Widok

cholestaza-szukam lekarza

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam.poszukuję dobrego lekarza w trójmieście który zna się na cholestazie i
poprowadziłby moją drugą ciążę - w pierwszej dopadła mnie właśnie cholestaza
.super jeśli byłby to ginekolog , jak nie to chociaż hepatolog . jak macie
jakieś namiary będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podnoszę. właśnie jestem w drugiej ciąży :)
witam

temat mi bardzo dobrze znany

moje transaminazy przekraczaly grubo 1tys

ja polecam dr prajsa-ginekologa, trafilam do niego niestety dopiero praktycznie przed samym rozwiazaniem, profesjonalne podejscie do tematu

nie polecam lekrzy z wojewodzkiego, nie za bardzo wiedzieli co zrobic z moim przypadkiem i zostalam odeslana do zakaznego, (ciezarna, do zakaznego!!!!)

tam lezalam tydz,pod opieka dr michalskiej-wspanialy lekarz i kobieta (hepatolog)-specj od cholestazy, mimo ze to zakazny , bardzo milo wspominam ten pobyt (o dziwo!)

no a potem dr prajs wlasnie na kliniznej

3mam kciuki

image
a mozesz napisac jak cie leczyli w tym zakaznym? sa na to jakies leki? a co na to dr prajs - jakie leczenie zastosował? czy rodzilas sn? jaki wplyw na dziecko miala cholestaza?
z gory dziekuje za odp.
tez mam rozpoznana cholestaze
ja mialalam hepatoze ciezarnych dokladnie: ostre miazszowe uszkodzenie watroby

nie mialam swedzacych rak , nog itp, tylko te transaminazy,stad bezradnosc lekarzy

w wojewodzkim nic nie robili, tj przebadali mnie dokladnie na wszelkie choroby watroby i podali zastrzyk ze sterydem na rozwiniecie sie pluc dziecka

w zakaznym, przebadali jeszcze dokladniej na rozne ciezkie,zakazne choroby, itp, bo nie wiedzieli co dokladnie mi bylo, w rezultacie padla diagnoza jw., w zakaznym dostawalam tylko ursofalk i kroplowki z glukoza

a na klinicznej-kontrolowali transaminazy i kiedy nastapil punkt krytyczny zdecydowali sie rozwiazac, przez cc w 34tyg, tutaj jeszcze mialam amiopunkcje (czy jakos tak), sprawdzali czy pluca dziecku sie juz rozwinely

na dziecko -zdrowotnie praktycznie zadnego , ale wczesniak(wiadomo jak wczesniaki to rehabilitacja, takie dziecko tez wymaga czestych kontroli u roznych specjalistow,neurolog,okulista(badania na retinopatie),kardiolog,opoznione szczepienia itp
1 doba w inkubatorze i po 6 dniach do domu wiec super,8/10punktow

jak cos pisz prywatna wiadomosc

image
Ja też miałam to cholerstwo, wykryli u mnie w 32 - 33 tc. Od razu patologia na Zaspie, spędziłam tam miesiąc. Ale chyba nie było aż tak źle, max wyniki trochę powyżej 300, lekkie swędzenie stóp. Dostawałam kroplówki z glukozą, jakieś witaminy. O dziwo - choroba ustąpiła, wyniki wróciły do normy i w 38 tc wypisano mnie ze szpitala.
Urodziłam w 40 tc, dziecko zdrowe, 10 punktów, wszystko ok.
Trzeba pamiętać o diecie, w szpitalu byłam na specjalnej wątrobowej.
A jeśli chodzi o lekarzy - na Zaspie wiedzieli co to za choroba i jak ją leczyć. Polecam dr Sztramskiego - konkretny lekarz, dr Zalewski też ale jest specyficzny. Obydwoje mają prywatne praktyki.
Napewno nie polecam przy tej chorobie dr Olszewskiej!! Wypisała skierowanie do szpitala i tyle, niech się inni martwią co ze mną zrobić :-(
[url=http://www.maluchy.pl]image[/url

Zobacz http://tragediadonbasu.pl/polecana-poradnia-specjalistyczna/ bardzo dobry specjalista.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

jak zlikwidować plamy na stole po gorącym kubku ? (106 odpowiedzi)

chyba zniszczyłam stół, na blacie zostały kółka po kubku, w którym był wrzątek. czy są jakieś...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (225 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry