Widok

co to znaczy "starac sie o dziecko"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiekszosc z was uzywa takiego zwrotu, ale co to znaczy?
ze bzykacie sie raz dwa po to aby doszlo do zaplodniania bez przyjemnosci? odwalic swoje i koniec.
czemu nie piszecie kochamy sie aby miec dziecko? tylko staramy sie.
to sex jest staraniem?
starac sie to mozna o awans lub podwyzke.

okropne jest to okreslenie, 0 milosci i czulosci. dziecko powstaje ze starania sie a nie kochania i milosci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziecko powstaje rowniez w wyniku gwaltu, glupoty, in vitro i pewnie innych metod

starac sie to znaczy bardzo chciec i byc na to gotowym i na tyle odpowiedzialnym aby sprowadzic mlodego czlowieka na ten popieprzony swiat
i pomimo checi, trudu, badan, strachu i wielu innych - po prostu nie moc

sorry, wiem ze prowokacja, ale mnie trzepło

aha, my sie nie staralismy
mamy znajomego bociana :D:D:D
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widocznie jeszcze nie podjęłaś działań skoro nie rozumiesz w czym rzecz, to nie ma nic wspólnego z brakiem przyjemności czy odwalaniu swojego po prostu podejmuje się świadomą decyzję, że chce się zostać rodzicem, odstawia antyk. i nie omija dni płodnych :)

a sam zwrot " staranie " to chyba brzmi bardziej dyplomatycznie ;)
wyobraź sobie, że mówisz rodzicom przy obiedzie- " dzisiaj wieczorem będziemy uprawiać seks żebym zaszła w ciąże " brzmi lepiej twoim zdaniem ? ;)

image
ja tam sobie nie wyobrazam informowania rodzicieli nawet w formie ze dzisiaj bedziemy sie starac ;)))
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
A czy "starać się o dziecko" równa się znaczeniu "brykanie (bez przyjemności oczywiście) raz, dwa, aby doszło do zapłodnienia"??

Głupia prowokacja!
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
:) ja idąc do ginekologa mówiłam,że staramy się o dziecko...
autorka tego wątku pewnie by powiedziała,że "sie kocha żeby mieć dziecko":):)
autorka tego watku chyba nie wie o czym mowi alebo idzie i mowi ze bedzie sie bzykac zeby zrobic dziecko ;/ masakra ;/
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Ja też się nie starałam, tylko napisałam list do św Mikołaja i z opóźnieniem dostałam prezent :)
Durna prowokacja, jakaś małolata nudzi się w wakacje
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
no tak, zgadzam się,że starać się o dziecko nie powinno oznaczać- bez przyjemności ale czasami jak się pary długo starają to trudno o spontaniczność- testy, leki monitorowanie cyklu i czy się ma ochote czy nie to się robi, bo teraz jest dobry czas. Często o tym słyszałam od takich par długooczekujących, a potem to już sama frustracja. Zresztą tak do końca spontan i zobaczymy jak będzie dziecko to będzie to mało kto sobie może pozwolić. Zawsze raczej chce się wpasować dziecko w jakiś moment życia. Niestetyto zbyt duża zmiana w życiu. Oczywiście tak nie powinno być .

A samo stwierdzenie "staranie się o dziecko" jest dobre a już jak kto się stara to jego sprawa:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Ja też nie uznaję stwierdzenia "starać się o dziecko" za obraźliwe i nigdy nam nie przeszło przez myśl, że dotyczy "od tak seksu". Jeśli para się stara o dziecko, to znaczy że go bardzo chce i jednocześnie robi to z miłością i szacunkiem, nie przedmiotowo... A słowo "starania" ma tu dobre znaczenie, bo kochając się staramy się o dziecko, zwykle nie miesiąc, dwa a o wiele dłużej... To długa, wyboista i często pełna wyrzeczeń droga ... ale prowadząca do cudu :) Słowo starania nie muszą mieć negatywnego znaczenia. Jeśli ludzie chcą mieć dziecko z miłości to co w tym złego, ze się starają. Jeśli chcą mieć, bo inni tak mają albo bo taka jest moda i ich starania są typowo przedmiotowe, na zasadzie uprawiajmy sex zeby w koncu sie udało, to wtedy można mówić o patologii czy negatywnym zabarwieniu tego słowa. Takie jest moje zdanie.
co za głupi problem masz kobieto :)
no to ty się kochaj, a my się będziemy starać, ok? i wszyscy będą zadowoleni ...
One się starają bo są stare.
A Ty jak widać nie tylko zdziwiona(hihi) ale i młoda jesteś. ;-)
a ja się tam starałam,
przyjemnie było :D
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja tez sie staram i jest przyjemnie :) hehe co za głupie prowokacje hehe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

do góry