Re: co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)
agusia ja robie łososia tak:
kawałki łososia (500 g), u nas sa takie filety, ale mysle ze dzwonka tez będą ok, sole, pieprze białym pieprzem, dodaje trochę czosnku. smietane (400 ml)...
rozwiń
agusia ja robie łososia tak:
kawałki łososia (500 g), u nas sa takie filety, ale mysle ze dzwonka tez będą ok, sole, pieprze białym pieprzem, dodaje trochę czosnku. smietane (400 ml) mieszam z sokiem z pol cytryny, trochę soli, pieprzu, maly sloik kaparow i peczek koperku (tutaj sa takie malutkie peczki w sumie 2 gałązki. w Polsce wzielabym z pol takiego konkretnego) zalewam tym lososia w naczyniu zaroodpornym. pieke pod przykryciem ok. 20 minut w 180 stopniach, potem jeszcze 5 minut bez przykrycia. Zamiast kaparow można dodac podsmażonego pora, tez jest pyszny, ale jak nie wiesz co zrobić z kaparami to spróbuj tego:)
zobacz wątek