się w pleciugę ..........polecam poczytać o powstaniu państwa Izrael, konsekwencjach tego i o całym narodzie Arabów (kraje arabskie nimo że jest ich wiele to uważają się i są jednym narodem żyjącym zgodnie i złożonym z wielu plemiaon i każdą agresje odbierają jako agresję na Arabów), chodzi o palestynę, Afganistan, Irak, itd dodatkowo
http://www.wandea.org.pl/iran-usa.html