Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
Hoho. Jak ładnie powiedziane "wszystkich pracujących w handlu" To znaczy kogo? Makroprzedsiębiorców handlowych? Nie używaj eufemizmów typu: "wszyscy pracujący w handlu", tylko nazwij rzecz po imieniu: kasjer!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
kasjer, czy w ogóle sprzedawca to bardzo ciężka praca- nerwowa, bo ludzie są bardzo różni- wielu niestety nie ma w ogóle szacunku dla sprzedawców- czasem przychodzą do sklepów jakby tylko po to żeby się na kimś wyładować, albo myślą, że "ten" za kasą to ich służący!!! Chamstwo panuje okropne i to wśród ludzi, którzy idą do sklepu i kupują tylko 5 bułek czy też takich co wchodzą i kupują spodnie za 5 stów!!
pozdrawiam wszystkich pracujących w handlu!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale taka jest prawda. Nie widziałem jeszcze ani nie słyszałem o przypadku siedzącego za kasą człowieka który jest doktorem prawa/medycyny. Sama mówisz że się jeszcze uczysz (czyt. nie osiągnęłaś w nauce tego co chcesz jeszcze osiągnąć) a więc jesteś potwierdzeniem na to, że osoby bez dobrego wykształcenia (bo o takie dopiero się ubiegasz) kończą na kasach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja również pracuje w biedronce w kasie , ale nigdy nie kupuje syfu , który podaje w kasie takim jak Ty .Żadna praca nie hańbi , ale kupowanie w biedronce , czy innym dyskoncie wielkim prestiżem nie jest .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Proponuje założyć bloga ,, Wynurzenia niedokształconego buraka "
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Cham bydlak i prostak. Szczęśliwego nowego Roku gnoju.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
z tym nauczycielem to lekka przesada z całą resztą się zgadzam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety dzisiejsi rodzice tak wychowują swoje dzieci - na egoistów z kilkoma fakultetami i językami bez szacunku do biednych i słabych, bez szacunku w ogóle do ludzi, wśród których trzeba się przepychać łokciami. Liczy się tylko wygoda i mój interes.... bo wszystko musi być moje, bo bam do wszystkiego prawo i wszystko mi się należy. Jak siedzę w tramwaju to nikomu nie ustąpię. To nie moja brocha jakiś tam staruszek czy rodzic z małym dzieckiem na rękach..... oby to wszystko się skończyło. Oby przyszła nowa generacja po tej Y.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie obrażaj proszę ludzi którzy ciężko pracują aby nam się żyło lepiej. Prawda jest taka, że im Kto wykonuje gorszą pracę tym bardziej pożyteczną dla nas.

I tutaj nie zawsze rodzaj pracy idzie z wykształceniem, czasami zmuszają człowieka okoliczności i o tym warto pamiętać.

Warto być Człowiekiem przez duże C.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

szanuj człowieka, któremu praca pozostawia brud za paznokciami

Ja pracuję umysłowo, a konkretnie naukowo, ale szanuję ludzi, którzy pracują fizycznie. Moi dziadkowie byli rolnikami i wiem, że fizyczna praca jest potrzebna i dobra.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

masakra

tez jestem kasjerka, czytajac te jestem zaskoczona, ze ludzie moga byc tacy beznadziejni, najgorsi sa klienci, którzy maja kase, i sie z tym obnasza i robia afery za to ze siatka kosztuje 10groszy

ja nie wstydze sie swojej pracy i prawda jest taka ze rzeczywiscie bez nas nie dali byscie rady zrobic zakopow, jestescie tak wygodni i leniwi ze nawet bedac stalymi klientami wciaz sie pytacie co gdzie lezy mimo ze kupujecie to codziennie, oczywiscie nie tyczy sie to wszystkich klientow bo na szczescie sa tez tacy ktorzy potrafia nas szanowac, moze po prostu trzeba was zaczac inaczej traktowac? jak Kuba Bogu tak Bog Kubie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ktos musi takze odsniezac chodniki i kosic trawe. ZADNA praca nie chanbi (no moze polityk i nauczyciel). Szanowac powinno sie kazda prace, ktora jest potrzebna. Nie powinno sie oceniac czlowieka po tym jaka prace wykonuje. Czasami prawnik, lekarz lub ksiadz jest wiekszym burakiem niz pani ktora sprzata.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
wiesz czego Ci życzę... żeby Cię wywalili z pracy w której pracujesz obecnie i żebyś musiała sobie poszukać nowej. Zobaczyłabyś wówczas, jak "łatwo" taką pracę znaleźć mimo posiadania dyplomu.
A życzę Ci tego po to, żebyś nie opowiadała synkowi głupot.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

chamstwo i tyle

DROGIE PANIE KASJERKI;)

nie przejmujcie się takimi ludźmi. Takie zachowanie świadczy o ich chamstwie.
Nie ma sensu z nimi dyskutować bo i tak wiedzą swoje.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polaki Czereśniaki... Wies spiewa i tanczy.. a w swoim Porsche sluchaja Disco Polo :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prowokacja jakiegoś niedouczonego chama. Sam pewnie od 6:00 do 22:00 odśnieża chodniki lub kosi przydrożne rowy, dlatego jest taki zgorzkniały...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
oczywiscie baba zrobila jeden blad.mianowicie powinna powiedziec to samo dziecku tylko trochę ciszej,zebys nie uslyszała.ja mam syna i zawsze mu pokazuje tych smiesznych ochroniazy w tesco i innych marketach.i zawsze mowie to samo,ucz sie synu jak nie chcesz pracowac za ochlapy tak jak ci panowie.kasjer to tez czlowiek to oczywiste,nalezy mu sie szacunek jak kazdemu innemu uczciwemu czlowiekowi.ale nie ma co sie oszukiwac,na kasie i w ochronie marketow pracuja same gamonie,niezaradni zyciowo ludzie ktorych nikt inny nie chce do pracy przyjac.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
SZACUNKU UCZA W SZKOLE NASI "BIEDNI" NAUCZYCIELE
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak to się tylko "humanista" umie czepiać ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak nie będziesz się uczyła to pójdziesz na studia humanistyczne i potem będziesz pracować w IPN albo zostaniesz politykiem!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry