Widok

co na laktacje

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
napiszcie prosze co pijecie i jak pobudzacie piersi laktatorem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do picia polecam herbatkę Herbapolu Fito-mix. Od lat jest stosowana na pobudzenie laktacji. No i laktator najlepiej co 4 godziny po 15 minut każda pierś. Albo systemem po 7-7, 5-5, 3-3 min. Ja tak rozbudzałam laktację w szpitalu i w domu jak mały miał miesiąc. Mnie pomogło po jednej dobie.
proszę rozpisz mi ten system 77 55 33

czy to oznacza ze z kazdej piersi po 7 min, poźniej 5 i 3 min.
Jaki powinien minąć czas pomiędzy tymi ściągania w jakich odstępach czasu i ile czasu po karmieniu to robić

dziękuję bardzo
nam połozna na SR polecała ta herbatkę

http://allegro.pl/item759186164_medela_kawka_herbatka_bocianek_na_laktacje.html
W moim wypadku laktator sie nie sprawdzil,zupelnie nie umialam sobie z nim poradzic,nic nie sciagalam,Czesto przystawaialm do piersi,rowniez miedzy posilkami i to pomagalo.
To fakt, Bocianek też jest dobry, ale nie można dostać w aptekach. A Fitomix też jest świetny.
Ten system to właśnie tak jak napisałaś. Najpierw po 7 min z każdej, potem 5 itd. Ja odciągałam po karmieniu, nawet jak nic już nie leciało, Tak mi poradziły pani od laktacji na Zapie.
podbijam
Nie ma już herbatki Fito-mix fix Herbapolu (na pudełku było napisane że nie zaleca się czy nie zbadano dla kobiet karmiących), jest za to "Herbatka fix dla kobiety karmiącej" – zioła chyba nawet takie same. Piję tę herbatkę, w miarę smaczna i skuteczna. Czasem na szybko pijam HIPP w granulkach (mniej skuteczna). Miałam też Bocianka – herbatkę w saszetkach i kawkę, bardzo skuteczne. Z domowych metod – jak nie miałam herbatek to piłam kminek na mleku. No i laktator elektryczny 7-5-3-1.
jest fito-mix IV oststnio kupiłam i też polecam laktotor, w 3 dni podwoiłam ilość mleka, ale nie robiłam tego żadnym systemem po prostu ściagałam mleko i 2-3 min po ściągnięciu jeszcze pompowałam mimo, że leciały sladowe ilości.
Ja rowniez polecam herbatke bocianek.
NIe wierzylam w zadną moc tego typu herbatek, a jednak ta dziala na 100%
Dziewczyny, a gdzie można w Gdańsku kupić tą herbatkę bocianek medeli? Bo widzę że na allegro są, ale wolałabym gdzieś w gdańsku.
Czy te wszystkie herbatki pije się dopiero po porodzie, czy jakiś czas przed?
też jestem ciekawa gdzie w Gdańsku można kupić herbatkę Bocianek?
W jakimś starym wątku w gazeta.pl znalazłam że w szpitalu na Zaspie, ale nie wiem czy to aktualne i czy jest tam jakiś sklepik, bo ja nigdy w tym szpitalu nie byłam :)
chodzi o tą herbatkę ?
http://www.bobosklep.pl/herbatka-bocianek-karmiacych-piersia-p-179.html
Ja Bocianka kupowałam u położnej oddziałowej na Zaspie. Pewnie można dostać w poradni laktacyjnej.
Tak, chodzi o tą herbatkę :) jest jeszcze kawka.
Dla mnie to będzie masakra bo ja na sam zapach anyżu to mam odruch wymiotny :( mam nadzieję, że go za bardzo nie czuć :)
to ja podjadę na Zaspę a jak nie to sobie zamówię, mam nadzieję, że pomoże
Cytrynka - i co? udało Ci się pobudzić laktację?

ja właśnie jestem o krok od rezygnacji z karmienia piersią... pokarmu mam na 1 karmienie dziennie :((((((( nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić, żeby mieć więcej mleka :/

macie namiary na jakiegoś dobrego doradcę laktacyjnego? jakie ceny? jesteście zadowolone?
na laktacje - herbatka hipp oraz piwo Carmi di cafe ;-) gorący prysznic na piersi.
Agusia - u mnie laktacja poprawiła się zdecydowanie. Mam dużo mleczka, mały ciągle pije więc mi pobudza piersi do produkcji. Przed każdym karmieniem zmieniam mu pampelona i jest aż twardy od ilości moczu. Maluszek ma nawet podbrudek :)
Ja polecam Hipp ale tę do zapażania. Doradca lakt.powiedziała, że te rozpuszczalne maja mało ziól.
Ja stosuję jeszcze anyż i Fito Mich Fix herbapolu. Na opakowaniu jest napisane, że to na kłopoty trwaienne, bo Herbapol produkuje z tym samym składem, ale zmienili przeznaczenie, bo podobno nie robili testów na karmiących :)
Moja doradca laktacyjna to firma "Kropla Miłości" - Pani Iza Suchecka - cena za wizytę 100 zł. za godzinę. Skasowała mnie 110 zł - tel 513-278-171
Polecam Panią Agnieszkę Pietkiewicz- to przemiła osoba i ma ogromna wiedzę. Ja nie skorzystałam z jej wizyty, bo akurat przez prawie tydzień była nieobecna i nie mogła przyjechać. Rozmowa przez tel bardzo profesjonalna i przemiła - tel nr : 605 565 321 - nie pytałam jej o cenę
dziewczyny wcześniej pisały tu na forum, że "ona współpracuje ze Szpitalem na Zaspie. Koszt pierwszej wizyty to 70 zł (pierwsza wizyta trwała 2 godziny), a następne 50 zł."

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry