Widok

co to znaczy "starac sie o dziecko"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiekszosc z was uzywa takiego zwrotu, ale co to znaczy?
ze bzykacie sie raz dwa po to aby doszlo do zaplodniania bez przyjemnosci? odwalic swoje i koniec.
czemu nie piszecie kochamy sie aby miec dziecko? tylko staramy sie.
to sex jest staraniem?
starac sie to mozna o awans lub podwyzke.

okropne jest to okreslenie, 0 milosci i czulosci. dziecko powstaje ze starania sie a nie kochania i milosci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziecko powstaje rowniez w wyniku gwaltu, glupoty, in vitro i pewnie innych metod

starac sie to znaczy bardzo chciec i byc na to gotowym i na tyle odpowiedzialnym aby sprowadzic mlodego czlowieka na ten popieprzony swiat
i pomimo checi, trudu, badan, strachu i wielu innych - po prostu nie moc

sorry, wiem ze prowokacja, ale mnie trzepło

aha, my sie nie staralismy
mamy znajomego bociana :D:D:D
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widocznie jeszcze nie podjęłaś działań skoro nie rozumiesz w czym rzecz, to nie ma nic wspólnego z brakiem przyjemności czy odwalaniu swojego po prostu podejmuje się świadomą decyzję, że chce się zostać rodzicem, odstawia antyk. i nie omija dni płodnych :)

a sam zwrot " staranie " to chyba brzmi bardziej dyplomatycznie ;)
wyobraź sobie, że mówisz rodzicom przy obiedzie- " dzisiaj wieczorem będziemy uprawiać seks żebym zaszła w ciąże " brzmi lepiej twoim zdaniem ? ;)

image
ja tam sobie nie wyobrazam informowania rodzicieli nawet w formie ze dzisiaj bedziemy sie starac ;)))
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
A czy "starać się o dziecko" równa się znaczeniu "brykanie (bez przyjemności oczywiście) raz, dwa, aby doszło do zapłodnienia"??

Głupia prowokacja!
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
:) ja idąc do ginekologa mówiłam,że staramy się o dziecko...
autorka tego wątku pewnie by powiedziała,że "sie kocha żeby mieć dziecko":):)
autorka tego watku chyba nie wie o czym mowi alebo idzie i mowi ze bedzie sie bzykac zeby zrobic dziecko ;/ masakra ;/
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Ja też się nie starałam, tylko napisałam list do św Mikołaja i z opóźnieniem dostałam prezent :)
Durna prowokacja, jakaś małolata nudzi się w wakacje
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
no tak, zgadzam się,że starać się o dziecko nie powinno oznaczać- bez przyjemności ale czasami jak się pary długo starają to trudno o spontaniczność- testy, leki monitorowanie cyklu i czy się ma ochote czy nie to się robi, bo teraz jest dobry czas. Często o tym słyszałam od takich par długooczekujących, a potem to już sama frustracja. Zresztą tak do końca spontan i zobaczymy jak będzie dziecko to będzie to mało kto sobie może pozwolić. Zawsze raczej chce się wpasować dziecko w jakiś moment życia. Niestetyto zbyt duża zmiana w życiu. Oczywiście tak nie powinno być .

A samo stwierdzenie "staranie się o dziecko" jest dobre a już jak kto się stara to jego sprawa:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Ja też nie uznaję stwierdzenia "starać się o dziecko" za obraźliwe i nigdy nam nie przeszło przez myśl, że dotyczy "od tak seksu". Jeśli para się stara o dziecko, to znaczy że go bardzo chce i jednocześnie robi to z miłością i szacunkiem, nie przedmiotowo... A słowo "starania" ma tu dobre znaczenie, bo kochając się staramy się o dziecko, zwykle nie miesiąc, dwa a o wiele dłużej... To długa, wyboista i często pełna wyrzeczeń droga ... ale prowadząca do cudu :) Słowo starania nie muszą mieć negatywnego znaczenia. Jeśli ludzie chcą mieć dziecko z miłości to co w tym złego, ze się starają. Jeśli chcą mieć, bo inni tak mają albo bo taka jest moda i ich starania są typowo przedmiotowe, na zasadzie uprawiajmy sex zeby w koncu sie udało, to wtedy można mówić o patologii czy negatywnym zabarwieniu tego słowa. Takie jest moje zdanie.
co za głupi problem masz kobieto :)
no to ty się kochaj, a my się będziemy starać, ok? i wszyscy będą zadowoleni ...
One się starają bo są stare.
A Ty jak widać nie tylko zdziwiona(hihi) ale i młoda jesteś. ;-)
a ja się tam starałam,
przyjemnie było :D
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja tez sie staram i jest przyjemnie :) hehe co za głupie prowokacje hehe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

do góry