Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
Pani się tym nie przejmuje .... Pani Kasjerko .....
Ja sądzę że każdy powinien robić to co lubi .
Bez znaczenia na skończoną szkołę .
Taka praca jak Pani to dobry początek do kariery ....
Większość klientów tych marketów to po prostu tępaki którzy mają kasę , nic więcej .... O muzgu nie wspomnę .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś mi się zdaje że chyba żyjecie w innym kraju .....
Dlaczego mówicie że kasjerzy w marketach to tylko studenci ...
Sami do tego doprowadziliście ....
Studenci w końcu mają ulgę . Zusu się nie płaci zatrudniając żaczka ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
takich przykładów jest mnóstwo bo pracy nie ma. Byle kto jest w stanie skończyć studia to się namnożyło magistrów za 2000 zl / semestr. Jestem po studiach. Pracuję jako sprzedawca bo tylko tak pracować mogę. Jestem na rencie, mam bardzo poważne problemy zdrowotne przez które mam BARDZO duże ograniczenia jeśli chodzi o zatrudnienie. Może Th siedzisz na garnuszku rodziców i odkładasz grosz do grosza ale nie kazdy tak ma, niektórzy od najmłodszych lat mają ciężko i choć żyją na swoim od wczesnych lat sa chorzy lub pracują za marne grosze bo tak się w życiu układu. Nie każdy ma idealne życie. Już widzę jak zaczniesz się bronić ale to ty w życiu nie osiągnąłeś albo jak to ciężką pracą do czegoś doszedłeś. Jak już przyjdziesz do sklepu i spojrzysz na sprzedawcę zastanów się kilka razy bo ten człowiek może cię przeskoczyć 10 razy tylko jestem zmuszony do tego by robić co robi. Niektórzy to po prostu lubią-swoją drogą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rocks, nie zgodzę się z Tobą, niestety, gdyż wiem, że na stanowisko sprzedawcy w sklepie odzieżowym aplikacje składają osoby po stiudiach, z wyższym wykształceniem. Są chętne i gotowe do podjęcia tej pracy.

taki przykład :-)
niestety
Oczywiście, że studentów ... równiez osoby z wykształceniem średnim i zawodowym.

Po co ktoś, kto ukończył np studia techniczne miałby pracować w hipermarkecie ?

Dla kasy ? Prestiżu ? Samorealizacji czy może dla sławy ?

Jeżeli praca jest marna, nieciekawa - a co za tym idzie wynagrodzenie niskie to oczywiste jest, że nikt o wysokim wykształceniu jej nie podejmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziękuję :)
czy wiesz,że 70% facetów ma problemy z kolorami ?
może i chodzi o "M", jak będę dzisiaj w sklepie to przyjrzę się dokładniej:-)
miłej pracy życzę:-)
u nas nie ma jasnowłosej w okularach :))))) chyba że chodzi o M :) ale jasna to ona nie jest :D
Rocks inteligencie zarabiający miliony: większość osób na kasie to dorabiający studenci, teraz w większości zatrudnia się studentów bo się opłaca. To samo tyczy się osób niepełnosprawnych. Zanim napiszesz przyjrzyj się tematowi zamiast głupoty wypisywać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
... a niby o co Ty się wkurzasz ? ,,, że na kasie pracujesz ?

kuuurde ! Praca wybitnie niewdzięczna. Nie dość, że nuda, brak rozwoju, głośno to jeszcze dostajesz za to marne grosze.

... i bardzo dobrze, że matka powiedziała tak córce. Ktoś kto nie chciał się uczyć za młodu to niech teraz ma do siebie pretensje.

Jakbyś siedziała w wygodnym fotelu, w cichym i miłym pokoju przy biurku np w banku - to też oburzyłabyś się jak ktoś powiedziałby takie słowa ?

Nie sądzę. .... także tzreba było się uczyć bo nie wiedzę, że jesteś inżynierem pracującym w hipermarkecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
wyrazy szacunku dla pracujących w tym sklepie a szczególnie dla ślicznej dziewczyny w okularach i jasnych włosach:-)
kretynko ,brak Ci matczynej miłości co nie ? powinnaś jeszcze zapłakać nie raz w życiu za to jak traktujesz ludzi , pamiętaj, że Bóg jest sprawiedliwy .
u nas pewnie by ludzie przeklejali metki z tanich towarów na drogie
jakby ich puścić do skanowania samodzielnego zakupów w kasie .
Dopóki mentalność Polaków się nie zmieni nie będzie zbyt wielu samoobsługowych kas, w auchan jest chyba jedna taka kasa i jest bacznie obserwowana przez ochronę
To rzeczywiście syf na tych klatkach musiał być, że aż bród wybudowali.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ty bezszelestny ninja, szkoda ze posiadasz dzieci, taki kretyn nie powinien sie rozmnażać, brak wychowania nie doceniać czyjejś pracy , gdyby nie takie osoby jak ty o ile byłoby wspaniale pracować z klientami, to nie ten czas gdy klient był nasz pan chyba nie byłeś nigdy za granicą kraju i nic nie wiesz o systemie obsługi klienta. a co do ptej pani to trzymam kciuki za jej postawę do takich debili , wyobraz sobie ,ze coraz wiecej osób pracujacych na kasie ma wyzsze wykształcenie a ty co masz zawodówkę ?Zobacz ile sie utrzymuje studentów z takiej pracy i docenia .Moze na starosć dziecko da ci szkołe życia na jaki zasłużysz.
"chańbi...."
fachowa wiedza... heh nauczanie początkowe czy przedszkolne... tez mi fachowa wiedza. Ten komentarz to okrzyk kompleksów które masz kobieto. Taka prawda. Ile to ty nie zarabiasz i jakich studiów nie skończyłaś. Dziwić się że dzieci potem za rodzicami kategoryzują ludzi na podstawie wykształcenia.
Ja jestem nauczycielem i za 20 godzin (18 etatu i 2 karciane) mam z dodatkami 2500 :) i nie narzekam. Nie wiem - czy to mało, czy to dużo. Mi wystarczy.
Skończyłam dobre studia, które dały mi fachową wiedzę. Mam dużo możliwości - pracowałam zarówno w przedszkolach, jak i w SP.
Wiem, jak wychowywać dziecko, by zaliczyć minimum porażek (nie da się bez :) ).
Myślę, że najważniejsze, by nasza praca była jednocześnie pasją.
Wtedy musi dawać satysfakcję.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Widać, że praca nauczycieli Ciebie omijała z daleka - niedouku!

Najpierw zajrzyj do słownika, potem zabieraj się za wypowiedzi publiczne.
Żałosna jesteś.
"Lekcje wyczucia i dobrego wychowania pobiera się w domu. Szkoda ze dziecko trafiło na tak kiepskiego nauczyciela".

Wyleciałabyś?
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (259 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Vibracje (42 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry