Widok

orchidea

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
planujemy wesele na lipiec 2007 i szukamy odpowiedniej sali na 100 osób.
Wstępnie zdecydowaliśmy się na Orchidee w Chwaszczynie.
Czy ktoś mógłby opowiedzieć jak się tam bawił i czy obsługa była odpowiednia. Wciąż poszukujemy fotek z Orchidei, ale znależliśmy tylko kilka na www.filmart.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam! Byłam tam na kilku imprezach, sala jest nabrawdę bardzo ładna, urządzona z gustem i na wysokim poziomie. Obsługa rewelacyjna! Dla zainteresowanych pokoje do wynajęcia!
Hej,
My zdecydowlismy się na dworek Oleńka, nad jeziorem, maja 2 sale jadna na 100 osób druga na 80.można wynając pokoje bądź domki.nie wiem jak z obsługa, ale terminarz jest bardzo napiety, trzeba się spieszyć z rezerwacja
Faktycznie ładnie tam, też tam chciałam ale mieli zajęte :( jedzenie też jest dobre
czesc sluchajcie a moze macie stronke tego lokalu Orchidee w Chwaszczynie.orientujecie sie moze jaki koszt tam jest
a tak wogole to tez gdzie sie znjaduje dworek Oleńka.ja sie tak wypytuje bo tez czgeo szukam fanjnego macie moze jakies ciekawe stronki jakis lokalów Pozdrawiam
Zienka powiem Ci tylko jedno - świetny wybór. Im wcześniej, tym lepiej

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
kurcze szkoda ,ze nikt mi nie chce pomoc ja nawet nie wiem juz gdzie mama suzkac jakiegos lokalu na wesele a jednak coraz mneij czasu zostalo :(
My tez ostatnio szukalismy sali na okolo 110 osob. Moge polecic dwa hotele w Sobieszewie, a mianowicie Alma oraz Orle, w tym drugim sami bedziemy mieli w kwietniu 2007.

Oczywiscie fajny jest Hotel pod Lipami w Łegowie, ale jak dla nas to ciut za drogo.

Co do Olenki, bylismy tam ale nikogo nie zastalismy, szukalismy, az w koncu zrezygnowalismy z tego dworku.
jeśli chodzi o duże i ładne salę, to mam jedną na oku.Salę w Szemudzie, niedawno otwarta,pięknie urządzona, wynajmują samą salę i organizują całość, do wyboru.Jest nowa na rynku, nie powinno być problemu z rezerwacją, choć na tym forum krążąca data 7.07.2007 jest już tam zajęta.
Myślę,że warto ją zobaczyć:-)Nr tel. i adres na www.salatereska.webpark.pl
Pozdrawiam
zienka: ja mam trochę zdjęć z wesela w Orchidei sprzed jakichś dwóch lat - jeśli chcesz to mogę Ci parę podesłać na maila, jeśli je znajdę

pozdrawiam :)

My mamy zarezerwowany termin na lipiec 2007 ;) Płacimy 140-145zł od osoby. Wesele planujemy na 100-120osób. Sporo jeździliśmy i z wszystkich restauracji najbardziej nam ta przypadła do gustu. Zresztą byliśmy tam 3 razy na weselach i nie możemy powiedzieć nic złego na ten temat. tel: (właściciel Orchidei, Wanogi i Gryfu) - P.Sypion: 681-87-50.
WKLEJAM - POSZUKAJ JESZCZE W STARYCH WĄTKACH Z 2005 ROKU I Z POCZĄTKU 2006 JEST TEGO TROSZKĘ :)

Relacja z Oleńki
Autor: magda02 07-11-2005 11:16 wyślij odpowiedź

Witam wszystkich serdecznie!!!
Na początku chciałabym podziękować za życzenia od forumowiczów,to bardzo miłe z Waszej strony;) W związku z tym,że pare osób pisało do mnie z prośbą żeby powiedzieć coś na temat "Oleńki" właśnie się do tego zabieram;)
Z czystym sumieniem mogę polecić ten lokal wszystkim którzy szukają miejsca na swoje wesele.Obsługa jest bardzo miła,pani Bożenka,która zajmuje sie stroną organizacyjną,jest przesympatyczną osobą którą można śmiało nazwać perfekcjonistką i profesjonalistką w tym co robi.Wg mnie na jej zdaniu można polegać w 100% Wszyscy w tym lokalu starają się pracować tak,aby wywrzeć na gościach jak najlepsze wrażenie.Pani Bożenki na weselu praktycznie nie widać a ma nad wszystkim pełną kontrolę.
Wśród 145 osób zaproszonych nie było nawet jednej,która nie zachwycałaby sie jedzeniem,jego rozmaitością i ilością.Wszystko było przepyszne.Gorąco polecam "stragan wiejski" organizowany w całości praktycznie przez kucharki pracujace w "Oleńce".
Nawet przy tylu gościach ani przy stołach,ani na parkiecie nie było ciasno.
Jeśli chodzi o minusy to wiem że na dolnej sali jest dość mały parkiet taneczny.Kolejna i ostatnią kwestią są pokoje,które nie są być może najwyższej jakości ale w końcu nie jedzie się tam spać;)
Gorąco wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia przy organizacji wszystkiego co dotyczy tego JEDYNEGO DNIA, a tym,którzy są już po gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!!!!

Re: Relacja z Oleńki
Autor: Milunia 07-11-2005 11:19 wyślij odpowiedź

Dzieki za maila;) i jeszcze raz wszystkiego naj na nowej drodze;)
kolejne pytanka poszly na maila;)
pozdrawiam

Autor: gosiap 07-11-2005 11:41 wyślij odpowiedź

Ja również dziękuje za te relację. Ciesz się ze tez wybrałam Oleńkę, utwierdziłam się w przekonaniu ze dobrze zrobiłam.
Wszystkiego dobrego!!!
Pozdrawiam

Autor: Milunia 07-11-2005 12:34 wyślij odpowiedź

Miejmy nadzieje, że do tego czasu Oleńka nadal bedzie cieszyła sie dobra opinia ;) albo jeszcze lepsza ;) {oby}

Autor: aneczkal 07-11-2005 14:04 wyślij odpowiedź

wielkie dzięki za relację..wiedziałam że tam są super wesela a Ty jeszcze to potwierdziałś...teraz tylko czekam na swój Ślub i wesele w Oleńce..
wszystkiego naj naj najlepszego na Nowej Drodze Życia...samych uśmiechów i radości...

zobacz wątki :

141. Re: w 2007 (Weselnik) agga 10-01-2006 14:48

142. Re: Dworek Oleńka 22.04 (Weselnik) ilka 05-01-2006 10:34

137. "OLEŃKA"w Tuchomiu - opinie (Weselnik) Łukasz _1 18-01-2006 16:34

97. Oleńka (Weselnik) gosiap 14-02-2006 16:19

76. Re: Proszę o pinie na temat Dworku Oleńka!! (Weselnik) Pomarańczka 23-02-2006 13:55

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WĄTEK: "Proszę o pinie na temat Dworku Oleńka!! "- TU SĄ ZDJĘCIA DWORU OLEŃKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja polecam
KARCZMA Sala bankietowa.
Organizacja imprez, pokoje gościnne. Fularczyk J.A.
(0-58) 685 12 40
83-304 (poczta Przodkowo) Kczewo 80
pow.kartuski, woj.pomorskie

A my mamy rezerwację na wrzesień 2007:))) i własnie w tym tygodniu mam jechać podpisać umowę:) A jak z tym u Ciebie? umowa już podpisana?:)
Nam sie bardzo nie podobał sposób rozmowy z Paniami w Orchidei. Były niemile i opryskliwe. Z wielka łaską udzielały jakiejkolwiek informacji. Zrezygnowalismy z tego lokalu pomimo, że sam w sobie bardzo nam sie spodobał.
do góry