Widok

ceny mieszkań

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kupujemy z narzeczonym mieszkanko - pewnie wiele z Was też stoi przed taką decyzją dlatego zwracam się z takim pytankiem - jake są średnie ceny mieszkań? Za jaką cenę kupowałyście/sprzedawałyście ostatnio mieszkanko, jaki metraż, w jakiej dzielnicy i w jakim stanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ajeczka a to mieszkanko to jest gdzies niedaleko centrum? Bo ja rodowita Gdynianka i słabo z obeznaniem terenu hiih

hehe jak widać na załączonych obrazkach lubię białe kafle w łazience :)
w nowym mieszkaniu też mam biel, ale przełamane takim cappuccino ;)

tu wrzucę, może jeszcze komuś się spodoba
cena 225, a jak ktoś jest skłonny poczekać aż mi się umowa skończy z agencja, to z 5 tys taniej :)

image

image

image

image

image

image

gdynia grabówek blok przy lesie 43,7 mk-cena wywoławcza 270 000
W SPRAWIE OPRAWY MUZYCZNEJ WESELA PROSZE O KONTAKT MEILOWY
ajeczka poprosze zdjecia mieszkanka w Redzie :)

a ja znam jedna oferte 4 pokojwe mieszkanie lazienka i kibelek osobno w centrum gdanska slowackiego. Z tego co pamietam to nie dawno jeszcze chcieli to sprzedac. Nie wiem ile to moze miec metrow ale pewnie z 70... Cene tez nie moge podac bo nie interesowalam sie az tak bardzo...Cos kolo420tysiecy.
\Jak chcecie moge popytac sie.
co do obwodnicy to zależy - w głębi osiedla nie słychać, moj bloczek stoi dość blisko (widac go z obwodnicy/) ale ja hałasu nie słysze, wrecz ciesze sie ze jest blisko bo blisko jesli ktos jezdzi autem tak jak ja :) 2 minutki i juz pomykam do pracy:)
jest duzo sklepów, (hmmm...nawet biedronka) 2 pizzerie, solarium,wypożyczalinia płyt, szkoła, apteka itp w wiekszosci sklepów można płacic kartą, do gdańska autobusem jest jakies 20 minut, jezdzą dość często. tuż obok osiedla jest cos w rodzaju domu kultury w ktorym 3 razy w tygodniu jest aerobic z przesympatyczną prowadzacą (chodze od lutego, mimo ze wczesniej bardzo szybko sie zniechecałam) wiec ja jestem bardzo zadowolona (plus taki ze jak ktos ma mieszkanie naparterze to ma własny ogrodek - niby mieszkanie a można np grillowac - jeszcze nigdy mi sie nie zdarzyło zeby komus to przeszkadzało) jedyny minus to... Miejsca parkingowe ok (my mamy 2 auta ale i tak zawsze jest wolne miejsce )
niestety osiedle robi sie coraz większe i przez wiekszą liczbe mieszkańcow..brudniejsze :( no ale to niestety kultura ludzi..
Jak coś jeszcze Cie interesuje to pisz :)
Mieszkanie...odwieczny problem:):)wiem coś o tym....Narazie mieszkan za granicą ale kupiłam z narzeczonym dom bliżniak na osowej....Odbieramy go w sierpniu, koszta sa tak ogromne ze naprawde można sie zapłakać:):):)

Chcemy wynająć to,bo nie zamierzamy szybko wracać do Polski ale nie mam pojecia jak to zrobić,czy wyremontować czy dać jakies agencji by znalazla nam kogos do wynajmu.....ciezka sprawa
Ajeczka: wysłałam maila

effcia: koniecznie! ciągle mi coś wypada, aż mi głupio ;)
Wczoraj kupiliśmy teściowi garnitur. dziś przyjeżdża mój brat i też chce garnitur. Z nim to będzie problem, bo on marudnik jest i lubi drogie rzeczy.
Teściu miał kryterium "tanio, ale nie szmata" - polecam centrum chrobrego na Zaspie ;)

Ajeczka: No to sobie naprawdę wyobrażam Twoje sfrustrowanie.
My w takich warunkach mieszkaliśmy 1,5 mc i miałam już dość , zresztą M. też.
Co do zadupia to racja ze to daleko, ja narazie nie mam auta i jak wrócę po pracy to nigdzie sie nie ruszam. Może zmieni sie ten stan po wakacjach.
Może jednak znajdziesz chwilkę i wpadniesz do mnie na pogaduch i pyszne truskawki??

sobek - tez mieszkam na Kowalach Os. olimp - bardzo sobie chwale tylko niezbedny jest samochod . Dojezdzam do pracy do Oliwy obwodnicą. Mieszkam tu od 8 lat chyba , jest cisza, spokoj , obwodnica nie przeszkadza wcale a wręcz jest plusem bo mozna sie wydostac bez korków (gorzej jak jedziesz w strone Gdańska Gł) Naprawde polecam - fajne miejsce - mieszka sie tu naprawdę spokojnie. Jeszcze ci tylko podpowiem, że warto tu kupic mieszkania na parterze z zagospodarowanym ogródkiem (sama takie mam ) - docenisz to jak bedziesz miała dziecko :-))) . Ja mam 55 m 2 na parterze własnie i naprawde polecam. Plus jest jeszcze taki że kupujesz mieszkania z podłogami , kafelkami, wyposazone w armaturę w zasadzie po odmalowaniu gotowe do zamieszkania.
No właśnie chyba bede musiała podobnie postąpić z tym całym bałaganem. Pamiętam jak my kupowalismy mieszkanko do remontu i było w jeszcze gorszym stanie ( grzyb na scianach itp.).Na początku wogle nie chciałam tam mieszkać, ale po remoncie to po prostu bajka.Wszystko tak jak chcielismy.

My sprzedawaliśmy w Wejherowie Orlexowe mieszkanie 30m2 za 199.000- ale było super zrobione,urządzone i wszystkie meble i sprzęty zostawały.

Kupiliśmy za 185.000 mieszkanie 27m2 na Witominie w starym budownictwie.

sobek wejdź może na www.wiszace-ogrody.net, tam czasem na forum bywają różne oferty. Ale tu mieszkania z drugiej ręki na ogól wyposażone są dość komfortowo i ludzie sporo za nie sobie liczą :(

no u mnie też mieszkali studenci, ale w kwietniu się wyprowadzili, więc pierwsze zdjęcia były z całym ich syfem, więc może ludzi odstraszyły ;)
Potem tam wysprzątałam i zrobiliśmy nowe fotki. Teraz mieszka tam moja niby szwagierka, za opłaty, ale wiem że dba jak o swoje. Chyba nigdy nie było tam tak czysto. Nawet kwiaty na balkonie posadziła, może teraz porobię tam zdjęcia :)

dzieki za miłe słowa na temat mieszkania, na prawdę bardzo dobrze mi się tam mieszkało, to bardzo spokojne miejsce i fajne dla rodzinki z dzieciakami.

effcia: bo ja właśnie mieszkałam na obłużu i wszędzie mogłam bez problemu dojechać komunikacją miejska. Samochód sobie kupiłam, ale nie mogę zdać na prawo jazdy, oblałam już 3 razy choć jeżdżę bardzo dobrze i jestem strasznie zniechęcona do kolejnych prób i tego jeżdżenia jak każe instruktor, a nie tam gdzie ja chcę. Dla mnie WO to totalne zadupie i jak mam gdzieś dojechać to dostaję szału. Gdyby nie to, że mąż woził mnie do pracy to do Sopotu jechałabym ok 2 godzin. Powrót wyglądał tak, że jechałam do wrzeszcza i tam czekałam ok pół godziny na męża i dopiero do domu. Ogólnie czuję się tu uwięziona, bo większość moich znajomych mieszka w Gdyni, a żeby dojechać do nich potrzebuję ok 3-4 godzin w jedną stronę, to jest paranoja! Do tego ta głośna budowa pod oknami ciągnie się od kiedy tu zamieszkaliśmy , czyli ponad rok. Samoloty latające nad blokiem (mamy ostatnie piętro) huk jest niesamowity. Jak jakiś leci w nocy to ja się budzę z kołaczącym sercem. Doskwiera mi też brak porządnego sklepu. Te 3 dziuple w których nigdy nie mogę dostać tego co chcę to nie są sklepy, po 17 nie ma w nich pieczywa. Ten nowy co otworzyli w Twoim bloku jest w miarę ok, bo wreszcie można płacić kartą. A biegać do auchana po bułki i ser to mi się nie chce. Ogólnie dobija mnie też bliskość sąsiedniego bloku. Będę widziała co robią sąsiedzi w swoich mieszkaniach. Jeszcze nigdy tak blisko nie mieszkałam nikogo. No i nasze mieszkanie, nie znoszę go. Jest totalnie nie urządzone, do tego wygląda jak garaż, bo mąż nie chce spuścić oka z roweru i jego śrubek, zapasowych opon, olejów, smarów i łańcuchów. I on nie może pojąć, że dla mnie to są gorsze warunki, bo przecież to nowe osiedle nie stare blokowisko, nowe budownictwo, ładne wykończenie mieszkania. Co z tego, jak w Gdyni miałam 3 pokoje dla siebie (tu mamy 2 na 3: ja, mąż i rower), były urządzone, kolorowe (co się dało to zabrałam z mebli) ale wszystkie moje bibeloty i książki leżą w piwnicy, bo na półkach w mieszkaniu mojego męża muszą leżeć śrubki, pompki od roweru i płetwy do nurkowania....
Nie zarabiam tyle, żeby urządzić kolejne mieszkanie (teraz w ogóle nie mam pracy). Mój mąż jest ponad takie rzeczy jak szafa i meble w mieszkaniu, wg niego to nie jest potrzebne. A mnie dobijają kupy rzeczy poukładane pod ścianami. Mam więc nadzieję, że na ślub dostaniemy jakieś pieniądze i kupię szafe wnękową (do dużego pokoju, bo w przedpokoju nie ma miejsca na szafę bo MUSI tam stać rower!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!). Jestem sfrustrowana i zniechęcona tym mieszkaniem. Może będzie lepiej jak będę już miała prawko i szafę ;) No i trzymajcie kciuki, bo chodzę na coraz to nowe rozmowy kwalifikacyjne w jednej bogatej firmie ;) Mam więc nadzieję, że będzie lepiej. Bo moja dusza dekoratora wnętrz (studiowałam takie coś) po prostu wyje w tym piekle! ;)

Uf... trochę nie na temat się rozpisałam heheh

a my kupujemy mieszkanko 59m za 277 tyś, mieszkanko nowe do odbior za rok :)

Ja też próbuję sprzedać mieszkanie w Gdańsku Śródmieściu i jak narazie bezskutecznie :-(. Klientów chyba odstrasza stan mieszkania i bałagan jaki tam panuje ( mieszkają tam studenci niedbający o porządek).Mieszkanie do remontu 52 metry ( dwupokojowe z mozliwością przeróbki na 3 pokoje) za 269 tys (z możliwościa negocjacji).

Ajeczko a czemu aż tak źle się Tobie mieszka na naszym osiedlu??
W sumie jak ma się auto to nie jest daleko do centrum, tylko na razie ciągła budowa

do góry