Widok

rockowy walc

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakieś tytuły piosenek rockowych do których moznaby zatańczyć walca (liczone na 3)? może jakaś apocalyptica, within temptation albo evanescence... jakoś wszystko jest na 4 liczone...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba na 3 liczony jest "I let love in" Nick'a Cave'a. Sama chciałam do tego tańczyć, ale walc okazał się zbyt trudny na nasze możliwości ;-) A piosenka, choć troszkę mroczna, jest piękna :-)))
A jest walc liczony na 4, 5 lub 6? Jak komuś słoń na ucho nastąpił, to ten ktoś za wszelką cenę powinien unikać wypowiedzi kompromitujących go muzycznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
błyszczysz intelektem w każdym poście janko.
szukałam po google na różnych forach piosenek o walcu i wyobraź sobie że często trafiałam na piosenki rzekomo się nadające które były z złym tempie. chciałam uniknąć takich nieporozumień.
Janko tobie chyba słoń albo i mamut na mózg nadepnął! Co ty za głupie rzeczy wypisujesz. Nie ma walców na 6 czy 5. Walc wiedeński liczony może być na tzw. "2 pa" lub "3 pa", natomiast walc angielski liczony jest na 3, przy czym liczy się wolno, a w wiedeńskim szybko.
eh... janko właśnie uznał za stosowne wytknąć mi, że walców takich nie ma za względu na nawias w moim poście, który wstawiła ze względu na to co widziałam na innych forach
wolałabym skończyć z tym oftopem. jesten wdzięczna za sugestię, ale nick cave nie bardzo mi leży i miałam nadzieję na jeszcze jakieś podpowiedzi. może janko coś zaproponuje? jak jest takim znawcą muzyki :P
My mieliśmy tańczyć walc wiedeński do Nothiing Else Matters Metalicy. Niestety, nasze marzenia przerosły nasze możliwości.
Buninko, dlaczego?
[url="http://www.whenismywedding.com/"]image[/url] image
up up
Może "Bryan Adams - Have You Ever Really Loved a Woman"? :)
[url]www.slubnefotki.pl[/url]
image
Bryan rockowy...... hmmmmm
image
nie chodzi mi o balladę :/ tylko o coś ostrzejszego. to już co prawda nie jest rock, ale patrzyliśmy na kredki: http://www.youtube.com/watch?v=8Pd_etVZRC0&feature=related
słowa niestety nie nadają się na piosenkę weselna, a duża część rodziny biegle włada angielskim, więc nie ma mowy o ignorowaniu tekstu.
piosenka nie musi być aż taka ciężka, jak kredki, ale zupełnie nie chodzi mi o wolne smęty. takich piosenek jest pełno i już ich tytuły sobie znalazłam, zawsze możemy zatańczyc do czegoś typowego w ostateczności.
naprawdę fajnie by było jakby się tu znalazł/a fan/ka apocalyptici. może chociaż część jakiejś ich piosenki by się nadawała? to już byśmy sobie poradzili ze zmiksowaniem.
Prawda jest taka, że rytm walca nie nadaje się do ciężkich rockowych brzmień, więc poza rockowymi balladami walca nie znajdziesz - no chyba, że w tytule utworu np.:
Kalmach - "The Black Waltz"
Exodus - The Toxic Waltz"

W cięższym rocku też nie znajdziesz słów miłości. Bo miłość jest temu gatunkowi muzyki raczej obca.
Masz ewentualnie utwory instrumentalne np.:
65daysofstatic - "Thrash Waltz", ale to też walc nie jest. ;)

ALE KTO POWIEDZIAŁ, ŻE PIERWSZY TANIEC MUSI BYĆ WALCEM?

Ostatnio robiłem ślub, gdzie młodzi na pierwszy taniec tańczyli Evanescence - "Bring me to Life". ;)
[url]www.slubnefotki.pl[/url]
image
Nothing Else Matters w wersji z orkiestrą. Brzmi naprawdę niesamowicie.
www.foto79.pl
do góry