Widok

co kupujecie tesciowej pod choinkę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no świeta więc niestety trzeba coś jej kupić ;-)
nie mam pomysłu , moja nie uzywa kosmetykow zadnych tylko nivea hahaah i wygląda jak wygląda ;-)ale to juz inny temat
co kupujecie ????pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
dziwne zasady.mąż nie reaguje????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm, my staramy się wydawać po równo na rodziców...
Moja teściowa dostanie bluzeczkę i modne korale do niej. Tylko ciiiiii, bo to niespodzianka!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my też kupiliśmy dla rodziców kalendarze ze zdjęciami wnusia
Bardzo lubie moja tesciowa, jest super! W prezencie krem pod oczy i do twarzy liftingujace oraz recznie robiony aniol (z gliny chyba, ale nie swiecacy), bo jest chora i tak dla wsparcia, moze pomoze, oby!
Teściowej? Deskę do lania po głowie :) Jak w dowcipie "No to kantem lej, kantem! "

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Moja ex teściowa była tak wredną babą, że nawet nie wiecie jakie "prezenty" dla niej chodziły mi po głowie:D
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak na poważnie, to ja nic nie kupuję ani teściowej, ani nikomu z rodziny męża. Nie czuję ani takiej potrzeby, ani takiego obowiązku. Jeśli mąż będzie chciał, to sam coś kupi, ale ja się w to nie mieszam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W tym roku raczej banalnie: kosmetyki.

Dla wszystkich mamy prezenty o podobnej wartości.
zapraszam chetnie wykonam i dasz na dzien babci:)taki kalnedarz swietna sprawa:)
moj mail elwmail@wp.pl
gg 5723776
przyklady na stronce http://picasaweb.google.pl/Elwira151
my kupilismy skorzane rekawiczki i portfel obie rzeczy w kolorze fioletowym bo go uwielbia. ja mam super tesciowa ale gdybym nie miala w zyciu by mi nie przyszlo do glowy faworyzowac jedna ze stron, z szacuunku do mojego meza.
a ja kupiłam portfel za 40zł( chociaz nie zasługuje moja przyszła teściowa na tyle;))niestety, ale nie mogę sobie chwalić matki mojego chłopaka:(
a my kupiliśmy 3 ksiązki i płytę :) uwielbia czytać... pochłania książki... książki w jej stylu więc chyba się ucieszy na taką ilość czytania :)
a tak w ogóle dlaczego się narzeka na teściowe? naprawde są takie złe? a skąd to wynika? Są zazdrosne?
w moim przypadku głównie gloryfikuje najmłodsze dziecko zamiast równomiernie wszystkie.
Dziewczyny tak czytam i czytam i oczom nie wierzę... Przecież dobra relacja z Teściową to kwestia wzajemnych kompromisów i odpowiedniego ułożenia od początku relacji. Moja Teściowa jest wspaniałą osobą - mimo że na początku myślałam że mnie nie lubi - jest raczej bardzo powściągliwa i zachowawcza. Niemniej jednak fakt że obie bardzo mocno kochamy tego samego faceta - ja męża, ona syna - dla dobra całej rodzinki ważna jest pozytywna atmosfera między nami. A ponieważ w naszym małżeństwie układa się bardzo dobrze - Teściowa tylko patrzy i cieszy się. Nie wtrąca się, nie narzuca swojego zdania - chociaż przyznaję że czasami pytam lub proszę o radę w różnych kwestiach - tak aby również i jej dać możliwość przedstawienia swojego zdania. To jest ważne również dla mojego męża który czuje się dobrze w tym układzie - i nie wyobrażam sobie powiedzenia że kupiłabym Teściowej rózgę bowiem wiem jak by to zraniło męża - i tak naprawdę osłabiło więzi między nami.

Dlatego Dziewczyny nie jest ważna wartość prezentu - nawet taki za 10 zł jest często bardziej cenny niż wycieczka dookoła świata. Kupując go pamiętajmy że sprawiamy przyjemność najważniejszej nam osobie czyli naszemu partnerowi bo wkońcu to jego Mama. I cokolwiek by tu nie mówić zawsze relacja Matki z Synem jest bardziej osobista i szczególna.

Wiem że troszkę odbiegłam od tematu i może zostanę zakrzyczana - ale postawcie się w miejscu swoich mężów partnerów i tego co mogliby poczuć gdyby przeczytali Wasze posty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak ładnie to ujęłaś, bardzo mi się podoba co piszesz i podpisuję się pod tym dwoma rękoma :)
bo popatrzmy w drugą stronę - jakby nasi mężowie zaczeli w towarzystwie swoich kolegów krytykować nasze mamy. Hmm... jakoś ciężko to widzę...
no chyba że jestem szczęściarą jedną z niewielu i teściowa mi się udała :)
eleganckie hiszpańskie ręczniki w kolorze wrzosowym, jeden kapielowy i jeden mały
co do opinii na temat teściowych, to moja to akurat anioł

ale

moja przyjaciółka jak zaszła w ciążę to jej teściowa zadała jej pytanie "kiedy ten wrzód pęknie" ... bez komentarza
no chyba żadna z naszym mam nie powiedziała by tego prawda ?
odchyłki od normy pewnie też są, jak wszędzie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry