Widok
W przypadku przeprowadzki w Lublinie, mogę ci poecie te mieszkania na wynajem https://lublin.mdr.pl . Są to nowe bloki pod najem instytucjonalny. Taki najem jest dużo bardziej bezpieczny i korzystny zarówno dla firmy wynajmującej, jak i dla najemcy.
Czynsz płaci się od ilości osób zameldowanych w mieszkaniu, nie zamieszkujących.
Często w czynszu jest wliczona woda, co również jest zmienne.
Zawsze tak było, że czynsz dla najemcy płaci się osobno i czynsz do wspólnoty.
I nie uważam, że ktoś kto bierze za wynajem 1500zł czy więcej jest zdziercą.
Dlaczego najemca ma być instytucja charytatywną ? Nikogo nie okrada, nie oszukuje.
Często w czynszu jest wliczona woda, co również jest zmienne.
Zawsze tak było, że czynsz dla najemcy płaci się osobno i czynsz do wspólnoty.
I nie uważam, że ktoś kto bierze za wynajem 1500zł czy więcej jest zdziercą.
Dlaczego najemca ma być instytucja charytatywną ? Nikogo nie okrada, nie oszukuje.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
media czyli woda, prad tv to ok osobno, ale przecież ktos wynajmujac placi np 1000 zl czynszu wlasmnie wlascicielowi a reszta to powinna byc jego sprawa (remontowe, a zarzadzanie, na serwis itp)
ale to tylko takie moje ideologiczne "marudzenia"
a co do tego ze zalezy od ilosci osob,... juz widze jjak zglasza sie ze wynajmuje 3 osobom i od tych 3 osob placi sie za wywozke smieci, bo to rowna sie meldunek a jak meldunek to i moga byc potem klopoty...
ale to tylko takie moje ideologiczne "marudzenia"
a co do tego ze zalezy od ilosci osob,... juz widze jjak zglasza sie ze wynajmuje 3 osobom i od tych 3 osob placi sie za wywozke smieci, bo to rowna sie meldunek a jak meldunek to i moga byc potem klopoty...
ekhm-jaka pazerność? a Ci co wynajmują mają być instytucją charytatywną? sorry, ale rzadko kiedy ludzie wynajmują mieszkanie ot tak sobie, najczęściej wynajmują i żyją z tych pieniędzy za wynajem albo spłacają kredyty więc użycie tu słowa pazerność to chyba troszkę przesada. Jak nie stać Cię na mieszkanie za 1500zł to wynajmij w gorszej lokalizacji i mniejsze za 800zł.
Mam kilku znajomych których nie stać na wynajem albo nie mają zdolności kredytowej i mieszkają z rodzicami, takie realia.
Mam kilku znajomych których nie stać na wynajem albo nie mają zdolności kredytowej i mieszkają z rodzicami, takie realia.
a moja koleżanka w rumi na janowie(czyli nie sa to nowe bloki) wynajmuje za 1500plus oplaty wiec to jest dopiero zdzierstwo tez 3pokojowe. No a czynsz i oplaty powinny byc rozgraniczone bo nigdy nie wiadomo ile danego miesiaca ktos zuzyje wody a ile ogrzewania itp a jak jest rozgraniczone to bedą bardziej oszczędzać tak myślę. Ale ja ani nie wynajmuje nikomu ani sama nie muszę więc to tylko moja opinia.
Moim zdaniem to nie jest pazerność. opłata za wynajęcie to jedno, a czynsz to drugie. Te dwie kwiestie powinny być rozgraniczone. Czynsz jest zmienny w spółdzielniach mieszkaniowych - niższy latem, wyższy zimą, jego wysokość jest też uzależniona od ilości osób zamieszkujących dane mieszkanie. Ciężko więc przyjąć jedną opłatę, bez szkody dla najemcy bądź wynajmującego.
ja mialam na mysli, ze mam mieszkanie do wynajecia i ciezko to wykonac za 900 zl. jak sobie ludzie uswiadamiaja ze tak naprawde z tych 900 robi sie 1500 z wszystkimi oplatami to juz nie jest tak rozowo.
ja mam na pogorzu dln 53 m2 - 900 + oplaty. umeblowane, czyste i cisza. wiesz, ciezko teraz, co sama doswiadczam.