Widok

ciezarna matka chrzestna?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moje malenstwo ma juz prawie 7 miesiacy i wkoncu chcialabym go ochrzcic! problem polega na tym, ze osoba ktora chce na matke chrzestna jest w ciazy...slyszalam ze takie osoby nie powinny byc matkami chrzestnymi bo to zle wrozy dla nienarodzonego dziecka czy to prawda? wiem ze w niektorych parafiach ksiadz nie udzielil chrztu z takiego powodu;/ wiecie cos na ten temat?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ło matko!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój mąż ma za chrzestnych małżeństwo i są razem ponad 40 lat hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W 1986r byłem ze swoją dziewczyną chrzestnym u mego siostrzeńca .W 1989 r wzieliśny ślub teraz jest 2018 a my jesteśmy ciągle razem ! Skąd czerpiecie te mądrości?
ja dopiero co zostałam Matką Chrzestną. Nie rozumiem jak w ogóle ktoś może temu zaprzeczyć...
Byłam matką chrzestną będąc w 5 tyg. ciąży i niestety poroniłam w 9 tyg. I uważam,że to raczej nie był przypadek bo dbałam bardzo o siebie i o tą ciąże.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Mojego Matiego Mama Chrzesta była w ciąży. Jak załawiałam wszystkie formalności zwiazane z chrztem to zapytałam księdza jak to jest - czy moze być czy nie. Ksiadz podobnie mi powiedział, że to jakieś głupie zabobony i człowiek wierzący nie powinien w to wierzyć.
mój mąż pytał o to księdza i ksiądz powiedział, że wiara w zabobony to grzech ciężki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wierzcie w te przesady....mało macie na głowie?
ja tez słyszalam o tych przesadach i chyba bym ciezarnej na chrzestna nie wziela i sama bedac w ciazy bym odmowiła:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
bzdura do potegi!
bylam chrzestna w zeszlym roku bedac w 7 miesiacu ciazy.dziecku nic nie jest.ludzie potrafia uwierzyc we wszystko co sami wymysla:p.
nigdy tez nie spotkalam sie zeby ksiadz mial jakies"ale"...
To raczej parafianie takie bzdurry wymyslaja.
Kiedy należy spodziewać się spełnienia gróźb związanych z matką chrzestną ciężarną? Miśki M Ch była w ciąży i póki co (odpukać w niemalowane) nic się nie dzieje, a nawet w kościele nie splunęła przez lewe ramię.
łoooo poganskie zlo,,,,matko
rodzicami chrzestnymi, według tradycji, nie powinna być para/małżenstwo bo się rozejdą, prędzej czy później..
Kobieta w ciąży nie może być matką chrzestną, ponieważ jest zawieszona pomiędzy dwoma światami. Kobieta/matka jest co prawda osobą ochrzczoną, ale dziecko, które nosi, nie należy jeszcze do koscioła, nie przyjeło sakramentu chrztu świętego. Zgodnie z tradycją taka kobieta nie może być światkiem jakiegokolwiek sakramentu, ponieważ tkwi w niej pogańskie ziarno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
to tylko sie ciesz,ze nie natknełaś sie na ludzi oraz kler tak wlasnie myslący...Wbrew pozorom jest ich sporo..:/
Pierwszy raz w życiu słyszałam o takim czymś :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety,tak myslacych ksiezy w parafiach jest cale mnóstwo....:/
Pozdrawiam, takie opinie to sa przesady i zabobony a ten ksiądz to zle trafilas!!!Ja bylam w ciazy gdy poproszono mnie czy nie zostane matka chrzestna, oczywiscie sie zgodzilam, chociaz dochodzily mnie glosy ze tak byc nie powinno ale ksiadz, ktory udzielal chrztu wysmial te opinie i uspokoilam sie. Chrzest sie odbyl, wszystko jest ok a nasze dzieci sie przyjaznia...
to ktoś w to tu wierzy hehehe? znikoma ilosc ja-dwisiu...
wcześniej czy później to każdy umrze...

naprawdę nie chce mi się wierzyć, że Wy w to wierzycie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry