Widok

co robić po terminie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamuśki i inne doświadczone kobitki:))
co prawda mój termin przypada na jutro, ale jakoś się zupełnie nie zapowiada, żebym urodziła o wyznaczonym czasie:))moja lekarka powiedziała, że jeśli nie urodzę w dzień terminu, to mam do niej przyjść, ale tak sobie myślę, że może to zbędna wizyta, zapłacę 120zł i dowiem się, że np nic nie postępuje, a z drugiej strony, może to konieczne??jak sądzicie??czy jechać np do szpitala na ktg kilka dni po terminie??jestem w kropce. Nie chodzi o kasę, mogę jechać na wizytę, tylko czy to nie za szybko??jak sądzicie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dostałam zwolnienie jeszcze na tydzień...lekarka kazała mi w piątek jechać na ktg więc jadę, zobaczę co i jak:))moje łozysko jest podobno idealne, ilosć wód w normie, szyjka nie ruszona, no nic, pojadę na ktg i się zobaczy:))
Dzwoniłam do firmy i powiedzieli mi że jak nieurodziłam to mam podejść do lekarza i poprosić o zwolnienie na jeszcze 2 tyg. Mam go jakoś przekonać, hmmm.
hej ja wróciłam z zaspy, bo minął termin a lekarze na zaspie patrzą na termin z pierwszego usg. Mogę powiedzieć, że dostałam opieprz za to że przyszłam na ktg na sprawdzenie. Że jeśli nic niedzieje się niema skurczy ani bóli to powinnam siedzieć w domu, dobre. Taka nasza służba zdrowia,hehehe
ja nie wiem, ale mnie lekarz powiedział, że na pierwsze ktg to mam być w szpitalu 2 dni po terminie, miałam ktg i usg, potem codziennie jeździłam na ktg (na konkretną godzinę się umawiałam żeby nie czekać)a po 10 dniach juz niestety musieliśmy leżeć na patologi bo nie powinno się swobodnie chodzić bez kontroli, a na patologi to wiadomo co godzinę pomiar tętna codziennie usg.... ja miałam rozwarcie ale nie miałam skurczy i nie wyraziłam zgody na oksytocynę, ale na moje szczęście Kuba urodził się 1 a niestety na 3 miałabym juz wywoływany poród dla naszego bezpieczeństwa.

mi się wydaje, ze lepiej dmuchac na zimne...wg mnie max po 7 dniach powinno sie zgłosic do szpitala chociażby na ktg, zeby sprawdzili tętno dziecka

Dori nie ma musu ile po terminie trzeba urodzić, jeśli nie ma oznak starzenia się łożyska, zaniku wód płodowych to można chodzić (jeśli się oczywiście chce mieć poród sn a nie poprzez oksytocynę)ja jestem najlepszym tego przykładem Kuba urodzony 3 tygodnie po terminie siłami natury, ale oczywiście 10 dni po terminie już witaliśmy się z patologią ciąży i naszym pobytem ma niej, do tego czasu codziennie ktg w szpitalu

ano to tak,bo co szpital to inaczej.chodzilo mi po prostu o teorie medyczną:)

no niby 2 tygodnie ale tutaj w Gliwicach przyjmują na patologię już po 7 dniach

Dori-max 10 dni?a nie przypadkiem dwa tygodnie?

iść do lekarza a potem do szpitala :)

rano na badaniu miałam jeszcze czyste wody płodowe a po południu juz zielone, dobrze że byłam na miejscu

max 10 dni po terminie trzeba urodzić
jak nei ma skurczy i rozwarcia to dadzą oksytocynę i za kilkanaście minut lub kilka/kilkanaście godzin ( róznie to bywa) bedzie maluch

domyślam się, pewnie też będę chciała spierniczać hihihihihi:)))
pociesze cie:) ja na porodówce modliłam się, zeby wrócic do domu ha ha a taka byłam rano szczęśliwa, ze sie zaczeło.. potem to prosiłam położną żeby jakos to przyśpieszyła bo juz nie miałam sił. chyba bym wyszła oknem .. gdyby nie kraty :)

aga, nie przejmuj sie. u mnie nic sie nie działo wcześniej (oprócz zapałek:P) zadnych skurczy, czop nie odszedł.. no nic. a o 3 rano dostałam skurczy, odeszedł mi czop i do szpitala :) nie musi byc zadnych oznak, na ciebie tez przyjdzie czas- juz ty się nie martw hihi :)

właśnie ja to wszystko robię, a ten uparciuch siedzi niewzruszony!!!
No to Agnieszka do roboty, pranie, sprzatanie. jakos trzeba ta Twoja uparciuszke wyciagnacv :)

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeny , kolejna po terminie będzie???/ Jak ja tego bym chciala uniknąć, nawet nie wiecie...kurcze, same leniwce i uparciuchy z tych maluchow sie zrobiły*

no i jestem po wizycie...mimo, że termin na dzis, to u mnie kompletnie nic się nie dzieje!!!:((((szyjka długa, twarda i bardzo wysoko...mam się zgłsić na ktg w piątek do szpitala...
Koniecznie idż! /nawet jesli tylko zbędnie wydasz 120 zł.....a może okaże się, że ta wizyta była niezbędna....? To chodzi o zdrowie Twojego dziecka!! W zeszłym roku jedna z forumek miała podobny problem i jedne odradzały wizte, lepiej czekac inne mówiły idź. Nie bądź mądrzejsza od lekarza. Efekt był taki, że dziewczyna miała poród wywoływany w 40 tyg. ciązy, zakończony cesarką, urodziła zdrową córeczkę, ale w żóltych wodach płodowych, przez co obie dostawały antybiotyk i tylko strach pomyslec, co by sie mogło wydarzyc, gdyby nie poszła do lekarza, tylko czekala na rozwój wydarzeń.

Lekarze często widza różne rzeczy, ale nam o nich nie mówia bo one nie sa groźne jesli są pod kontrolą, czyli mała ilośc wód płodowych, przeplywy łozyskowe i inne bajery. Więc skoro chcesz zakończyć wszystko szczęśliwie, a na pewno chcesz, to rób tak jak każe Ci Twoja lekarka.......nawet jesli zapłacisz za to 120 zł, potem i tak czekaja Cię wieksze wydatki, a żeby mieć pewność, że z maluchem jest ok, to 120 zł to pestka porównaniu ze zdrowym i wesolym dzieckiem. Nie pytaj sie na forum co robić, pytaj sie lekarza, on jest od tego, aby dobrze i szczęśliwie doprowadzic Twoją ciąże do końca.
a znacie jakies mądre przepisy w tym kraju?bo ja nie heh:]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry