Widok
eh... janko właśnie uznał za stosowne wytknąć mi, że walców takich nie ma za względu na nawias w moim poście, który wstawiła ze względu na to co widziałam na innych forach
wolałabym skończyć z tym oftopem. jesten wdzięczna za sugestię, ale nick cave nie bardzo mi leży i miałam nadzieję na jeszcze jakieś podpowiedzi. może janko coś zaproponuje? jak jest takim znawcą muzyki :P
wolałabym skończyć z tym oftopem. jesten wdzięczna za sugestię, ale nick cave nie bardzo mi leży i miałam nadzieję na jeszcze jakieś podpowiedzi. może janko coś zaproponuje? jak jest takim znawcą muzyki :P
nie chodzi mi o balladę :/ tylko o coś ostrzejszego. to już co prawda nie jest rock, ale patrzyliśmy na kredki: http://www.youtube.com/watch?v=8Pd_etVZRC0&feature=related
słowa niestety nie nadają się na piosenkę weselna, a duża część rodziny biegle włada angielskim, więc nie ma mowy o ignorowaniu tekstu.
piosenka nie musi być aż taka ciężka, jak kredki, ale zupełnie nie chodzi mi o wolne smęty. takich piosenek jest pełno i już ich tytuły sobie znalazłam, zawsze możemy zatańczyc do czegoś typowego w ostateczności.
naprawdę fajnie by było jakby się tu znalazł/a fan/ka apocalyptici. może chociaż część jakiejś ich piosenki by się nadawała? to już byśmy sobie poradzili ze zmiksowaniem.
słowa niestety nie nadają się na piosenkę weselna, a duża część rodziny biegle włada angielskim, więc nie ma mowy o ignorowaniu tekstu.
piosenka nie musi być aż taka ciężka, jak kredki, ale zupełnie nie chodzi mi o wolne smęty. takich piosenek jest pełno i już ich tytuły sobie znalazłam, zawsze możemy zatańczyc do czegoś typowego w ostateczności.
naprawdę fajnie by było jakby się tu znalazł/a fan/ka apocalyptici. może chociaż część jakiejś ich piosenki by się nadawała? to już byśmy sobie poradzili ze zmiksowaniem.
Prawda jest taka, że rytm walca nie nadaje się do ciężkich rockowych brzmień, więc poza rockowymi balladami walca nie znajdziesz - no chyba, że w tytule utworu np.:
Kalmach - "The Black Waltz"
Exodus - The Toxic Waltz"
W cięższym rocku też nie znajdziesz słów miłości. Bo miłość jest temu gatunkowi muzyki raczej obca.
Masz ewentualnie utwory instrumentalne np.:
65daysofstatic - "Thrash Waltz", ale to też walc nie jest. ;)
ALE KTO POWIEDZIAŁ, ŻE PIERWSZY TANIEC MUSI BYĆ WALCEM?
Ostatnio robiłem ślub, gdzie młodzi na pierwszy taniec tańczyli Evanescence - "Bring me to Life". ;)
Kalmach - "The Black Waltz"
Exodus - The Toxic Waltz"
W cięższym rocku też nie znajdziesz słów miłości. Bo miłość jest temu gatunkowi muzyki raczej obca.
Masz ewentualnie utwory instrumentalne np.:
65daysofstatic - "Thrash Waltz", ale to też walc nie jest. ;)
ALE KTO POWIEDZIAŁ, ŻE PIERWSZY TANIEC MUSI BYĆ WALCEM?
Ostatnio robiłem ślub, gdzie młodzi na pierwszy taniec tańczyli Evanescence - "Bring me to Life". ;)
[url]www.slubnefotki.pl[/url]

[/url]