Widok
ruchy płodu w 26 tc
dziewczyny, nie wiem, czy nie panikuję, ale pomóżcie radą.....
jak dotąd moja mała kilka razy dziennie dość silnie się ruszała, nie można było tego nie poczuć. Natomiast wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie, że jej ruchy tego dnia były albo bardzo lekkie, albo wręcz niewyczuwalne...Dziś od rana skupiam się i wyczekuję każdego ruchu. Zamiast tych mocnych kopnięć od których aż brzuch mi skakał (jak wam wczesniej już zresztą pisałam) czuję tylko delikatne smeranie w brzuchu. Czy to normalne, może mała ma tylko jakieś takie spokojniejsze dni, czy też powinnam lecieć gdzieś na USG i sprawdzić, co się dzieje????
jak dotąd moja mała kilka razy dziennie dość silnie się ruszała, nie można było tego nie poczuć. Natomiast wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie, że jej ruchy tego dnia były albo bardzo lekkie, albo wręcz niewyczuwalne...Dziś od rana skupiam się i wyczekuję każdego ruchu. Zamiast tych mocnych kopnięć od których aż brzuch mi skakał (jak wam wczesniej już zresztą pisałam) czuję tylko delikatne smeranie w brzuchu. Czy to normalne, może mała ma tylko jakieś takie spokojniejsze dni, czy też powinnam lecieć gdzieś na USG i sprawdzić, co się dzieje????
u mnie też tak było, że jednego dnia fikała, a 3 kolejne była bardzo spokojna. Weź też pod uwagę, że już niedługo będziesz czuła tylko przemieszczanie się a nie kopniaki i też będą dni, kiedy brzuch prawie będzie Ci pękał , a innego dnia będzie spokojna. ten mały człowieczek to nie robot, też ma swoje lepsze i gorsze dni.
Ja tak miałam dwa dni temu. Zawsze kopniaczki, drgania, a tu nagle cisza. Zmartwiło mnie to, a mój mąż powiedział, że może dziecko słabiej się czuje, może ma zły dzień, może ciśnienie nie takie, a może ja cały czas biegałam i po prostu nie czułam:)
Następnego dnia obudziły mnie kopniaki w nocy o 4 i już wiedziałam, że miał rację;)
Cierpliwości:) Poczekaj troszkę.
Następnego dnia obudziły mnie kopniaki w nocy o 4 i już wiedziałam, że miał rację;)
Cierpliwości:) Poczekaj troszkę.
najlepiej po kolcaji połóz sięna lewym boku i ok 1-1,5 godz sprawzaj jak się mała rusza i zapisuj Jak się ruszy mniej niz 4 razy na godzinę to jedź szybko do lekarza zeby sprawdził co się dzieje ---- to rada Pan ze szkoły rodzenia - dobrych położnych
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

ooo nie doczytałam - super ze mała juz fika !!!!!!
Ale te rady opisane przeze mnie wyzej z liczeniem stosujcie dziewczyny jakby coś.....
Ale te rady opisane przeze mnie wyzej z liczeniem stosujcie dziewczyny jakby coś.....
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com