Widok

butelki avent-pytanie:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od kilku dni karmię córcie butelką AVENT(wcześniej karmilam piersią), mam smoczki +0 i dziecku dobrze się z nich pije ale zastanawiam się czy nie zmienić na smoczki z szybszym wyplywem mleczka..

I jeszcze jedno pytanie:)
Mam też butelki AVENT 330ml, w akpolu sprzedawca mówil że mają one smoczki z regulacją na 1, 2 ,3 szybkości przeplywu, że nawet kaszke można nią podawać. Niestety moj chlopak je kupowal i dokladnie sie nie wypytal jak się to reguluje.
Możecie się ze mnie śmiać ale nie wiem jak używać tego smoka do butli:)
Jak daje w niej mleczko to za szybko leci i malej się aż leje po brodzie!
Ktoś pomożę:P ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
te smoczki 3przepływowe są genialne :)

wcześniej używaliśmy ich do butelek Dr Brown's :) teraz mamy butelkę Avent 330ml z takowym smoczkiem ;)

tak jak Dziewczyny pisały wyżej - oznaczenie ma być "na górze" czyli pod noskiem dziecka ;) w zależności jak przekręcisz butelkę - będzie leciało szybciej lub wolniej :]

ja I używam do mleka
II do mleka z kaszką i owocami (ledwo zagęszczoną)
III do gęściejszego mleka z kaszką i owocami (ale do picia :) tzn. jakieś 4-5 łyżeczek na 240ml)

gęstą kaszkę podaję łyżeczką :)
kreski mają byc na środku noska!
I mleczko /albo II/
III dla kaszki
smoczek trójprzepływowy ma na brzegu oznaczenie I II i III
mleczko można podawać tak, by I była u góry, jełśi podajesz kaszkę to III u góry

5 miesięczniak to już duże dziecko, szybko przesiadajcie się na "szybsze" smoczki, po co ma się dzidziuś męczyć :)
aha skoro brządz ma 5 m-cy to 3 dziurki lub 4
Co znalazłam w necie

Jak dobrać rodzaj smoczka?
Na każdym smoczku znajduje się numer określający poziom przepływu pokarmu. Każde opakowanie jest w innym kolorze i posiada odpowiedni rysunek ułatwiający dobranie właściwego przepływu.
0 m+ MINI - 1 dziurka
1 m+ WOLNY - 2 dziurki
3 m+ ŚREDNI - 3 dziurki
6 m+ SZYBKI - 4 dziurki
3 m+ TRÓJPRZEPŁYWOWY - 1 szczelina

W smoczku trójprzepływowym ze szczeliną ilość wypływającego pokarmu dostosowuje się do rytmu ssania dziecka -wolny, średni, szybki.

Należy pamiętać, iz podane wartości mają jedynie charakter orientacyjny - każde niemowlę rozwija się w innym tempie. Obserwuj swoje dziecko, a napewno zauważysz, że jest ono gotowe na zmianę smoczka na szybszy - będzie próbowało mocniej ssać, podczas karmienia zacznie okazywać oznaki zmęczenia lub zdenerwowania.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry