Widok

cilest - opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy może któraś z forumek ma jakieś doświadczenia z cilestem?? Czekam na opinie i z góry dziękuję:-))

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja mam doswiadczenie z cilectem
7 lat brałam

odstawiłam, bo od niedawna baaardzo źle sie po nich czułam, suchośc, brak ochoty i ból przy stosunku spowodowany stresem bo "co on znowu ode mnie chce".....

ale tak mi sie zrobiło ostatnio, wcześniej przez ok 6 lat, rewelacja, żadnego bólu głowy, piersi większe, "miesiączka" regularnie i nieobfita, same plusy

dzięki beatka. właśnie dostałam receptę - w celu poprawy mojej cery, bo już mam dość antybiotyków...ale sama nie wiem,czy zacznę brać:-( bo czytam, że dużo dziewczyn po nich "puchnie":( a akurat przed ślubem to mi zupełnie nie na rękę:-((

image

ja jestem w trakcie pierwszego miesiąca z cilestem Floraska :) zmieniłam z yasminu, bo po nim popsuła mi się skóra... Jak narazie czuję się dobrze :) Zobaczymy, jak będzie dalej :)
A nie puchniesz?:-) Bo mam zacząć brać od stycznia, a teraz pod koniec grudnia mam zamiar kupić sukienkę ślubną (najlepiej gotową) i co jak się potem w nią nie wcisnę w kwietniu??:-(
Byłam wczoraj u endokrynologa-ginekologa, ale jakoś mnie ta kobieta nie przekonała:(

image

do czego nie przekonała?

czy puchnę? nic takiego nie zauważyłam. ani mnie więcej ani mniej :) :) :) jedynie migrena wyskoczyła mi z przerwą dwutygodniową a nie tygodniową jak ostatnimi czasy :) nie wiem, czy to ma związek akurat z tabletkami w tym przypadku, ale narazie nie ma żadnych minusów a za to plus :)
jak dla mnie, nie polecam, źle się po tym czułam, jak balon z wodą...i samopoczucie nienajlepsze..polecam yasmin (mi bardzo służy):)

image
image
No ogólnie nie podobała mi się ta lekarka, jej podejście - jakaś taka mało profesjonalna, więc nie przekonała mnie do siebie...
Proponuje "spróbować z cilestem, a potem się zobaczy"...Zleciła badania (no, w sumie to je wymusiłam, bo po to tam poszłam), ale w międzyczasie radzi wypróbować cilest...

image

Może i ja się nie znam - ale raczej inaczej to sobie wyobrażałam: zrobi mi badanka, zobaczy którego hormonu mam za dużo, którego za mało i na tej podstawie coś mi przepisze...A nie tak w ciemno na zasadzie prób i błędów:-( Już raz tak diane dostałam i nie pomogła:(

image

to próbuj :) ale faktycznie, podejście lekarki raczej nieprzyjemne...
każdy organizm reaguje inaczej.... ale jak nie spróbujesz, nie będziesz wiedzieć... jeżeli odpowiednio się odżywiasz, pijesz 2 l wody i trochę masz ruchu, to nie powinno być problemów z zatrzymaniem wody... ktoś mi tak tłumaczył i ja nie mam do tej pory problemów z h2O :)
Ehhh....mam jeszcze trochę czasu, zastanowię się...Lekarka nie była nieprzyjemna, wręcz zbyt wylewna i bezpośrednia, powiedziałabym, a czegoś takiego nie lubię, zwłaszcza u lekarzy:(

image

dla mnie były rewelacyjne, nic nie przytyłam, tylko piersi duże i wrażliwe, ale to chyba nie źle :)
ani chormony nie wywaliły mi swetra na olecach, hehe, ani nic

polecam

tylko jak przestaniesz mieć ochote na sex lub zaczniesz być bardziej sucha niż zwykle to odstaw...

niektóre dziewczyny mają to po kilku miesiącach, inne po kilku latach

wpisz w wyszukiwarke: cilest forum, wyszuka ci forum, tam mozesz sie wiecej dowiedzieć

....swetra na plecach :)

oki:-) dziękuję za rady:) w googlach szukałam i znalazłam różne opinie, ale jakoś im nie ufam, wolę Was się spytać, bo wiem, że jesteście wiarygodne..A takie opinie "nie wiadomo czyje" to chyba są wątpliwe - np. jakaś dziewczyna napisała, że 20 kg przytyła w m-c przy cilest (!) Załamka:-(

image

eeee, to akurat wydaje mi się niemożliwe technicznie...

image
image
ło matko, !!!!
1 wmiesiąc?
to ja bym już po tygodniu odstawiła chyba!!!!

szok, to chyba jakaś ściema, chyba, ze na prawde jakoś ekstremalnie zareagowała

:-) Mnie tam lekkie wahania wagi nie przeszkadzałyby, jedynie co mnie denerwuje, jak się waga zmienia, to że nie mam co ubrać - NIE CIERPIĘ jak mi ciuchy się opinają albo jak są za luźne...

image

Lekka korekta - 12kg/m-c, po 2m-cach - 20kg...
Pozwolę sobie zacytować tę opinię:

ja brałam cilest ufając mojemu ginekologowi, że jest dobry i że po nim nie utyję, niestety - pomimo, iz odstawiłam te tabletki już 3 lata temu do tej pory borykam się z konsekwencjami...niestety lekarz który mi przepisła te tabletki zrobił to tylko dlatego, że miał z ta firmą podpisany kontrakt - nie przebadał mnie pod kątem przydatności tych tabletek dla mojego organizmu...no i miałam nie przytyc a tu w ciągu miesiąca 12kg!!!!! brałam jeszcze przez miesiąc mając nadzieję, że to może jakaś "burza" hormonów, ale niestety waga rosła.w ciągu 2 miesięcy utyłam 20 kg!!! czułam się paskudnie, spuchnieta, obolała, nie mówiąc już o kosztach wymiany wszystkich ubrań na większe no i o tym, że po odstawieniu będąc 20kg cięższa popadłam w okropną depresję!!!do tej pory staram się zrzucic te bezsensowne kilogramy (już 10 mam za sobą,) ale nie wiem czy starczy mi sił na dalszą walkę...nie polecam cilestu!!!!!!!

image

Straszne pigułki... Na okrągło było mi niedobrze i bolała mnie głowa... Mogę polecić Regulon - brałam dośc długo i nie odczułam żadnych negatywnych skutków.

Floraska - właśnie doczytałam, że chcesz poprawić cerę... A nie lepiej Diane 35?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

pomysł na biznes-może doradzicie:) (45 odpowiedzi)

Dziewczyny wyobraźcie sobie,że macie lokal ponad 100 metrowy za który nie płacicie czynszu i...

Oszczędzanie pieniędzy (9 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się jaki procent zarobków lub ile konkretnie przeznaczacie na oszczędności czy...

do góry