Widok
Ketonal i setka wódki ;)
A tak na poważnie - są w aptekach specjalne maści, którymi smarujesz dziąsła malucha. Na noc też coś innego się przyda aby spokojniej spał.
Polecam jednak przejście się do apteki z tym zapytaniem - niewielu z nas posiada wykształcenie farmaceutyczne i możemy bardziej zaszkodzić niż pomóc.
A tak na poważnie - są w aptekach specjalne maści, którymi smarujesz dziąsła malucha. Na noc też coś innego się przyda aby spokojniej spał.
Polecam jednak przejście się do apteki z tym zapytaniem - niewielu z nas posiada wykształcenie farmaceutyczne i możemy bardziej zaszkodzić niż pomóc.
najlepszym, z dostępnych w polskich aptekach, żeli jest Dentinox N (innego to jak powiedziały mi Panie w kilku aptekach nawet nie warto kupować, bo szkoda kasy). Jeśli ząbkowanie bardzo doskwiera maluchowi, warto poprosić pediatrę o receptę na Viburcol. Możesz zamiast paracetamolu podać Nurofen (jest na pewno mocniejszy).
Dobrze sprawdzają się chrupki kukurydziane, marchewka i jabłko, a także sucharki. Fajne też są te szczoteczki silikonowe.
Ostatnio widziałam też takie gryzaki, wyglądem przypominały nakładki na zęby dla pięściarzy ;) coś w tym stylu: http://allegro.pl/smoczek-gryzak-dziaselko-niebieskie-tommee-tippee-i1824560124.html
Nie wiem jak się spisują w użyciu...
Dobrze sprawdzają się chrupki kukurydziane, marchewka i jabłko, a także sucharki. Fajne też są te szczoteczki silikonowe.
Ostatnio widziałam też takie gryzaki, wyglądem przypominały nakładki na zęby dla pięściarzy ;) coś w tym stylu: http://allegro.pl/smoczek-gryzak-dziaselko-niebieskie-tommee-tippee-i1824560124.html
Nie wiem jak się spisują w użyciu...
My używamy bobodent,najgorszy nie jest ostatnio naraz małemu wychodziły trzy zęby po nasmarowaniu żelem jakoś dzielnie to znosił ,jak kupowałam ten żel to babka w aptece powiedziała że wszystkie te żele to to samo mają taki sam skład tylko cenami się różnią.
Gdzie można kupić taki gryzaczek ,pomijając allegro i inne internetowe sklepy.
Gdzie można kupić taki gryzaczek ,pomijając allegro i inne internetowe sklepy.