Widok

co się dzieje z młodzieżą?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co chwilę się spotyka artykuły na temat samobójstw młodych ludzi...przeczytajcie to...
co się dzieje na tym świecie??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zobaczymy jak to bedzie ze mną....

trudno planować...

image
planować trzeba, a życie i tak zweryfikuje po swojemu... i trzeba planować od nowa...

w glowach im sie poprzewracało !!!!!!!!

-"bo mama nie chciała dać na kurtkę..."
-"bo pokłuciłam się z bratem..."

obłęd !!!

o czym ty teraz beatko?

image
to sa cytaty z tego artykułu...
dlaczego próbowali popełnić samobójstwo, no to dziecko odpowiada:

"bo mam nie chciała kupić kurtki..."
itd...

i jeszcze jedno:

"Agnieszce, lat 13, nakazano wrócić do domu z imprezy o godzinie 22, a ona chciała bawić się do północy"

13 lat i na jakiejs imprezie? boszee ..spac o 21:00, jakie imprezy? chyba bal przebierańcow w szkole
Nie przeprasam za bledy
dokładnie:) imprezy niedawno z pieluch wyrosła a tu imprezy

teraz nastolatki maja non stop jakies depresje- wiem bo mam 15- letnia siostre, tez caly czas ma jakies wymyslone problemy- strach na nia krzyknac bo zaraz ryczy... dramat, ja nie bylam taka placzliwa i przewrazliwiona, nie wiem co sie dzieje...

Dzieci nie potrzebują niczego innego jak poświęcania im czasu, nie kontroli, CZASU!!! Za wychowanie odpowiadają w 95% RODZICE, nikt inny. Rodzina, to nie firma , która może skorzystać z outsourcingu!!! Świeta...dzieci z pewnością będą bardziej szczęśliwe i usatysfakcjonowane widząc uśmiechniętych rodziców. O wiele więcej radości da im gra w tzw. "Chińczyka" RAZEM niż super gadżet reklamowany w TV. Im więcej czasu razem, tym lepiej. Wzorce idą od rodziców! Mama/Tata Cię kocha ale...(dłużej w pracy, muszę się położyć, irp.,itd...). Potem mamy odzwierciedlenie tych postaw na zasadzie "ale". TV - ograniczać i cenzurować (małe dzieci...i większe też) - "Niania", "M jak miłość" i inne KRETYŃSKIE SERIALE nie są dla dzieci, wycieczka do hipermarketu też!!! Kończę, bo zaraza stworzę esej...
zgodzę sie z tobą w 95% :)

a to 5% to to, że nie zawsze sie udaje taki plan,
każdy rodzic chce jak najlepiej dla swojego dziecka,
poświęcają mu uwage, czas, wszystko razem itd...
a i to może nie wystarczyć....
jak np 13-14to nastolatek sie nieszcześliwie zakocha
mama nie pomoże, dziecko sie zamknie w sobie, może sobie nie poradzić, sądząc że nikt go nie rozumie...
kto wie, co sie w takij młodej głowce wtedy kołacze?

O ile się nie mylę, to problem ostatnich samobójstw nie wynika z zawodów miłosnych. Poza tym (o zgrozo), znalazłem tu wątek "które przedszkole jest najlepsze", niby ok ale pani poszukująca napisała, że nie ma czasu na osobiste wizyty w przedszkolach i woli w ten sposób...Coś jeszcze? KAŻDY rodzic jest odpowiedzialny za swoje dziecko, 2 lata, 10 lat, 15 lat...to bez znaczenia. Jeśli brak kontaktu, to tylko i WYŁĄCZNIE świadczy o rodzicu. Wybacz opinię ale to znaczy, że rodzice są gówniarzami.
Tak już zupełnie na marginesie. Obserwując wątki na tym forum i na weselniku dochodzę do wniosku, że WIĘKSZOŚĆ forumowiczek ma jeszcze pstro w głowie...
Wredny, poglady forumek są zbieżne z poglądami ich rodzin, nie są związane z wiekiem. Wielu dorosłych jest przekonanych, że okres dorastania jest wspaniały i już (bo zapomiał wół...). A jak dzieciak jest nieswój, to jest głupi, "bo ja w twoim wieku to nie miałem tak dobrze". Wszystkie problemy dziecka są wiązane z jakąś kurtką, imprezą albo zakochaniem. A w tych historiach na odległość widać, że chodziło o brak akceptacji przez grupę (żeby tak się poczuć, trzeba być nieakceptowanym przez rodziców), uczucie bycia gorszym, frustrację, zdeptanie resztek czyjejś godności...

Wiek dorastania to okres największych kryzysów... A rodzice nawet nie pomyślą, że z dzieckiem trzeba choćby porozmawiać...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry