Widok

chcę schudnąć, pomóżcie!

witam dziewczyny. ostatnio jestem bardzo przygnębiona, ponieważ mocno utyłam...przez ostatnie kilka lat (praca, dom, wszędzie samochodem, podgryzanie, mało aktywności fizycznej) tyło mi się tu i ówdzie, ale ostatnio zauważyłam, że przebrałam miarkę. z mojej dawnej wagi 55 kg skoczyłam na 68. poradźcie mi, co zrobić, żeby schudnąć chociaż te kilka kg...może jakieś rady o jedzeniu, piciu? z ćwiczeń to chyba najbardziej odpowiada mi basen, ale nie wiem, czy to wystarczy? pamiętam czasy, kiedy byłam młoda i atrakcyjna, czuję się teraz paskudnie. pomóżcie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

iwona
2009-11-24 19:58:56
witam dziewczyny. ostatnio jestem bardzo przygnębiona, ponieważ mocno utyłam...przez ostatnie kilka lat (praca, dom, wszędzie samochodem, podgryzanie, mało aktywności fizycznej) tyło mi się tu i ówdzie, ale ostatnio zauważyłam, że przebrałam miarkę. z mojej dawnej wagi 55 kg skoczyłam na 68. poradźcie mi, co zrobić, żeby schudnąć chociaż te kilka kg...może jakieś rady o jedzeniu, piciu? z ćwiczeń to chyba najbardziej odpowiada mi basen, ale nie wiem, czy to wystarczy? pamiętam czasy, kiedy byłam młoda i atrakcyjna, czuję się teraz paskudnie. pomóżcie...
Z wiekiem metabolizm zwalnia i trzeba mocniej trzymać michę :(

Mozna tez próbowac się ruszać ! Czytałam sporo o fitness bungee i z tego co widze to jest naprawde fajna i ciekawa opcja :D Warto poczytać na ten temat :) https://fitnessblog.com.pl/bungee-fitness-co-to-jest-i-dla-kogo/

Można spróbować dodatkowo nowości - Meltamin

Przepraszam ale szybko to można bąka puścić. Redukcja tkanki tłuszczowej wymaga czasu i cierpliwości. Nie zrzucisz w miesiąc nagromadzonego balastu przez lata. 1. Deficyt kaloryczny. 2. Aktywność fizyczna. Nie ma innego sposobu.

Wśród ćwiczen bardzo efektywna jest elektrostymulacja:
https://www.intime.pl/o-treningu-ems/

Na stronie znajdziesz informacje o treningu.
Wystarczy nauczyć się zdrowych nawyków żywienia;) zapraszam

Ja zaniedbałam się właśnie przez brak czasu przez pracę..Po namowie kilku koleżanek postanowiłam skorzystać z usług cateringu dietetycznego i to był strzał w dziesiątkę. Co prawda dopiero miesiąc z niego korzystam, ale spadło mi już 2,5 kg, a nie ćwiczę wcale..jedzenie jest pyszne - jest to catering Bonappefit. Aaa, i jak zamawiacie przez neta to koniecznie szukajcie kodów zniżkowych - ja znalazłam kod rabatowy Bonappefit i zaoszczędziłam przez to trochę kasy :)

Najważniejsze to utrzymać deficyt kaloryczny. Powiedzmy odciąć 200-300 kcal z zapotrzebowania, obserwować wagę i co 2-3 tyg. odcinać kolejne 100 kcal. Nie robić drastycznych głodówek i dużego deficytu kalorycznego od razu, bo może skończyć się to jakimiś zaburzeniami odżywiania np. anoreksją albo bulimią. Można poczytać tutaj: https://www.spokojwglowie.pl/bulimia-jak-pomoc-osobie-z-bulimia/

kurcze, mi pomogło banalne jedzenie mniej ;p

Sama korzystałam z pomocy dietetyka w schudnięciu i jestem zdania, że to najbezpieczniejszy i najskuteczniejszy sposób. Wykwalifikowany dietetyk wie jaką dietę dobrać, żeby była skuteczna i zdrowa dla naszego organizmu. Mi pomógł dietetyk z Projekt Zdrowie - https://projektzdrowie.info/diety/dieta-odchudzajaca/, zaproponowali jadłospis i rozpisali dietę z uwzględnieniem moich alergii i nietolerancji i co dla mnie ważne bez konieczności zażywania suplementów.

Hmm... polecam - https://www.hop-sport.pl/wioslarze/
Nawet kilkanaście minut dziennie zrobi różnicę, sama zobaczysz. Natomiast, jeśli chodzi o dietę, to najważniejsza jest systematyczność i eliminowanie tego, co szkodliwe. Wyklucz słodycze, kolorowe napoje i przeróżne inne produkty, które są mocno kaloryczne.
Zauważysz zmianę. Nie z dnia na dzień, ale on na pewno nadejdzie.
Z tym ostatnim posiłkiem ok. 18 nie do końca się zgodzę.
Ostatni posiłek powinien być na 3h przed snem. Wszystko uzależnione jest od pory snu.
No i oczywiście ten posiłek nie powinien być tak kaloryczny jak śniadanie czy obiad.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iwona,
Jestem dietetykiem i mogę Ci poradzić na start jedzenie 4-5 posiłków dziennie ( 3 główne średniej wielkości : śniadanie, obiad , kolacja i 1-2 małe przekąski typu owoc lub sok warzywny). Ważne jest ograniczenie jedzenia po godz. 18-19. To powinna być pora ostatniego posiłku. Zastąp też biały chleb, biały ryż i makaron wersjami pełnoziarnistymi. Twój talerz głównych posiłków powiniem w połowie składać się z warzyw.
W czasie diety redukcyjnej nalezy też całkowiecie odstawić słodycze i słodkie napoje.
W kwestii basenu , świetny pomysł ale w ogóle nalezy ćwiczyć min 3 razy w tygodniu po 30 minut . To program minimum na start . POWODZENIA
Zajrzyj na zdrowalinia.eu znajdziesz wiele ciekawych porad.
Proponuję dietę o niskim współczynniku glikemicznym. Żonie pomogło z czego się cieszy, ja trochę mniej. Jedz jak najmniej przetworzone produkty, unikaj napojów gazowanych, więcej warzyw i owoców. Powinno się jeść 5 posiłków dziennie. Nasze pożywienie i dieta się zmieniła ponieważ zmieniło się rolnictwo oraz sposób przetwarzania pożywienia ( tak w przeciągu około 50-60 lat). Czytaj etykiety, co zawierają - im krótszy opis tym lepsze jedzenie. Organizm pracuje prawidłowo tylko w niewielkim przedziale 7,35-7,45 pH - co jest niezwykle istotne dla wszystkich procesów jakie zachodzą w organizmie.
Jak interesuję Cię coś bardziej wyszukanego to możesz tutaj (umów się) http://www.centrumzdrowegozycia.com.pl/page5.php przystąpić do programu redukcji wagi ( spotkanie bezpłatne). Program wymyślony przez czeskiego lekarza.
organy wewnętrzne sa wyczerpane,musisz zrobić stabilizację,żeby nie było efektu jojo,nie zrobiłam stabilizacji i schudłam 6 a przytyłam 6 plus 8
Mówisz masz - basen ćwiczenia odchudzające proszę bardzo ja polecam Hydro Fitness w wodzie (w głębokiej wodzie - większy wycisk od aqua aerobicu na małym). Polece oczywiście Argonaut jako jedyną firmę gdzie mi się spodobały zajęcia... Może się jeszcze załapiesz na promocja z Grouponem tak jak ja się załapałam :)

Wszystko co musisz wiedzieć masz pod tym linkiem:

http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto/Argonaut-Dom-Technika-NOT/4781745?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_100&a=410
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odstaw chleb, ziemniaki i słodycze, efekt murowany!!!Ja schudłam w dwa miesiące 9,5kg, a moja mama równe 16 kg. Bez kombinacji, Dukanów i innych diet, często dość drogich i czasochłonnych w przygotowywaniu posiłków. Powodzenia!!!Acha, jak nie lubisz zwykłej wody niegazowanej to wciśnij cytrynę, jest dużo lepsza.
Ps. Zapomniałam się zalogować :-)
porad od dietetyka możesz również poszukać na kobietaidieta.pl - bezpłatne konsultacje
Witajcie, w moim przypadku odchudzanie jest autodestrukcyjnym spsobem radzenia sobie ze skutkami uzaleznienia od jedzenia. Bylam w tym blednym kole przez 20 lat az zdalam sobie sprawe z mojego nalogu. Jestem kompulsywnym zarlokiem. Co tydzien w srody o 17.30 na mityngu Anonimowych Zarlokow w Gdyni (ul. Traugutta 9 - wejscie na tylach budynku CZP) dziele sie doswiadczeniem choroby i zdrowienia. Spotykam tam ludzi, ktorzy przezyli to, co ja. Tylko tam znajduje zrozumienie i akceptacje. Nikt nie udziela mi rad.
Witaj
Miałam podobny problem i znalazłam dietetyka a właściwie to dostałam ją od koleżanki której pomogła wpisz w Google Paulina Kłodzinska Ja jestem już 8 kilo mniejsza a to dwa miesiące.

Pozdrawiam Monika

Inne tematy z forum Zdrowie

Dr Andrzej Skabara - neurolog - Swissmed - prośba o opinię (18 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś zna lub słyszał opinię nt. dr Skabary - neurologa? Ze względu na dyskopatię i...

Xarelto - gdzie taniej? (103 odpowiedzi)

moja mama musi brac ten lek, w najtańszej opcji znalazłam go za 149zł (20mg/24szt.) może ktoś wie...

Mój mąż cierpi na przedwczesny wytrysk (8 odpowiedzi)

Mój mąż cierpi na przedwczesny wytrysk od lat. Dodam, że z wiekiem jest coraz gorzej. Teraz to...

do góry