Widok

ceny mieszkań

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kupujemy z narzeczonym mieszkanko - pewnie wiele z Was też stoi przed taką decyzją dlatego zwracam się z takim pytankiem - jake są średnie ceny mieszkań? Za jaką cenę kupowałyście/sprzedawałyście ostatnio mieszkanko, jaki metraż, w jakiej dzielnicy i w jakim stanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ajeczka: No to sobie naprawdę wyobrażam Twoje sfrustrowanie.
My w takich warunkach mieszkaliśmy 1,5 mc i miałam już dość , zresztą M. też.
Co do zadupia to racja ze to daleko, ja narazie nie mam auta i jak wrócę po pracy to nigdzie sie nie ruszam. Może zmieni sie ten stan po wakacjach.
Może jednak znajdziesz chwilkę i wpadniesz do mnie na pogaduch i pyszne truskawki??

effcia: koniecznie! ciągle mi coś wypada, aż mi głupio ;)
Wczoraj kupiliśmy teściowi garnitur. dziś przyjeżdża mój brat i też chce garnitur. Z nim to będzie problem, bo on marudnik jest i lubi drogie rzeczy.
Teściu miał kryterium "tanio, ale nie szmata" - polecam centrum chrobrego na Zaspie ;)

Ajeczka: wysłałam maila

Mieszkanie...odwieczny problem:):)wiem coś o tym....Narazie mieszkan za granicą ale kupiłam z narzeczonym dom bliżniak na osowej....Odbieramy go w sierpniu, koszta sa tak ogromne ze naprawde można sie zapłakać:):):)

Chcemy wynająć to,bo nie zamierzamy szybko wracać do Polski ale nie mam pojecia jak to zrobić,czy wyremontować czy dać jakies agencji by znalazla nam kogos do wynajmu.....ciezka sprawa
co do obwodnicy to zależy - w głębi osiedla nie słychać, moj bloczek stoi dość blisko (widac go z obwodnicy/) ale ja hałasu nie słysze, wrecz ciesze sie ze jest blisko bo blisko jesli ktos jezdzi autem tak jak ja :) 2 minutki i juz pomykam do pracy:)
jest duzo sklepów, (hmmm...nawet biedronka) 2 pizzerie, solarium,wypożyczalinia płyt, szkoła, apteka itp w wiekszosci sklepów można płacic kartą, do gdańska autobusem jest jakies 20 minut, jezdzą dość często. tuż obok osiedla jest cos w rodzaju domu kultury w ktorym 3 razy w tygodniu jest aerobic z przesympatyczną prowadzacą (chodze od lutego, mimo ze wczesniej bardzo szybko sie zniechecałam) wiec ja jestem bardzo zadowolona (plus taki ze jak ktos ma mieszkanie naparterze to ma własny ogrodek - niby mieszkanie a można np grillowac - jeszcze nigdy mi sie nie zdarzyło zeby komus to przeszkadzało) jedyny minus to... Miejsca parkingowe ok (my mamy 2 auta ale i tak zawsze jest wolne miejsce )
niestety osiedle robi sie coraz większe i przez wiekszą liczbe mieszkańcow..brudniejsze :( no ale to niestety kultura ludzi..
Jak coś jeszcze Cie interesuje to pisz :)
a ja znam jedna oferte 4 pokojwe mieszkanie lazienka i kibelek osobno w centrum gdanska slowackiego. Z tego co pamietam to nie dawno jeszcze chcieli to sprzedac. Nie wiem ile to moze miec metrow ale pewnie z 70... Cene tez nie moge podac bo nie interesowalam sie az tak bardzo...Cos kolo420tysiecy.
\Jak chcecie moge popytac sie.
ajeczka poprosze zdjecia mieszkanka w Redzie :)

gdynia grabówek blok przy lesie 43,7 mk-cena wywoławcza 270 000
W SPRAWIE OPRAWY MUZYCZNEJ WESELA PROSZE O KONTAKT MEILOWY
tu wrzucę, może jeszcze komuś się spodoba
cena 225, a jak ktoś jest skłonny poczekać aż mi się umowa skończy z agencja, to z 5 tys taniej :)

image

image

image

image

image

image

hehe jak widać na załączonych obrazkach lubię białe kafle w łazience :)
w nowym mieszkaniu też mam biel, ale przełamane takim cappuccino ;)

ajeczka a to mieszkanko to jest gdzies niedaleko centrum? Bo ja rodowita Gdynianka i słabo z obeznaniem terenu hiih

stokrota15: hm.. pytanie które mieszkanie? ;)

w Gdyni to jest obłuże, zaraz przy końcu estakady, po drugiej stronie kościoła. Autobusem 10 minut do centrum. (cena 280/60m) - na zdjęciach to jest to pierwsze, bardziej kolorowe.

W Redzie (cena 225/43m), hm... zależy czym tam centrum nazwać. Do kolejki na piechotę na obcasach ;) jest 15 minut, a mieszkanie jest w bocznej uliczce niedaleko kościoła, zaraz za pocztą. Blisko szkoła, przedszkole i przychodnia. Jak tam mieszkałam to najbliżej była biedronka. W tym samym bloku jest pizzeria z pysznym żarciem :)

ajeczka dzieki za info chodziło mi o rede, bo ja juz sama nie wiem gdzie kupic mieszkanie. My mieszkamy w moim w gdyni na Swietojanskiej na Wzgórzu prawie. Mamy 30 metrów 1 pokoik i duza kuchnia i łazienka. Wiadomo robi nam sie ciasnawo, i tak sie błakam i szukam czegos wiekszego. Tego w którym mieszkamy to nie sprzedamy tylko wynajmiemy. Ceny mieszkan w Gdyni to jakis horror a Reda Wejherowo to daleko i tak juz sama nie wiem, achhhh

no niby tak, ale moje mieszkanie w Gdyni jest mniej warte za metr niż to w redzie. A w Redzie tak źle się nie mieszka, mieszkałam tam ze 2 lata. Dojeżdżałam na uczelnie do Sopotu i powiem ci, że jest ok. Jakiś czas temu wynajmowałam je kumplowi, on dojeżdżał do gdańska i też mówił ze jest ok :)

Ajeczko ja mieszkam od urodzenia na Oksywiu i i uwielbiam tu mieszkac. To zaraz koło obłuża, tez nie ma problemu zeby gdziekolwiek dojechac, jest full sklepów, wszystko na miejscu. Chciałabym w przyszłości mieszkać gdzieś tutaj. Po slubie mamy sie przeprowadzic na jakis czas do rodziców M na dąbrówke, po tu nie mamy miejsca dla dziecka (ja jestem w 21tc) i dla mnie to normalnie horror bo ja sobie nie wyobrazam mieszkac tam.
Martynka: to jak będziecie czegoś szukać - jak nie będzie sprzedane, to polecam moje mieszkanie na obłużu, a tam więcej autobusów jeździ niż na oksywie, bo wystarczy wysiąść przy estakadzie i już jesteś ;)

Do ajeczki - mieszkania w wieżowcach zawsze są tańsze niż w bloku 4 piętrowym

a odnośnie tematu nowe mieszkanie na osiedlu leśnym w Gdyni (stan deweloperski czyli nic - gołe białe ściany i wylewka) średnio około 8 tysięcy za metr
http://www.j.w.construction.krn.pl/nowe-mieszkania-domy-oferty-11/Osiedle-Lesne-w-Gdyni-nowe-mieszkania-sprzedaz-624_0_1_1_0_1_1.html
ale lokalizacja świetna.

w tym samym miejscu urządzona kawalerka 32 metry - 320 tysięcy
http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=1104476

takie są niestety ceny

i jeszcze moje ulubione ogłoszenia:

http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=1113040
http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=1037642
http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=1171142

za te ceny to chałupę z działką można kupić, ale co kto lubi...

tu macie porównanie cen w trójmieście:
http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/kategoria.phtml?id_kat_pod=101

a tak BTW - od października najprawdopodobniej będziemy mieli do wynajęcie mieszkanie 30 metrów (lokalizacja opisana wyżej)aneks kuchenny, na podłodze panele, łazienka wykafelkowana, na życzenia mogą być też meble (kanapa, albo łóżko, stół itp)
osiedle strzeżone i monitorowane
cena będzie do uzgodnienia

Spełnij marzenie chorego dziecka

neania: wiem... w dodatku to w redzie jest nowsze, jednak myślałam, że lokalizacja ma spore znaczenie, ale jak widać w moim przypadku, nie ma.

ajeczka ja mam prosbe przeslij mi wiecej info na temat tego mieszkania w redzie i w gdyni na obluzu. Proszę o dokladna cene i fotki kazdego z mieszkan. Jestem bardzo zainteresowana... No i jak to tam wychodzi z oplatami jaki jest czynsz itp

nie rozumiem dlaczego admin skasował mojego posta - linków już tu podawać nie wolno? zwłaszcza, że nie były to moje ogłoszenia, w właśnie odpowiedź na temat cen w Trójmieście - ktoś jest lekko nadgorliwy...

Spełnij marzenie chorego dziecka

do góry