Widok

chrzestna w ciązy ....

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,czy to prawda ze mamą chrzestna nie powinna być kobieta w ciąży?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zależy tylko od ciebie i tegow co wierzysz;)) był już taki wątek.
raczej jakiś zabobon :)
image
image
a w ciazy wieszalas pranie??? przeciez nie wolno bo dziecko pepowina sie obwinie!!!!!
a jak czarny kot idzie to zmieniasz droge?
a piorun to oczywiscie kara Boska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zostałam chrzestna jak byłam w 6 miesiącu ciąży. Nie wierze w takie głupoty i przesądy.
Tu jest wątek w którym dziewczyny też wspominają o chrzestnej w ciąży :)
http://forum.trojmiasto.pl/malzenstwo-a-rodzice-chrzestni-t197970,1,160.html
image
image

image
Wg mnie to bzdury,nie powinno się też podobno nosić łańcuszków bo się dziecko zawinie pępowiną,ja cały czas noszę 2,jak jesz kwaśne ma być chłopiec-całą ciążę jadłam mandarynki kilogramami i mam córeczkę.Nie wierzę w tego typu teorię.
image
ja byłam chrzestną będac w ciąży i wszystkie dzieci dobrze się mają;)
a to dobre :D
pierwsze słyszę :D

jak dobrze ze macie takie zdanie, ufff:) bo juz myslaam, ze ze mna cos nie tak;) Dziewczyna miala byc chrzestna mojej Kornelki i zaszla miedzy czasie w ciaze i odmowila, mowiac dlaczego bo to zle dla dzieci i takie tam... ja nie skomentowalam ale nie wierzylam wl;asnym uszom!!!!!!!!!!!! A do tego byla zla ze niepoczekalam az ona urodzi:/ by ochrzcic wlasne dzecko... tylko ze moje dziecko mialo by wtedy ponad rok...

Ufff czyli mysle normalnie:D
image
image
kasiaczek
no i bardzo dobrze, że odmówiła
obowiązkiem chrzestnej jest dopilnować, wspomóc rodziców w rozwoju wiary (katolickiej) u dziecka
a ona wierzy w zabobon, nie wierzy w Boga

moze to ostro napisane, ale jedno z drugim się gryzie
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez sie dziwie... jesli ktos chrzci dziecko / chce byc rodzicem chrzestnym, to takie zabobony nie powinny miec znaczenia, a jesli maja... to jak maja wychowac dziecko w wierze katolickiej?
image

image
ot wlasnie:( ja poprostu powiedzialam, jej zenie zyjemy z XVIII w. i ze to bzdury, ale niech zrobi jak uwaza, a myslala ze ja poczekam az ona urodzi i wtedy ja ochrzcze Mala... :/

Dla mnie to wogole nie do pomyslenia..
image
image
to niezle bzdury jakby chrzestna chciala byc to by nie mialo dla niej znaczenia czy w ciąży czy nie. Ja znam przypadek gdzie dziewczyna byla w ciąży ale to wpadka bez ślubu więc w tym mogłby byc problem ale ksiądz nie robił im problemow i powiedzial, że jak ona się zgadza i rodzice chcą to nie widzi żadnych przeszkód.
Ja byłam w 1 miesiacu ciąży jak zostałam chrzestną, oczywiście dopiero później się o tym dowiedziałam ;) Ale już coś podejrzewałam, że mogę być. No ale przez myśl mi nie przeszło żeby odmawiać.

Ale też słyszałam o tym przesądzie, że niby nie chrzcisz tamtego dziecka tylko swoje i albo jednemu albo drugiemu się coś stanie, bo się jakieś tam moce mieszają i Duch Święty nie wie, na które dziecko zejść (?!) Bzdura! Duch Święty nie jest taki głupi ;)
ja tez bylam w ciazy jako chrzestna i wszystko ok do tej pory:)
cieżko w to uwierzyć, ale moja dobra koleżanka czekała z ochrzczeniem swojego dziecka, aż jej siostra (ktora miala być matka chrzesna) urodzi swojego dzidziusia. dziecko mialo ponad rok jak bylo chrzszczone. a dodam do tego, ze sa baaaardzo wierzacy.
image

image
no własnie chciałam wiedziec jakie jest wasze zdanie,bo własnie dzies usłyszałam tekst ze chrzestna nie powinna byc w ciazy...i zastanawiałam sie o co chodzi:)
dzieki za odp
Chrzestna matka mojej córki była w 3 m-cu ciąży jak odbywały się chrzciny i jak do dzisiaj jest o.k. a dziewczyny mają po 25 lat. :-)
adziula... sorki, ale jesli ktos wierzy w takie zabobony, to za bardzo wierzacy nie jest...albo kompletnie nie rozumie naszej wiary...
image

image
W ciąży absolutnie, ale za to musi być opalona po solarium
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
no to teraz dla mnie jasne, dlaczego nie może być w ciąży
bo jednak to nie halo chodzić na solarium w ciąży...
uff... bo myślałam, że ot jakieś zabobony, a chodzi tylko o to, by chrzestana była "zadbana" ;P
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry