Widok
ja mam już kupione takie delikatne kolczyki ale to mało, bo to chrześniaczka mojego M.
smarkata nie lubi czytać, co mnie mola książkowego strasznie dziwi ;)
M. nie zgadza się na kupowanie filmów ani gier komputerowych, bo nie chce żeby mała siedziała sama w swoim kącie, Ona co prawda lubi różne takie czynności manualne - malowanie, klejenie, modelowanie itp. ale chyba już wszystko co było na rynku jej kupiliśmy na różne inne okazje, a z cała resztą nie trafisz bo babcia strasznie małolatę rozpieszcza,
w zeszłym roku kupiliśmy jej taka matę do tańczenia, ale niestety nie zdała egzaminu :(
smarkata nie lubi czytać, co mnie mola książkowego strasznie dziwi ;)
M. nie zgadza się na kupowanie filmów ani gier komputerowych, bo nie chce żeby mała siedziała sama w swoim kącie, Ona co prawda lubi różne takie czynności manualne - malowanie, klejenie, modelowanie itp. ale chyba już wszystko co było na rynku jej kupiliśmy na różne inne okazje, a z cała resztą nie trafisz bo babcia strasznie małolatę rozpieszcza,
w zeszłym roku kupiliśmy jej taka matę do tańczenia, ale niestety nie zdała egzaminu :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
ja uważam , że dzieciom w pewnym wieku powiedzmy od 10 -lat korzystnie jest dawać kasę własnie( oczywiście jakieś rozsądne kwoty)
po pierwsze: uczy to umiejętności korzystania z pieniędzy , ( rozsadniejszego wydawania, może oszczedzania, zbierania na cos konkretnego co jest drogie )
po drugie : kupienie czegos na siłę wydaje mi się gorszym rozwiązaniem i w efekcie może to być wywalona kasa na prezent który nie cieszy .......
po pierwsze: uczy to umiejętności korzystania z pieniędzy , ( rozsadniejszego wydawania, może oszczedzania, zbierania na cos konkretnego co jest drogie )
po drugie : kupienie czegos na siłę wydaje mi się gorszym rozwiązaniem i w efekcie może to być wywalona kasa na prezent który nie cieszy .......
ja swojemu chrześniakowi właśnie od pewnego czasu daję pieniądze, jest rozsądny, jak potrzeba zawsze sobie dołoży i kupi coś konkretnego, ale tej małej nie zamierzam, Ona dużo pieniędzy dostaje, nie ma konkretnych potrzeb bo babcia wszystko jej kupi a pieniądze trwoni lub rozdaje dzieciakom w szkole - ostatnio nauczycielka ją na tym przyuważyła,
w zeszłym roku na urodziny kupiliśmy jej zegarek swatcha - zgubiła go po tygodniu :/
a w tym roku kupiliśmy jej vouchery do kina - to był dobry pomysł, polecam tym którzy jeszcze nie kupowali takiego prezentu :)
w zeszłym roku na urodziny kupiliśmy jej zegarek swatcha - zgubiła go po tygodniu :/
a w tym roku kupiliśmy jej vouchery do kina - to był dobry pomysł, polecam tym którzy jeszcze nie kupowali takiego prezentu :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
Ja mam 11sto latkę i u mnie jako prezent sprawdzają się takie rzeczy jak:
Fajne kolczyki
ubrania ( ale tu warunek, że znamy gust 11sto latki ;) )
Moja uwielbia rurki, bluzy rozpinane na zamek. Taki coś styl lekko EMO :/
Jeżeli ma jakies zainteresowania np. zwierzęta to fajną książkę o zwierzakach.
I ku zaskoczeniu moja strasznie chciała księgę rekordów guinessa.
Ostatnio dostała obraz do powieszenia na ścianę z którego bardzo się cieszyła.
Jednak z ciuchów najbardziej się cieszy i przeważnie rodzinka, albo daje kasę, albo mnie pyta co maja kupić, bądź ja mam kupić a oni oddadzą kasę
Fajne kolczyki
ubrania ( ale tu warunek, że znamy gust 11sto latki ;) )
Moja uwielbia rurki, bluzy rozpinane na zamek. Taki coś styl lekko EMO :/
Jeżeli ma jakies zainteresowania np. zwierzęta to fajną książkę o zwierzakach.
I ku zaskoczeniu moja strasznie chciała księgę rekordów guinessa.
Ostatnio dostała obraz do powieszenia na ścianę z którego bardzo się cieszyła.
Jednak z ciuchów najbardziej się cieszy i przeważnie rodzinka, albo daje kasę, albo mnie pyta co maja kupić, bądź ja mam kupić a oni oddadzą kasę
Teraz jest fajna seria z Haną Montaną lub High Scool Musical
tutaj można sobie poszperać:
http://www.trefl.com/katalog_produktow.php
Ja też właśnie szukam prezentu dla 9 latki, i wybrałam coś takiego:
http://www.empik.com/ksiezniczki-ksiazka,prod5690074,p
Bo z tej serii ma Witch czy coś takiego i powiedziała że brakuje jej księżniczek.
No to je dostanie.
tutaj można sobie poszperać:
http://www.trefl.com/katalog_produktow.php
Ja też właśnie szukam prezentu dla 9 latki, i wybrałam coś takiego:
http://www.empik.com/ksiezniczki-ksiazka,prod5690074,p
Bo z tej serii ma Witch czy coś takiego i powiedziała że brakuje jej księżniczek.
No to je dostanie.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)