Widok

ciąza a nadwaga?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam duza nadwage ok 30 kg :( czy to nie będzie w jakiś sposób zagrażało dziecku?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jesli sięnie myle nie można być wiecej niż 180 dni na takim zwolnieniu Nie wiem tylko czy to się liczy jako kolejne dni czy poszczególne dni w roku kalendarzowym. Jesli się przekroczy to się staje na jakąs komisję która ocenia czy jest się zdolnym do pracy czy nie.
Gdzies to czytałam - jak znajde to wkleję......

Tu macie dziewczyny strony o ciąży - dużo info - sam z nich korzystam :)
http://www.mediweb.pl/womens/vad03.php
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek.html
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=rozw%C3%B3j+dziecka+%2Bci%C4%85%C5%BCa&lr=lang_pl

Milunia - jasne ze tak - poczekaj 5-6 dni a test już wyjdzie :)

NIestety nadwaga ma wplyw na ciaze,poprostu taka ciaze nieco inaczej sie prowadzi.Bedziesz musiala robic czesciej badania np. na poziom glukozy.NIe jest to jednak przeciwskazanie do zajscia w ciaze.Pozdrawiam
DO SYRENKA:

ZWOLNIENIE W CIĄŻY JEST PŁATNE 100 %, ALE MUSISZ DO ZAKLADU PRACY PRZYNIESC ZASWIADCZENIE OD LEKARZA GINEKOLOGA ŻE JESTES W CIĄŻY I NA KIEDY JEST PRZEWIDYWANY PORÓD. TY JAKO PRACOWNIK TO NIC NIE ZGŁASZASZ DO ZUS-U TYLKO ROBI TO TWÓJ PRACODAWCA-ODDZIAŁ KADR LUB DZIAŁ FINANSOW I ROZLICZEŃ-
A W KTORY JESTEŚ TYGODNIU? BO JA W 20 TC. POZDRAWIAM

hmmm.... ale jesli nie jestem w ciazy to wartoby bylo zrzucic pare kg...najlepsza dieta i siłownia :) poczekam troche i zobacze :) dzieki Dori

Chodziło mi oczywiście o siłownię
Jesli miałabys jakies dodatkowe pyt. związane z cwiczeniami to moge ci odp. na prv. gadu, maila. bo się tym interesowałam wcześniej, gdyż też chodziłam na siłownię przed ciążą

na 100% NIE !!!!!!!!!!!! Grozi poronieniem lub komplikacjami
ale są inne cwiczenia do realizacji w ciązy

tak wiem:)pierwsza wspomagaja, ale przy drugiej trzeba od poczatku miec zastrzyki:)
az sie boje!! nie cierpie zastrzykow;(

Moja kumpela tez ma konflikt i juz przy pierwszej ciazy ja zabezpieczaja, ma jakies zastrzyki i po porodzie tez bedzie dostawac.
Ale czy ja napisalam ze nikogo nie nurtuja takie pytania? Po prostu wyrazilam swoja opinie. Poza tym zycze powodzenia w staraniach.
ja ze swoim bedziemy mieli konflikt serologiczny, bo ja mam Rh- a on Rh+
ale ja sama jestem dzieckiem z konfliktu serol. i wiem ze przy pierwszej ciazy to nie jest problem, ale 2 ciaza jest zabezpieczana jakimis srodkami:)
to nic strasznego:)

nie słoneczko nie bede rozczarowana....jestesmy swiadomi tego ze i tym razem moglo sie nie udac i na pewno sie tym nie zalamiemy...zadeje pytania ,,na przyszlosc,, moze kogos jeszcze nurtuja takie pytania jak mnie? skad wiesz ze tak nie jest? moze komus pomoga.... ja nie wstydze sie pytac

no nie wiem czy zle odczytalam. Podejrzewasz ze podczas wczorajszego stosunku moglas zajsc w ciaze i przez to chcesz przestac chodzic na silownie. Mi sie wydaje ze dopiero jak dowiesz sie ze jestes w ciazy mozna poradzic sie lekarza co ci wolno a co nie. A z tym zakladaniem czegos to chodzi o to ze mozesz byc rozczarowana jak sie okaze ze jednak w ciazy nie jestes
przez co sie zalamac? omg ....heh trzeba odbierac we wlasciwy sposob to co ktos pisze..... moze cos zle zrozumialas czy cos.....nvm

Moze najpierw poczekasz az bedzie wiadomo czy jestes w ciazy. Ja dopiero w 8 tyg. sie dowiedzialam a wczesniej zylam normalnie. Wydaje mi sie ze twoje podejscie jest troche przesadne, przez takie cos mozesz tylko sie zalamac. Troszeczke zdrowego rozsadku radze.
mam jeszcze jedno pytanko:) załózmy ze wczoraj zostalo poczete nasze baby...czy moge nadal chodzic na siłownie? hmmm karnet kupiony i troche szkoda zeby sie zmarnowal :) no ale jakby to mialo zaszkodzic baby to oczywiscie zrezygnuje

Hej. Pozwole wtrącić pytanie w ten wątek: Jak to jest ze zwolnieniami lekarskimi w czasie ciąży? Podobno trzeba wypełniać wniosek z ZUS po 182 dniach zwolnienia. Mam problem, bo moja ciąża przebiega ok. Po za tym, że jestem zmęczona i rostrzepana, a w pracy powiedzieli, że mam iść na zwolnieie, bo etat zatrzymuje, a tak przyjmą osobę na zastępstwo. To mi się uśmiecha, bo mam odpowiedzialne stanowisko, a moje zmęczenie i rostrzepanie przeszkadza i daleki dojazd, ale lekarz powiedział, że jeszczę musze pochodzić chociaz to już prawie 5 miesiąc.
ok Bożego Narodzenia

właśnie to miałam na myśli, tylko że w skrócie napisałam, tu się z Tobą zgodzę Agatha
Popieram po stukroć!!
Mądre słowa i prawdziwe.

do góry