Widok

buty na ślub

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny ślub mam 23. sierpnia i nie mam pojęcia gdzie i jakie buty kupić? z czubkiem, czy zaokrąglone? czy można mieć odkryte palce? no i przy okazji co ubiera się na poprawiny, też jakąś strojną kieckę? z góry dziękuję za pomoc :) pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
buty to mają być wygodne :)

Buty przede wszystkim wygodne, a sukienka na poprawiny moim zdaniem nie musi być bardzo strojna, ale taka żeby na pierwszy rzut oka było widać że to Twoje święto-że Ty jesteś Panną Młodą. Ja będę miała sukienkę w kolorze ecru z dodatkami złota, krótka do kolan , nie taka strojna ale też nie uboga-taka ala lata sześćdziesiąte.
WYGODNE muszą być. Do sukni kup sobie na jakimś obcasie a potem zmienisz na coś wygodnego na weselu.

Ja tak zrobiłam, miałam potem na nogach moje najwygodniejsze baleriny (i tak ich nie bylo widac pod suknią)

rybka ... gust można mieć dobry albo zły, ale żeby nie mieć wogule? pomyśl jakie buty lubisz, w jakich się dobrze czujesz, ktoś ci napisze, ze musza być z czubkiem, a ty w życiu takich nie miałas na nogach i co? kupisz? ktoś napisze że musza być z paskiem na kostce, a ty nie lubisz i cio? kupisz takie?

jakie buty? wygodne ...

papilio1@op.pl
jesli chodzi o odkryte buty to misie wydaje że mało pasują do tego świeta, bo sa takie plazowe

wejdz na strone salonu slubnego first lady w pruszczu gdańskim tam maja duzy wybór butów

jesli chodzi o kiecke to ja ni mam zadnej balowej bo później by tylko wisiała w szafie, kpiłam wiosenna ładną zwiewną, właściwie dwie nie wiem którą założe za grosze i przynajmniej wiem ze bede mogła pożniej spokojnie ją nosić

nie do każdej sukni pasują zakryte buty :)

papilio1@op.pl
będę miała odkryte buty :) a tak swoją drogą to dla mnie za dalleko wysunięta teoria, że każde odkryte buty są plażowe ;)

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.
hihi, mi tam pasują odkryte, bo może mam plażową suknię slubną?? :)))))

papilio1@op.pl
Ja mam butki z biełaj satyny z kokardką z przodu I BEZ PALCÓW! Uważam, że świetnie pasują do mojej sukienki ślubnej. na przebranie mam sandałki na obcasie, które noszę teraz i są super wygodne. A co do sukienki na poprawiny, to ja akurat kupiłam sobie takie niebieskie cudo, z pdkrytymi plecami. Ale nie żadną balową, tylko długą zwiewną satynową kieckę. Co prawda pewnie nioe będę miała wiele okazji, by ją jeszcze założyć, ale zawsze piękna długa suknia się przyda-chociażby na jakiś bal sylwestrowy. Nie żałowałam sobie-bo w końcu to nasze święto!
aanka122 a gdzie kupilas takie butki?
moze masz jakeis fotki?
daj znac, szukam wlasnie satynowych z odkrytymi palcami...

:-)

No niestety fotek nie mam. A butki kupiłam w domu handlowym w Starogardzie Gd. Ale myślę, że mogłabyś poszukać takie np. w Gildii w Gdańsku. Moje butki nie są typowo ślubne, spokojnie będę mogła je potem założyć np. do białego kostiumu na lato. Na pewno coś znajdziesz. Powodzenia!
ja szukam walsnie jakis peep toe,a myslalam o sandalkach i zastanawialo mnie czy noga mi sie nie bedzie slizgac jak bede w rajstopach??no raczej bedzie :]

sandruniax chcesz zalozyc sandalki i rajstopy?
wiem ze ponczochy to szczyt elegancji ale napewno nie do sandałkow...

ja bede miala buty z okdrytymi palcami i napewno gołe nogi

aanka122 niestety na gildi nie znalazlam nic ciekawego
wszystkie modele bardzo podobne, nie widzialam zadnych godnych uwagi z odkrytymi palacami

pozdrowionka:-)

Rybka, buty trzeba kupić takie, żeby za 10 lat nie czuć obciachu, że się jakieś dziwne kupiło.

Moim zdaniem znakomita wiekszosc fasonow z otwartymi palcami jest do slubu obciachowa.

asinek dobrze, że napisałaś znakomita większość. Ja uważam, że teraz na rynku można dostać tak wiele fasonów bucików-do tego białych, które świetnie nadają się w roli ślubnych. A jeśli mają delikatnie wycięte paluszki, to tylko dodaje im uroku. W końcu mamy lato! Wiadomo, że sandałków nie założych jesienią czy zimą:)) A zresztą wolałabym już obciachowe snadałki niż te wstrętne buty ślubne z czubkami, które powiększają noge o 3 rozmiary!
a jak wyglądają nieobciachowe buty?

papilio1@op.pl
tokio-tak jak moje, z tym, że niestety nie mam fotek:))
hahaha
racja, objechalam cale 3 miasto za butami

ze wszystkich sklepów jaakie znalazła przymierzyłam 3 pary

nic znalesc nie mogłam

ale w ryłko sa jedne śliczne z odkrytymi placami:-)

do góry