Widok

chrzestna rozwódka możliwe?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Tak jak w temacie, czy jest w Gdańsku ksiądz/kościół , który dopuści taką osobe jako matkę chrzestną? Proszę o odpowiedź jeśli, któraś z was miała taką sytuację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hooppp no napiszcie bo w kropce jestem
Kaoma myśle że nie bedzie wiekszego problemu a jeśli nie żyje obecnie w "grzechu" to bedzie wogule luz
Wy macie ślub kościelny prawda ?
w grzechu hehe nieee my po kościelnym ale wiesz ilu księdzów oszołomów jest na tym świecie :)
heh no ta ja to grzesze podwójne noc w noc heheh

kolezanka miała chrzesną panne z dzieckiem i mogła zostać matką chrzesną ale musiała potwierdzić że już nie żyje z ojcem dziecka

Ja myśle że większe problemy by były gdyby rodzice nie byli po kościelnym a tak to już skrajność trzymam kciuki żeby się udało
wg kościelnych praw rozwodnik nie może być chrzestnym, bo nie będzie miał kartki od spowiedzi dlatego że rozgrzeszenia nie dostanie, ale spróbuj - musisz porozmawiać z księdzem, bo nam się to udało obejść - wyłącznie dzięki dobrej woli księdza.
Karola a w jakim kościele , gdzieś w Gdańsku? Bo mam na organizacje tej imprezki dosłownie kilka dni, rodzinka w 90% musi dolecieć do Polski i jest problem z biletami.
mi się wydaje, że możesz mieć wieeeeeelki problem ze znalezieniem takiego księdza/kościoła...

ewentualnie ta kobieta może być świadkiem chrztu a nie chrzestną :P (pisane na forum wiele razy)
nie może być
Mój szwagier rozwodnik jest chrzestnym mojego dziecka
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Zależy od księdza
jeżeli nie żyje w grzechu(już z innym facetem)-to czemu nie może być?
u nas nie było nawet pytania o chrzestną-kim jest, z kim żyje... ksiądz chrzestnej nie znał-pierwszy raz na oczy widział na chrzcie-była z innego miasta... tylko kazał dopilnować, żeby miała kartkę od spowiedzi i przywiozła ją ze sobą. i tyle. zero pytań o cokolwiek. fakt, że żyje z facetem bez ślubu nikomu nie wadził bo nie było nawet pytań o to.
ale przykład z parafi spoza trójmiasta to jest. u nas w gdyni raczej by nie robił-ale głowy nie dam. ale to zapewne daleko-chylonia
a moja mama w tamty roku była chrzestną jest po rozwodzie i żyje w grzechu z moim ojczymem hihi. i troche ksiądz kręcił nosem ale zgodził się.
no właśnie, jeden ksiądz mówi tak drugi nie, zobaczymy co powie "nasz", może coś z tego wyjdzie.
to chyba bardziej chodzi o to czy doniesie karteczke od spowiedzi czy nie. Jak na spowiedzi powie, że jest po rozwodzie to pewnie rozgrzeszenia nie dostanie, no i karteczki wtedy też nie. Ale jak nic na spowiedzi nie powie to karteczkę dostanie i nikt nie bedzie wnikał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja ci polecam Bazylike Mariacką tam takich problemów nie robią ... miałam tam i chrzest synka i mój ślub a ksiądz Ludwik jest najlepszy na świecie !!! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry