Re: co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)
klopsowa
Gotuje włoszczyznę,cebulkę pokrojoną w piórka dodaję 3-4 listki laurowe.3-4ziela angielskie,łyżke ziarenek smaku lub jażynki lub kucharka,jak warzywa są miekkie wrzucam...
rozwiń
klopsowa
Gotuje włoszczyznę,cebulkę pokrojoną w piórka dodaję 3-4 listki laurowe.3-4ziela angielskie,łyżke ziarenek smaku lub jażynki lub kucharka,jak warzywa są miekkie wrzucam klopsiki z mięsa mielonego bułki przypraw i jaja(mama dodawała do tego miesnego ciasta mąki,ale ja wole bez),jak klopsiki wypłyną to zaklepuję śmietaną kwaśną z łyżka mąki,taką zupą zalewam osobno ugotowane ziemniaki posypuję świeżym koperkiem
Naleśniki
pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę obsmażam posoloną i po pieprzoną na to ładuję szpinak brykiet,zioła prowansaldzkie,wyciskam czosnek,dosalam do smaku i to jest farsz do standardowych naleśników
dzis jednakbyła znów klopsówka-moje dziecie zle nie zareagowało na nia to jutro moze zrobie serowo-porowa
zobacz wątek