Widok

co na laktacje

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
napiszcie prosze co pijecie i jak pobudzacie piersi laktatorem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do picia polecam herbatkę Herbapolu Fito-mix. Od lat jest stosowana na pobudzenie laktacji. No i laktator najlepiej co 4 godziny po 15 minut każda pierś. Albo systemem po 7-7, 5-5, 3-3 min. Ja tak rozbudzałam laktację w szpitalu i w domu jak mały miał miesiąc. Mnie pomogło po jednej dobie.
proszę rozpisz mi ten system 77 55 33

czy to oznacza ze z kazdej piersi po 7 min, poźniej 5 i 3 min.
Jaki powinien minąć czas pomiędzy tymi ściągania w jakich odstępach czasu i ile czasu po karmieniu to robić

dziękuję bardzo
nam połozna na SR polecała ta herbatkę

http://allegro.pl/item759186164_medela_kawka_herbatka_bocianek_na_laktacje.html
image
W moim wypadku laktator sie nie sprawdzil,zupelnie nie umialam sobie z nim poradzic,nic nie sciagalam,Czesto przystawaialm do piersi,rowniez miedzy posilkami i to pomagalo.
image

image
To fakt, Bocianek też jest dobry, ale nie można dostać w aptekach. A Fitomix też jest świetny.
Ten system to właśnie tak jak napisałaś. Najpierw po 7 min z każdej, potem 5 itd. Ja odciągałam po karmieniu, nawet jak nic już nie leciało, Tak mi poradziły pani od laktacji na Zapie.
podbijam
Nie ma już herbatki Fito-mix fix Herbapolu (na pudełku było napisane że nie zaleca się czy nie zbadano dla kobiet karmiących), jest za to "Herbatka fix dla kobiety karmiącej" – zioła chyba nawet takie same. Piję tę herbatkę, w miarę smaczna i skuteczna. Czasem na szybko pijam HIPP w granulkach (mniej skuteczna). Miałam też Bocianka – herbatkę w saszetkach i kawkę, bardzo skuteczne. Z domowych metod – jak nie miałam herbatek to piłam kminek na mleku. No i laktator elektryczny 7-5-3-1.
image
image
jest fito-mix IV oststnio kupiłam i też polecam laktotor, w 3 dni podwoiłam ilość mleka, ale nie robiłam tego żadnym systemem po prostu ściagałam mleko i 2-3 min po ściągnięciu jeszcze pompowałam mimo, że leciały sladowe ilości.
Nasza Kochana Lenka
image
image
Ja rowniez polecam herbatke bocianek.
NIe wierzylam w zadną moc tego typu herbatek, a jednak ta dziala na 100%
Dziewczyny, a gdzie można w Gdańsku kupić tą herbatkę bocianek medeli? Bo widzę że na allegro są, ale wolałabym gdzieś w gdańsku.
Czy te wszystkie herbatki pije się dopiero po porodzie, czy jakiś czas przed?
image
image
też jestem ciekawa gdzie w Gdańsku można kupić herbatkę Bocianek?
W jakimś starym wątku w gazeta.pl znalazłam że w szpitalu na Zaspie, ale nie wiem czy to aktualne i czy jest tam jakiś sklepik, bo ja nigdy w tym szpitalu nie byłam :)
image
image
chodzi o tą herbatkę ?
http://www.bobosklep.pl/herbatka-bocianek-karmiacych-piersia-p-179.html
Ja Bocianka kupowałam u położnej oddziałowej na Zaspie. Pewnie można dostać w poradni laktacyjnej.
Tak, chodzi o tą herbatkę :) jest jeszcze kawka.
Dla mnie to będzie masakra bo ja na sam zapach anyżu to mam odruch wymiotny :( mam nadzieję, że go za bardzo nie czuć :)
image
image
to ja podjadę na Zaspę a jak nie to sobie zamówię, mam nadzieję, że pomoże
Cytrynka - i co? udało Ci się pobudzić laktację?

ja właśnie jestem o krok od rezygnacji z karmienia piersią... pokarmu mam na 1 karmienie dziennie :((((((( nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić, żeby mieć więcej mleka :/

macie namiary na jakiegoś dobrego doradcę laktacyjnego? jakie ceny? jesteście zadowolone?
na laktacje - herbatka hipp oraz piwo Carmi di cafe ;-) gorący prysznic na piersi.
Agusia - u mnie laktacja poprawiła się zdecydowanie. Mam dużo mleczka, mały ciągle pije więc mi pobudza piersi do produkcji. Przed każdym karmieniem zmieniam mu pampelona i jest aż twardy od ilości moczu. Maluszek ma nawet podbrudek :)
Ja polecam Hipp ale tę do zapażania. Doradca lakt.powiedziała, że te rozpuszczalne maja mało ziól.
Ja stosuję jeszcze anyż i Fito Mich Fix herbapolu. Na opakowaniu jest napisane, że to na kłopoty trwaienne, bo Herbapol produkuje z tym samym składem, ale zmienili przeznaczenie, bo podobno nie robili testów na karmiących :)
Moja doradca laktacyjna to firma "Kropla Miłości" - Pani Iza Suchecka - cena za wizytę 100 zł. za godzinę. Skasowała mnie 110 zł - tel 513-278-171
Polecam Panią Agnieszkę Pietkiewicz- to przemiła osoba i ma ogromna wiedzę. Ja nie skorzystałam z jej wizyty, bo akurat przez prawie tydzień była nieobecna i nie mogła przyjechać. Rozmowa przez tel bardzo profesjonalna i przemiła - tel nr : 605 565 321 - nie pytałam jej o cenę
dziewczyny wcześniej pisały tu na forum, że "ona współpracuje ze Szpitalem na Zaspie. Koszt pierwszej wizyty to 70 zł (pierwsza wizyta trwała 2 godziny), a następne 50 zł."
Polecam Panią Agnieszkę, pomogła mi bardzo w moich pierwszych dniach po powrocie ze szpitala.
A, no i polecam Hipp do zaparzania - naprawdę działa!
W szpitalu na zaspie bocianek jest napewno. Trzeba podejsc na oddzial polozniczy i tam sprzedadzą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry