Widok

chrzciny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny gdzie dostane ubranko na chrzciny??
aaa i czy dziecko powinno być w jakimś beciku czy wystarczy tylko w ubranku

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
synek brata meża był tylko w białym polarkowym dresiku i jakas czapeczke miał bez becików...a kiedy planujecie chrzest?w jakim wieku bedzie maluszek?

monia na 23 lutego mamy
no czyli mały właśnie będzie miał 3 miechy
u nas troszkę zamieszania było bo na początku miało być u męża w stronach a w końcu jest tu gdzie mieszkamy:)
a no właśnie jeszcze czapeczka prawda bo zimno w kościele

image

k@juta.W Gdyni są 2 sklepu z rzeczami do chrztu itp.rzeczami jeden na ul.3 maja na przeciwko szkoły podstawowej a drugi na ul.Świętojańskiej koło kościoła na przeciwko PIzzy Hut.Może ktoś z twojej rodziny na coś do chrztu albo ktoś z twoich znajomych.

ślubowaliśmy 14 października 2006
image
image
A jak to jest z kościołem? wybiera się termin?

image
piri.Tak idziesz do księdza i ustalasz termin i godzinę.Możesz nawet mieć same chrzciny bez mszy.Ja jak chrzciłam swoją pierwszą córkę to w sobotę o godzinie 17:00 i beż mszy.Chrzest trwał tak gdzieś około pół godzinki i mała była spokojna i grzeczna także nie miałam z nią problemów.

ślubowaliśmy 14 października 2006
image
image
no my właśnie mamy w sobotę na 18
gadałam z koleżanką i podobno nasz ksiądz cały ceremoniał z tego robi podobno kobieta ma trzymac malucha i siedzi się z przodu no ja nie wiem czy mój mały tak wytrzyma:)

image

wytrzyma :) moj byl dzielny cala msze... a co do ubranka to kupilismy bialy rozek w sklepie z dewocjonaliami przy mariackim i biala czapeczke

K@yuta, mam do sprzedania ubranko polarowe do chrztu. Ubrana była tylko bluza, spodenki - nówka.
We Wrzeszczu też jest taki sklep. Kupiłam tam taki fajny kapelusik dla małej i fajną świecę, na której można napisac imię dziecka i date chrztu. To jest na grunwaldzkiej. Bardzo blisko od śieliwończuka. Mają tam wszystko do chrztu. Moja córcia była w polarowym ubranku, miała 2 miesiące jak ją chrzciliśmy. U nas w parafii jest fajny zwyczaj ze chrzty sa po mszy. Mała calą msze spala w wozku. Potem obudziła się w super humorze i cały czas pokazywała język księdzu. Smiesznie było.
no własnie chciałam napisac o tym we wrzeszczu my chrzcimy w ta niedziele 10 lutego tez jest bez mszy o godz. Kupiłam białe polarowe ubranko ( sukieneczka i spodenki + czapka + buciki ) świecę i szatkę wszystko w jednym miejscu.

image

image
już nabyłam super komplet właśnie polarowy i białego pajaca i będzie cacuś a jaka piękna czapa jest w komplecie

image

a ile teraz kosztuja takie ubranka?

ja płacilam za całośc 120pln za ubranko swiece buciki i szatke
ja za ubranko 61zł
świece chrzesna kupuje

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

do góry