Widok

ciasto kefirowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy zamiast kefiru można dodać jogurt naturalny? nie chce mi się iść do sklepu w taką pogodę po kefir
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki ;)
dużą blachę prostokątną :)

nie używaj miksera - to na pewno Ci wyjdzie ;)
chyba mnie skusiłyście i spróbuje upiec na dzień babci, mam nadzieje że wyjdzie, mam tylko pytanie: przepis jest na blachę o jakiej średnicy? 26 cm będzie ok?
cieszę się Karola, że Ci smakuje ;)
upiekłam właśnie to ciasto z dodatkiem brzoskwiń z puszki, po upieczeniu zrobiłam "esy-floresy" z rozpuszczonej czekolady mlecznej.

aha..... kruszonke w koncu zrobilam tak: pół kostki margaryny, 6 łyżek cukru , 10 łyżek mąki, wyszła super.

a ciasto jest przepyszne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś lub jutro piekę
dawałam różne owoce ;) nawet brzoskwinie i ananasy z puszki :) - trzeba dobrze odsączyć ;)

najbardziej lubię opcję z gruszkami, żurawiną i cynamonem ;)

mogą być nawet same jabłka z cynamonem ;)

pyszne jest z jabłkami i kolorowymi porzeczkami - ale to latem ;)

moja Teściowa robi kruszonkę z wiórków kokosowych http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-kruszonke-t142590,1,16.html

tam macie też przepis na zwykłą ;)
dziękuje :)
Wg mnie bez owoców będzie mdłe. Owoce też powinny być raczej słodkie.
Ja zrobiłam kruszonke na oko (szklanka mąki, pol szklanki cukru i troche masła może z dwie łyżka dałam- nie dawał za duzo masla bo kruszonka sie rozpłynie na cieście podcza pieczenie) i jeszcze na troche wrzuciłam tą kruszonke do zamrazalnika bo potem fajniej sie kruszy ;)
ha halo ktoś pomoże?
dziewczyny a jak zrobic kruszonke, jakie musza byc proporcje?

a bez owoców ciasto tez jest dobre, a gdyby tak dac np rodzynki do masy wyjdzie?
Zrobiłam wczoraj pyyyszne. Dałam mrożone truskawki i maliny (wczesniej rozmroziłam oczywiście ;) ).
ja robilam z truskawkami-pyszne:)
ja zawsze używam owoce z puszki i ciasto wychodzi pyszne. ważne jest żeby te owoce wyjąć z puszki do sitka żeby ociekły z tego soku.
z puszki owoce wychodzą rozciapciane :( i mi wyszedł zakalec -jak robiłam z brzoskwiniami a jak zrobiłam z truskawkami to wyszła rewelacja :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ananas za twardy będzie
no wlasnie tez pomyslalam o brzoswiniach, mam w domu jeszcze ananasa w puszcce i maliny, i zamrozone truskawmi, myslicie ze moze byc?
ja nie wiem jeszcze nie robiłam tego ciasta z tego co czytalam to dziewczyny daja rózne np.jabłka,sliwki,truskawki no ale teraz nie zabardzo mamy wybór wiec zastanawiam sie czy brzoskwinie z puszki mogłyby być

i jak zrobic kruszonke? tzn jakie dac proporcje zeby wyszlo tyle co na kruszonke a nia na kolejne ciasto? ;)
dzieki a jakie owoce dajecie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry