Widok

chrzciny pruszcz gd

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam chcialam zapytac czy wiecie moze czy na chopina lub na podwyzszenia krzyza Proboszcz daje chrzest nieslubnemu dziecku.Wiecie moze ja na Chopina otwarte jest biuro parafialne? Bo oczywiscie na Kzala nie daje :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem, ja mam nr do ks który był u nas w tym roku na kolędzie i powiedział, że bez problemu ochrzci nam synka :)
ks jest z gda

na kozala nie dają -przez co ja byłam ochrzczona w innym miescie :)

ej, ale z tego co ja wiem to ksiądz nie może odmówić sakramentu !!
zaraz bym się u biskupa awanturowała :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
to jest prawda na chełmie tez kolezance odmowil a jeszcze ja nawyzywal- ale ona ma jezor ciety to tez mu do sluchu powiedziala

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
hej witam
niestety ksiadz ma prawo odmowic jezeli rodzice nie maja przeciwskazan do slubu tzn moga wziac slub , bo jak zagwarantuja wychowanie w wierze katolickiej skoro sami nie zyja w zgodzie z nia :( tak dzial nasz kosciol
ale na szczescie sa ksieza, ktorzy bez problemu ochszcza dziecko nawet bez slubu :) trzeba tylko poszukac - zycze powodzenia
pozdrawiam

image
hehe jak na Chełmie w parafii Podwyższenia Krzyża Świętego, to mojej koleżance tez odmówił, a jak mu powiedziała że pójdzie z tym do biskupa, to się zgodził na chrzest ale w zakrystii bo stwierdził że dziecko nie zasługuje na chrzest razem ze ślubnymi dziećmi,
dziecko nie zasługuje, a czemu ono winne ?!
więc poszła do św. Brygidy i ks. Jankowski jej ochrzcił :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Brygida to moja byla parafia ,bralam tam slub i chcrziclam dziecko:)z tym ze ja bralam slub cywilny 1,5 roku wczesniej:)
A co do parafi na Chelmie to ta sama:_

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
mój kuzyn ochrził swoje nieślubne dziecko w Pruszczu na Podwyższenia Krzyża - w prafii do której on należy (w Pruszczu) ksiądz się nie zgodził... drugie chyba chrzcili w Łęgowie...

image
image
a tak mi się przypomniało, że on należy do parafii na Szopena (w którym mu odmówiono)

image
image
mojego synka ochrzcili bez ślubu w pruszczu w podwyższenia krzyża św. ksiądz nie robił problemów, wygłosił tylko gadkę umoralniającą
Mojej kolezance, samotnej matce, ksiądz powiedział, ze moze ochrzcić jej córeczke, ale po mszy, a nie w jej czasie z innymi dziećmi :O W innym kościele zrobiła to bez problemu w czasie mszy :)
image
image
image
a w Gdyni, mojej koleżance ksiądz odmówił chrzcin synka, bo 2 razy pod rząd nie przyjęła kolędy!!! To jest dopiero ksiądz i jak tu wychować dziecko w wierze katolickiej...?

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry