Widok

uck - czy łatwo dostać się do laboratorium?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
muszę zrobić pełnopłatnie prawie 10 badań krwi. na razie porównałam sobie ceny z laboratorium bruss i w uck (wg cennika na stronie). różnica kolosalna - 50zł! na plus dla uck. mają o jedną czwartą taniej niż w bruss.
tylko czy w uck nie ma problemu, żeby zrobić badania? mogę tylko w najbliższy wtorek, nie odejdę z niczym? są jakieś kolejki uprzywilejowane, przez które może mi się nie udać? o której najlepiej tam być? i do której pobierają krew?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, uck maja bardzo konkurencyjne ceny, ale...pamietaj, ze to jest MOLOCH! punkt pobran dziala od chyba 6.30, do 14.30 (sprawdz na stronie), wyniki mzona odebrac tego samego dnia jak bylas z rana lub nastepnego jak bylas po poludniu(chyba ze wymagaja dluzszej obrobki, np metod immunoenzymatycznych), odbierac mozna do 15. pobiera sie numerki, najpierw do okienka rejestracji pacjenta, potem czekasz na pobranie krwi (tez z numerkiem)..niestety obsluguja tam cale wojewoztwo, wiec licz sie z ok 1,5 godzinnym ozcekiwaniem w kolejce (okolo 1-1,20 do rej, potem na pobranie 15-30min), do tego po wyniki tez trzeba czekac w kolejce, wiec najlepiej je odbierac przed 15 (nie ma juz prawie nikogo). zaznaczam, ze miejsca do siedzenia jest malo ( w oczekiwaniu do rej), jest ciasno i ciagle sie ktos przeciska, wiec badz na takie "przyjemnosci"przygotowana...ja bywam zazwyczaj z rana (7-8), i juz o tej porze jest okolo 100 osob w kolejce..jest kilka okienek, wiec w miare sprawnie idzie, ale ilosci osob nie przeskoczysz, wiec czekac trzeba..nie wiem jak jest w godz okolopoludniowych,ale podejrzewam, ze do ok 13 jest "gesto"... kiedys byla opcja na stronie internetowej uck rejestracji przez internet (jechalas na odpowiednia godzine, numerek przydzielano przez interet, wiec czekalas niedlugo), ale nie wiem czemu nie moge znalezc od jakiegos czasu takiej opcji...na pewno Cie obsluza, nie ma znaczenia czy jestes prywatnie czy ze skierowaniem, placisz przy okienku i tam tez dostajesz odpowidnia ilosc fiolek na probki krwi od razu z kodem dot Twoich danych:) dodam, ze bylam kilka razy i zawsze pobierano krew tak, ze nic nie czulam, moze trafilam na takie babeczki,ale naprawde doznalam szoku, zero uklucia, bólu :)
powodzenia i cierpliwosci!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
teraz wyniki można już odebrać online. Jeżeli nei musisz być na czczo, mozeż pojechac później, będzie mniej ludzi a tak to niestety masakra. zazwyczaj na godzinę, lub ponad, stania. Kobiety w ciąży są bez kolejki. Bierze się numerek, podchodzi razem z kimś do okienka i tyle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodze do laboratorium na kliniczna do szpitala, w sumie kolejek tam nigdy wielkich nie było, w 10 minut zawsze byłam obsłużona, a ceny rzeczywiście konkurencyjne do brussa. laboratorium czynne do 14
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Możesz zarezerwować godź internetowo
DO UCK mozna isc na pobranie w sobote - prawie bez kolejki albo w dzien powszedni po 11 - tez dlugo sie nie czeka!
Od wielu lat chodzę do labolatorium w UCK. Jestem bardzo zadowolona z numerków, które pozwalają wykorzystać swój czas, a nie stanie i pilnowanie kolejki. Miałam okazję wielokrotnie patrzeć na ręce pielęgniarek, które pobierają krew. Profesjonalizm, zdecydowanie,fachowość i serdeczność. Słyszałam również opinie, że jak w innym miejscu nie pobiorą to w UCK zawsze. POLECAM!
Wejdź na stronę uck.gda.pl i zarejestruj się na daną godzinę-idziesz, wpisujesz pesel na automacie, dostajesz numerek i zaraz jesteś przyjęta:) a wyniki online
proponuje wybrac sie na kliniczna

mniej ludzi

zawsze tam jezdze

ceny te same co w uck
dzięki, Dziewczyny :)
Byłam dzisiaj w laboratorium. Zarejestrowałam się wcześniej przez Internet na konkretną godzinę. Poszłam i szok. Mnóstwo ludzi. Podobno więcej jak zwykle. Ale zostałam przyjęta dokładnie o tej godzinie, na jaką byłam umówiona. Jeśli już, to maks 5 minut różnicy a myślałam, że będą obsunięcia. Później już na pobranie czekałam ok. 50 minut. Badania wykonywałam przed 13 a ok. 15 wszystkie badania były gotowe a robiłam ich sporo, 6 wskaźników plus cała morfologia. Po powrocie wszystko na spokojnie obejrzałam w Internecie.

Co do cen, rzeczywiście rewelacja. Są niższe niż w podrzędnym laboratorium.
TSH - 12 zł
fT3 - 15 zł
fT4 - 15 zł
anty - TPO - 30 zł
anty - TG - 30 zł
Morfologia - 8 zł
Ferrytyna - 12 zł. Całość 122 zł.
Przykładowo w l. Bruss za fT3 i fT4 zapłaciłam 51 zł a w UCK 30 zł.
a mogłabyś wkleić link do rejestracji internetowej, bo za nic w świecie nie mogę znaleźć...
http://rezerwujlab.uck.gda.pl/ , klikasz od razu Rejestracja, nie określa się rodzaju badania, jedynie datę i godzinę.
Rezerwujesz godzinę, idziesz omijając kolejkę ludzi którzy na to nie wpadli, a po południu odbierasz wyniki online, polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
robiłam badania synowi w swojej przychodni na Chelmie tsh 4.8 po dwoch tyg tsh uck wyszło 0.79 .Nie wiem które laboratorium jest dobre? może w trzecim powinnam zrobić ?
to przy Akademii jest na pewno dobre.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za linka, potem znalazłam go :0
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które były w punkcie pobrań na Klinicznej - czy tam też jest rejestracja internetowa? Czy punkt działa w sobotę i w jakich godzinach?
dla zainteresowanych - jeśli chodzi o tą internetową rejestrację, to trzeba uważać, aby potem nie być niemiło zaskoczonym :/, albowiem przez internet rejestrujesz się tylko do rejestracji, do samego laboratorium na pobranie czekasz już normalnie w kolejce (numerki wyskakują wg kolejności przyjęcia w rejestracji). Byłam dziś i mimo rezerwacji na konkretną godzinę nieźle naczekałam się. Panie najpierw i tak przyjmowały osoby z normalnymi numerkami, także nawet ci co przyszli po mnie byli przyjęci przede mną. Ja miałam wyznaczoną godzinę 11.45-12.00, a byłam przyjęta parę minut po 12.00 plus oczywiście długi "ogonek" do samej pobieralni. Jak dla mnie - ta internetowa rejestracja to jakaś pomyłka.
Ja rejestrowałam się internetowo pani po rejestracji powiedziała ,że mam wejść na pobranie omijając kolejkę i wejść zgodnie z czasem rejestracji przez internet.
A wiecie czy w laboratorium można płacić kartą czy tylko gotówką?
karta tez
Dziękuję. :)
szkoda, że nie ma takiej konkurencji dla bruss w gdyni
image
Dziewczyny podpowiedzcie gdzie jest wejście do laboratorium na Klinicznej? I od której czynne, muszę pójść jutro-pojutrze i nie chciałabym szukać :)
no mi wczoraj babka powiedziała, że mam czekać w kolejce, bo rejestracja internetowa jest tylko do rejestracji a nie do pobieralni. Przede mną były dwie babki też z rejestracji internetowej i też musiały czekać.
kto mi podpowie z Kliniczną bo nie będę miała rano czasu żeby szukać _ wejście od Klinicznej czy od Kochanowskiego ? czy lab jest czynne od 7:00? Czy ktos był tam ostatnio i czy była kolejka bo nie wiem ile spóźnię się do pracy a muszę to jakoś w przybliżeniu określic .
mamcia wiem tylko tyle, że wchodzisz wejściem głównym (od Klinicznej) główny budynek, laboratorium jest na parterze, korytarzem na prawo, pokój nr 10 . Co do godzin i kolejek to nie wiem.
dzięki, to juz coś :-)
co do kolejek to za każdym razem jak byłam to były niewielkie, laboratorium czynne chyba od 7.30, ale głowy nie dam za tę informacje:)
Dzięki.
hejka,

mam pytanie, czy laboratorium uck w soboty też jest czynne? jeśli tak to od której pi razy drzwi i czy mam nastawiać się na sporą liczbę ludzi?

Z góry wielkie dzięki :)
ludzi nie ma prawie w ogóle - bywam około g. 10.00.
W Gdyni można robić badania w laboratorium przy szpitalu w Redłowie, też jest taniej niż w Brussie.
W którym budynku jest teraz laboratorium?Coś zmieniło się po przeprowadzce bo kiedyś to był chyba nr 7
odkąd kojarzę, to jest cały czas w tym samym miejscu, ale to jest chyba budynek 8 a nie 7
Może i 8:) A orientuje się ktoś w jakich godzinach można odebrać wyniki? Potrzebuję kopię badań mojej babci - rozumiem, że wydadzą na podstawie upoważnienia?
jeśli były robione prywatnie , to mozna je zobaczyć na stronie internetowej lub odebrać - a jeśli na skierowanie od lekarza prowadzącego z uck , to wkładają badania do karty pacjenta i tylko na kolejnej wizycie u lekarza można je zobaczyć... - przynajmniej tak mi jakiks miesiąc temu wyjasniła to pani w okienku lab. tułmacząc ,ze badania są własnością uck , ale generalnie to bardzo polecam to labolat. - ciężko choruję , więc mam doświadczenie w wielu labolatoriach , w uck nie dość że wyniki są wiarygodne , to jeszcze ceny bez porównania niższe ( jak się robi prywatnie)
No to znając życie będzie problem bo lekarz mojej babci powiedział, że kopię może otrzymać ale musi sie z tym zwrócić do laboratorium...
Zgadzam się ta rejestracja internetowa to bzdura .Czekam już 40min na pobranie choć byłam przed innymi no ale czekakałam z nr z internetowej rejestracji. Jestem wkurzona miało być szybko i bez czekania .Jedna wielka ściema
Zarejestruj się przez internet na godzinę która Ci odpowiada
Z tymi numerkami jest tam jak w urzędzie i niestety tak samo jak w urzędzie często coś zostanie załatwione nie tak jak trzeba... ja ostatnio zrobiłam zlecenie na dożo badań krwi i moczu, nawet musiałam wykupić od nich specjalny pojemnik na mocz z pipetą bo innych nie uznają, zapłaciłam łącznie ok 300zł...i co się okazało? Pani w kasie zapomniała mi nabić na rachunek badanie moczu i badanie to nie zostało wykonane. A próbka oddana, za pojemnik zapłacone. W koszcie 300zł za całe badania to już mogli ten głupi mocz zrobić, a nie tylko potem człowiek ma problem bo badań na czas nie ma. Wolę iść do Brussa, tam takich pomyłek nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry