Widok

ciezarna matka chrzestna?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moje malenstwo ma juz prawie 7 miesiacy i wkoncu chcialabym go ochrzcic! problem polega na tym, ze osoba ktora chce na matke chrzestna jest w ciazy...slyszalam ze takie osoby nie powinny byc matkami chrzestnymi bo to zle wrozy dla nienarodzonego dziecka czy to prawda? wiem ze w niektorych parafiach ksiadz nie udzielil chrztu z takiego powodu;/ wiecie cos na ten temat?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ło matko!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój mąż ma za chrzestnych małżeństwo i są razem ponad 40 lat hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W 1986r byłem ze swoją dziewczyną chrzestnym u mego siostrzeńca .W 1989 r wzieliśny ślub teraz jest 2018 a my jesteśmy ciągle razem ! Skąd czerpiecie te mądrości?
ja dopiero co zostałam Matką Chrzestną. Nie rozumiem jak w ogóle ktoś może temu zaprzeczyć...
Byłam matką chrzestną będąc w 5 tyg. ciąży i niestety poroniłam w 9 tyg. I uważam,że to raczej nie był przypadek bo dbałam bardzo o siebie i o tą ciąże.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Mojego Matiego Mama Chrzesta była w ciąży. Jak załawiałam wszystkie formalności zwiazane z chrztem to zapytałam księdza jak to jest - czy moze być czy nie. Ksiadz podobnie mi powiedział, że to jakieś głupie zabobony i człowiek wierzący nie powinien w to wierzyć.
mój mąż pytał o to księdza i ksiądz powiedział, że wiara w zabobony to grzech ciężki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wierzcie w te przesady....mało macie na głowie?
ja tez słyszalam o tych przesadach i chyba bym ciezarnej na chrzestna nie wziela i sama bedac w ciazy bym odmowiła:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
bzdura do potegi!
bylam chrzestna w zeszlym roku bedac w 7 miesiacu ciazy.dziecku nic nie jest.ludzie potrafia uwierzyc we wszystko co sami wymysla:p.
nigdy tez nie spotkalam sie zeby ksiadz mial jakies"ale"...
To raczej parafianie takie bzdurry wymyslaja.
Kiedy należy spodziewać się spełnienia gróźb związanych z matką chrzestną ciężarną? Miśki M Ch była w ciąży i póki co (odpukać w niemalowane) nic się nie dzieje, a nawet w kościele nie splunęła przez lewe ramię.
łoooo poganskie zlo,,,,matko
rodzicami chrzestnymi, według tradycji, nie powinna być para/małżenstwo bo się rozejdą, prędzej czy później..
Kobieta w ciąży nie może być matką chrzestną, ponieważ jest zawieszona pomiędzy dwoma światami. Kobieta/matka jest co prawda osobą ochrzczoną, ale dziecko, które nosi, nie należy jeszcze do koscioła, nie przyjeło sakramentu chrztu świętego. Zgodnie z tradycją taka kobieta nie może być światkiem jakiegokolwiek sakramentu, ponieważ tkwi w niej pogańskie ziarno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
to tylko sie ciesz,ze nie natknełaś sie na ludzi oraz kler tak wlasnie myslący...Wbrew pozorom jest ich sporo..:/
Pierwszy raz w życiu słyszałam o takim czymś :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety,tak myslacych ksiezy w parafiach jest cale mnóstwo....:/
Pozdrawiam, takie opinie to sa przesady i zabobony a ten ksiądz to zle trafilas!!!Ja bylam w ciazy gdy poproszono mnie czy nie zostane matka chrzestna, oczywiscie sie zgodzilam, chociaz dochodzily mnie glosy ze tak byc nie powinno ale ksiadz, ktory udzielal chrztu wysmial te opinie i uspokoilam sie. Chrzest sie odbyl, wszystko jest ok a nasze dzieci sie przyjaznia...
to ktoś w to tu wierzy hehehe? znikoma ilosc ja-dwisiu...
wcześniej czy później to każdy umrze...

naprawdę nie chce mi się wierzyć, że Wy w to wierzycie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry