Widok

chrzakanie dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córka od jakiegoś czasu chrzaka, głównie wieczorem i rano, Ale są też takie dni ze robi to cały dzień. Oskrzela gardło czyste pediatra nic nie stwierdza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może to jakiś tik nerwowy.Dzieci czasami tak mają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierwsze skojarzenie: refluks.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy to od jakiegoś czasu, ale tej jesieni jest to wyjątkowo uciążliwe i dla dziecka i dla nauczycieli w szkole... Mój syn, 9 lat, ostatnie dwa/trzy tygodnie bardzo się męczy, jesteśmy po wizycie u alergologa, zleciła testy skórne, jutro idę prywatnie do laryngologa, takiego niby lepszego, bo poprzedni tylko kropelki dawali na suchą śluzówkę, bo, że niby ma krzywą przegrodę i śpi z otwartą buzią, ale teraz syn ma aparat ortodntyczny i już śpi raczej z buzią zamkniętą, więc i śluzówki tak nie wysusza, a chrząka gorzej niż kiedykolwiek! Pisz co Ty zrobisz, bo sama jestem ciekawa, ja będę pisać co u nas.
Pozdrawiam!
u nas swego czasu, refluks był wykluczony. Ale myślę, że jeszcze raz zbadamy pod tym kątem.
Mi skojarzyło się z pasożytami larwy glisty ludzkiej wędrują do gardła i drażnią je.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
córka miala usuniete migdałki wcześniej była teoria ze to od przerośniętych, w testach na alergie nic nie wyszlo, dzis idziemy do gastroenterologa z wynikami usg w kierunku refluksu, oprocz chrzakania ma jeszcze czasami napady kaszlu w nocy tydzien ma pozniej miesiac nie ma znowu kilka dni ma nie wiem skad to sie bierze
my skolei swego czasu mieliśmy stwierdzoną alergię na kilka czynników, głównie roztocza, ale w domu jeszcze nie zaczęliśmy grzać, więc nic się nie zmieniło, a chrząkanie okrutne :/
czytałam o tym tasiemcu.. może to jest trop?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry