Widok

chusta czy nosidełko?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wybieramy się z naszym niedługo już miesięcznym Adasiem w góry i mam pytanie - co jest lepsze: chusta czy nosidełko? oczywiście nie zamierzamy zdobywać szczytów ale na pewno poza wózkiem mały spędzi trochę czasu .
słyszałam rózne opinie i sama już nie wiem - fizjoterpauci ponoć odradzają nosidełka do czasu aż malenstwo samo nie zacznie siadać...i co ztym fantem zrobic..?

jaszczurka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super jest nosidełko Red Castle Sport. Można nosić w nim nawet noworodka, bo jest spacjalnie usztywniane. Ja używałam go od kiedy synek skończył 2 tygodnie. Największe zalety to takie, że można zmieniać pozycje dziecka (też nosić przodem),a nosidełko dopasuje się do każdej osoby. Polecam.
ni ewolno w nosidełku nosić dziecka dokłądnie tak jak napisałaś - póki ni siedzi samo - wtedy juzma wykszatłcona dolną zcesc kregosłupa - to opinia ortopedów. Aż mi sie serce kraje jak widze ludzi noszacych maleństa w nosidełkach, widac tylko maleńkie nożni np. miesieczniaka, który chyboce się na boki i głowka muleci ...........
Więc lepiej chusta, ale tez tylko i wyłacznie wtedy, gdy nie ma kłopotów z bioderkami.....

zdecydowanie chusta. samo zakładanie nosidelka pewnie wygodniejsze niz wiązanie chusty, ale jak się nabierze wprawy to minuta czasu zawiązanie. Noszę w chuście, w nosidełku nie nosiłam, ale jak widzę maluchy noszone w nosidełkach, które wygladają jak kukły to nie specjalnie mam ochotę spróbować.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry